Hat mentődolgozó fertőződött meg koronavírussal, a mentők 15 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget – mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

A mentők napján megszólaló Csató Gábor kiemelte: az elmúlt időszak fejlesztései nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy feladataikat a járvány idején is a legmagasabb színvonalon tudják ellátni. Elmondta: a koronavírus-járvány miatt országszerte megnövelték mentőkapacitásukat, megyénként több plusz mentőegységet állítottak szolgálatba.

Közölte:

a mentősök 40 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el, amihez 55 ezer védőruhát, FFP-maszkot használtak fel és több mint 440 ezer pár gumikesztyű fogyott.

A mentők csak a koronavírus kapcsán 420 ezer kilométert tettek meg – mondta Csató Gábor

Megemlítette, hogy az elmúlt időszakban több mint 400 új mentőautó állt szolgálatba, az elmúlt órákban is 40-nél több új mentőautót kaptak.

Munkánk eredményességét az alapozta meg, hogy már a járvány kezdetekor 8500 bajtársunk egy emberként fejezte ki tettrekészségét a vírus elleni küzdelemben

- fogalmazott.

Közlése szerint az OMSZ 50 mentőautót különített el a Covid-19 gyanús, illetve igazoltan fertőzött betegek szállítására, emellett 17 határállomáson 315 ezer ember ellenőrzését végezték el. Mint mondta, a mentőszolgálat részt vesz a szűrővizsgálatokban, és a háziorvosok, orvosi ügyeletek számára már több mint 5500 doboz sebészi és majdnem 20 ezer FFP-maszkot osztottak ki.

Csató Gábor az OMSZ 72. születésnapján köszönetet mondott a bajtársaknak, a szolgálatot segítő orvostanhallgatóknak, önkénteseknek, vöröskereszteseknek, betegszállítóknak, valamint a támogató magánszemélyeknek, cégeknek.

Emlékeztetett rá, hogy 133 éve ezen a napon indult el a szervezett életmentés Magyarországon, 1948-ban pedig ekkor kezdte meg működését az OMSZ.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Á Nem nyert ! Nem Gyúúúúúúúúúúrcsány!
A lyóisten? Á dehugy
Cicamama55
Elismerés és tisztelet a mentősök mindenkori munkájáért, mert ők nagyon megérdemlik! Sok erőt, jó egészséget és kitartást kívánok minden OMSZ dolgozónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.