Talán ideje lenne Vera Jourova alelnök asszonynak és az Európai Bizottságnak is befejeznie a kettős beszédet és Magyarország állandó támadását – reagált Kovács Zoltán a cseh politikus vasárnapi interjújára.

Ahogy azt korábban megírtuk, Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért (jogállamiságért, európai értékekért) felelős cseh alelnöke kifejezetten a magyar és a lengyel helyzetről szóló interjút adott a német Frankfurter Allgemeneine Zeitungnak. Az interjúban Jourová hangsúlyozza, hogy

hiába sulykolja ezt a magyar kormány, ő egyszer sem mondott olyat, hogy a magyar felhatalmazási törvény nem ütközik a közösségi jogba, csak egyelőre nincs jogalap a kötelezettségszegési eljárás megindításához.

De az interjú szerint Brüsszel különösen éberen figyeli a magyarországi történéseket, és szerinte az eddig látottak alapján nyugtalanító a jogszabály, mivel a magyar politikában rendszerszintű változtatások mennek végbe általa, és a büntetőjogi módosítások a sajtó megfékezéséhez vezethetnek. 

Kovács Zoltán közösségi oldalán reagált a cseh politikus vasárnapi interjújára – szúrta ki az Origo.

Kovács azt írta,

talán ideje lenne Vera Jourova alelnök asszonynak és az Európai Bizottságnak is befejeznie a kettős beszédet és Magyarország állandó támadását.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint ehelyett célravezetőbb lenne, ha az Európai Bizottság a koronavírus elleni harcra és a gazdasági következmények enyhítésére koncentrálna.

Tisztelettel kérjük Jourova asszonyt, hogy döntse el végre: fasiszták vagy szocialisták vagyunk?

– kérdezte az Európai Bizottság alelnökétől.

Őszintén megvallva: mindkettő állítás nevetséges, de egy alelnöktől azért többet várnánk

Az Origo hozzáteszi, Vera Jourová korábban a nemzetközi közvélemény által támadott magyar koronavírus-törvényről egy cseh televíziós műsorban április közepén azt mondta:

Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel

Forrás: Origo, HVG, 444, Index

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem Zotyóka; annak lenne már nagyon régen itt az ideje, hogy abbahagyjátok a buta arrogáns és idétlen HAZUDOZÁSOKAT!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Varga Jutka, Szíjjártó Peti és Kovács Zoli most kezdi érezni, hogy ennek a kormánynak Európában már lefőtt a kávé és ugyan még nem dobták őket ki az ajtón, de az ajtót már kinyitották.
csipetke
Ezeknek rohadtnagy baj van a szövegértelmezésükkel.Nem Magyarországot bántják szőröske,hanem a fideszt,azaz,orbánt,miután ő maga a fidesz.A körülötte lévő bólogatókutyák csak a biodíszlet
balos
Ez az a mária akit szentként tisztelnek 1-esek?
ómió
Pedig, hát ő meg kell feleljen "haladóéknak" is!
Gyütt Mönt
@fergeteg: a Fidesz nem azonos Magyarországgal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.