Az operatív törzs szombaton sem adott választ arra, hogy a kormány közli-e a Budapestre vonatkozó koronavírus-fertőzöttségi adatokat, pedig azok járnak a fővárosiaknak, akik eddig "tiszteletreméltó belátással" tartották magukat a korlátozó intézkedésekhez – közölte a főpolgármester szombaton a Facebookon.

Karácsony: követeljük a fővárosi fertőzöttségi adatokat!

Karácsony Gergely bejegyzésében kifejtette, továbbra is követelik a fővárosi fertőzöttségi adatokat, mert azokra egyre nagyobb szükség van a város újranyitásának tervezése miatt, de azért is, mert "szaporodnak az ellentmondások, egyre több a tisztáznivaló".

Példaként említette, hogy az operatív törzs szombaton szokásától eltérően nem közölte, hányan vannak kórházban, és hányan lélegeztető gépen.

"Miért maradt ki ez az adat?"

- kérdezte Karácsony Gergely.

Szerinte nagyon fontos lenne tudni azt is, miért tűnt el közel négyezer adat egyik napról a másikra a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról. Azt kérdezte, igaz-e a feltételezés, hogy az eltűnt adatok alapján már március elején nagyobb arányú lehetett a fertőzés.

Karácsony: követeljük a fővárosi fertőzöttségi adatokat!

Karácsony Gergely hangsúlyozta, nagyon fontos lenne látni, hány lakossági és intézményi, vagyis elsősorban kórházi fertőzést regisztráltak. A főpolgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, a magánegészségügyben végzett, megbízhatónak tekinthető 1800 teszt 0,3 százaléka lett pozitív.

"Ez is azt a gyanút erősíti: a járvány elsősorban a kórházakban és a kórházakból fertőz"

- közölte.

Karácsony Gergely szerint amennyiben ez igaz, akkor "elképesztő felelőtlenség" volt a fővárosi kormányhivatal részéről megtiltani a kórházból kikerülő betegek tesztelését.

(MTI)

(Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu – Karácsony Gergely/Facebook)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Mi ez a nagy kussolás? Csak nem titkosították már ezeket az adatokat is 10 évre? Ez arról árulkodik, hogy hibát hibára halmoztak úm: operatív törzs, kormányhivatal, tiszti főorvos és mindenek feje a korlátlan hatalommal bíró kormány!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ez azért már viccnek is SOKK, azzal együtt, hogy az illetékesek elől eltitkolt közérdekű adatok eltitkolása visszaélésnek minősül,
.
buntetojog.info/kulonos-resz/btk-220-%C2%A7-kozerdeku-adattal-visszaeles/
.
Btk. 220. § Közérdekű adattal visszaélés
.
Közérdekű adattal visszaélés

220. § (1) Aki a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényi rendelkezések megszegésével

a) közérdekű adatot az adatigénylő elől eltitkol, vagy azt követően, hogy a bíróság jogerősen a közérdekű adat közlésére kötelezte, tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget,

b) közérdekű adatot hozzáférhetetlenné tesz vagy meghamisít, illetve

c) hamis vagy hamisított közérdekű adatot hozzáférhetővé vagy közzé tesz, vétség: 2 év.
.
(2) bűntett: 3 év: jogtalan haszonszerzés végett
.
Ezt még a hadicsellel kicsikart FELHATALMAZÁSI izéjével sem teheti meg, mint adatbirtokos!
csak úgy....
faxa kis teljhatalom! mindenért a föpógármester a hibás,közben a fidesz az adatokat is titosította elöle! a rajk per is így kezdödött?
vitriol
Mi ez a nagy kussolás? Csak nem titkosították már ezeket az adatokat is 10 évre? Ez arról árulkodik, hogy hibát hibára halmoztak úm: operatív törzs, kormányhivatal, tiszti főorvos és mindenek feje a korlátlan hatalommal bíró kormány!
Pálinkás Pál
Ne most követelőzz büdös bunkó...az egész világ bejelentette az enyhítéseket,amikor te még a szigorítás fenntartását javasoltad a kormánynak...vagy arra már nem emlékszel??? ki volt az aki üdvözölte hogy a kormmány Budapesten fenntartja a kijárási korlátozást??? Véletlenül sem te,igaz nyomorult?? te is pont olyan vagy mint orbán...ez a tetted nagyon hamar visszakereshető!!! Most hogy nem igazolódott a víziótok a tömeges fertőzésről.../ami mellesleg tökéletesen várható volt../ egyből szelektív lett a te memóriád is ,igaz??? egyre jobban azt gondolom,az összes jelenlegi politikus megérett a pöcegödörre!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: Egyezünk meg valamiben..neked is van neted...én sem a kisujjamból szoptam hogy nem lesz semmiféle tömeges fertőzés...azt sem a varázsgömböm mondta meg nekem múlt hónapban,hogy nem utcán tombol a járvány...mindent meg lehetett találni, ahol korrekten leírták miről is van szó,és mi várható nagy valószínűséggel... én mindig próbálok utána nézni a dolgoknak...és amit az egész cécó alatt leírtam,mind adatokkal tudtam igazolni...tehát nekem senki ne mondja,hogy ezt a döntéshozók,nagyságrendekkel jobb felszereléssel nem tudták volna megcsinálni???
Borsodi
Egyértelmű,hogy Karácsonyt félre akarja,fogja állítani.Mért nem foglalkoznak Győrrel?
Ahol tud ott tesz keresztbe Budapestnek.Csak abban bízhatunk,hogy a Budapestiek nem annyira elvakult idióták mint pl a Borsodiak .és elzavarják Orbánt
csipetke
Ugyanakkor Karácsony nyakába sózták a döntést,hogy mi legyen nyitva,mi maradjon zárva,de a fertőzöttségi adatok nélkül azért ez nehéz,viszont ha valami rosszul sül el,akkor lehet ismét keresztre feszíteni Karácsonyt.Pont úgy viselkedik orbán,mint egy dilinyós óvodás.Aljas,és bosszúálló,és ez annyira elvakítja,hogy talán meg se fordul az idegbeteg agyában,hogy nem annyira Karácsonnyal b@szarint ki,mint a lakossággal.Bár az is igaz,hogy az egyszerű pórnépet mindig is [email protected] saját,és a pereputtya,meg a haverok zsebének kitömésén kívül más nemigen érdekelte.Meg persze az infatilis kisvasút,és a felesleges stadionok
csipetke
@Pálinkás Pál: 18:15 Na,ha te ilyen naprakész adatokkal rendelkezel,áruld el Karácsonynak is.Arra azért kíváncsi lennék,ha te táncolnál pengeélen,mint Karácsony,mit tettél volna a helyében?Még a virológusok se tudták a múlt hónapban,hogy milyen lesz a járvány lefolyása,de te már akkor tudtad.Mi vagy te,Nostradamus?Sőt,még korántsincs vége a járványnak
surdilloFUJT
@Pegero: meg az a jó q..va marinénéd térde,te fajböszme agymosott napihülye fidesscsicska!!!
Pálinkás Pál
@csipetke: Virológusok nem tudták??? ugye viccelsz???...
"4 628 269
Idei fertőző betegségek miatti halálozások "

"Azt is tudjuk, hogy az influenzában is meg lehet halni: becslések szerint a világban 290-650 ezer ember halhat meg az influenza szövődményei következtében. Képzelje el, mi lenne, ha az influenzajárványok idején az újságok nap mint nap közölnék, hány új fertőzött jelentkezett, és napi szinten tudósítanának arról, hány influenzában is szenvedő beteg hunyt el a kórházakban. Valószínűleg ön is igencsak nyugtalanná válna ettől. "
www.napi.hu/magyar_gazdasag/otezer_magyart_vitt_el_az_influenza_januarban_megsem_nepszeru_az_oltas.632435.html
qubit.hu/2020/02/06/jankovics-istvan-virologus-az-uj-koronavirus-alig-fertozobb-mint-egy-atlagos-influenza
tudode
Felháborító!
.
Meghallgatva a termelési értekezlettel megfűszerezett operatív törzs átpolitizált beszámolóját, amelyből megtudható volt az, hogy a főpolgármester adatigénye nem érkezett meg az operatív törzshöz, vagy trehányságból, vagy busszúból, nehogy má okosdjon, azzal együtt, hogy
.
-- akkor amikor még manuálisan járatták át az állami szervek a hozzájuk nem tartozó beadványokat, a hivatalsegéd tipegett el oda, ahová vonatkozott a beadvány, ha nem egy épületben volt az érdemi ügyintéző!
.
Ezért el kellene kapni a frakkját annak, akik képes akkor is szóraKÁZNI, amikor élet, halál a tét!
.
Rusnya, rosszindulatú szekta!
csipetke
@Pálinkás Pál: 05:40 A múlt hónapban,amikor orbán állította,hogy máj.3.-án fog tetőzni a járvány,Szlávik János még azt mondta,nem lehet megjósolni,hogy ez mikor következik be.Viszont,ha a kormány kiadja az adatokat időben,Karácsony a szakemberekkel eldönthette volna,hogy mi legyen Bp-el.De ugye,a fidesz hozott valami jogszabályt,hogy nem kötelesek kiadni az adatokat,azonnal,asszem 3 hetet is csúszhat.Nem is kapkodnak,hogy kiadják,pedig ebben a helyzetben mégiscsak fontos lenne.De vajon te mit csinálnál Karácsony helyében?Ha "kinyitja Bp-et",és sdokkal több beteg lesz,ő a felelős.Ha nem teszi meg,akkor az emberek szidják,mint pl te is.Teljesen nyilvánvaló,hogy orbán infantilis,kicsinyes bosszújáról van szó.
Nyírfa
Gergely, mondd, hogyan tudunk nyilvánosan is melléd állni, képviselni az érdekeinket! Tudom, hogy könnyű másokat noszogatni, hogy csináljanak valamit, de nincsenek jogi ismereteim, nem vagyok politikus, csak egy haladni akaró állampolgár, aki a haladásért tenni is kész a maga civil módján.
Nyírfa
@csipetke: Ez egyértelműen Orbán bosszúja. Kívánom, hogy találjon vissza hozzá minden aljassága.
Képes emberéleteket kockára tenni, a gazdaságot bedönteni, a civilizált világból kipateroltatni minket, csak hogy megmutathassa , ki az úr a házban. Lesz ennek még böjtje, tudja ő, ezért feszíti most már a húrt, amíg hagyjuk.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Karácsony 2 millió emberért , a fővárosi munkahelyekért és a gazdálkodásért felelős. Érted? Felelős.
Pálinkás Pál
@csipetke: Nyugodtan nyithatta volna ,mint orbán a vidéket...csak a hülye gondolta hogy földrajzi fekvés szerint "tarol" a járvány...népességszámra elosztva legalább négy megyét tudok mondani ahol rosszabb az arány mint Budapesten,és én sem kapok adatokat a törzstől!!! ...mindenkinek egyelőre még szabad a net...nem csak a fészbukot lehet bújni rajta...igazi adatokhoz is hozzájuthat az ember...arról nem beszélve hogy talán a fővárosnak is állnak alkalmazásában IT-sek ha már karácsony hülye hozzá!!!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: A budapesti népsűrűséget ne vesd össze egy megyéével.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: Te itt megint politizálsz...ez a járvány egy cseppet nem veszélyesebb egy közepes influenzánál...az adatok azt mutatják...ezentúl évente ez lesz,vagy folyamatosan?,mert vírusok mindig jelen vannak a környezetünkben!!! orbánt megértem,mert neki kellett a rendeleti kormányzás miatt...de karácsonynak mi érdeke volt hogy amikor a körülöttünk lévő országokban mindenhol lazítottak,meg nálunk vidéken is..,ez még azt mantrázta hogy a fővárosban nincs itt az ideje...azt most hogy nem jött a tömeges megbetegedés.../ami mellesleg kézenfekvő volt/ most meg hőbörög...pedig ez az Ő javaslata volt Ő üdvözölte a kormáénydöntést!!!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: azt miért ne...100 ezer embe itt is anyyi,meg vidéken is...és bizony négy megyében több beteg jut 100 000 lakosra,lehet utánanézni!!!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Persze, hogy politizálok. Te is. :) Ugyanis az egész élet maga politika. Hogy a fővárosban miért nem történt meg a lazítás, annak az oka , szerintem, a népsűrűség. Mert ugyan nincsen járvány, de, ha sokan vagyunk egy rakáson, akkor könnyen megfertőzhetjük egymást, ha, tegyük fel, mégis van járvány. Egyébként a népszerű kirándulóhelyeken a lakosság kikérte magának, hogy a pestiek megrohanják őket, és behurcolják a vírust az ő nyugodalmas, biztonságos terepükre.
Hát, én értem őket.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: nos azt azért kérték ki,mert sikeresen elhülyitették az embereket az elmúlt időben...bezzeg most már nem rinyálnak hogy szabadon tehetnek mindent...abban egyetérthetünk hogy ez orbán aljas,de zseniális húzása volt...nehogy már őt szidd ,szidjad a helyi polgármestert,aki annyit ért a járványügyhöz mint maga orbán!! és azt is érdekesnek találom,most hogy felismerték hogy túllőttek a célon,és döglődik a gazdaság...egyből megjelentek a cikkek,hogy nem is olyan veszélyes ez a járvány...meg vérgeredményben "tankönyvi értelemben már nincs is" / Merkely professzor/ dfe mentségére mondva ...ő az elejétől azt mondta hogy nem olyan nagy tragédia ez!!! megfigyelheted ..a járvány mindig éppen olyan stádiumba lép,ami a politikusok azonnali érdeke!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.