Karácsony Gergely főpolgármester már közvetlenül a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzstől kéri a Budapestre vonatkozó adatok nyilvánosságra hozatalát. A főpolgármester a budapesti fertőzöttségi adatokat akarja tudni, kérése három nap alatt nem jutott el az illetékesekhez.

Budapest újranyitásáról várja a kormány Karácsony Gergely főpolgármester javaslatait, mire Karácsony válaszul kérte a Miniszterelnökségtől a fővárosi fertőzöttségi adatokat.

A 444.hu kérdésére az operatív törzs sajtótájékoztatóján kiderült,

Karácsony csütörtöki levele még nem futott be hozzájuk.

A főpolgármester ezért vasárnap kora este a Facebook-oldalán azt írta: hallja, hogy kérése a Budapestre vonatkozó adatok nyilvánosságáról nem jutott el az operatív törzshöz.

Ha nem tévesek az információim, az operatív törzs egy kormányzati szerv, ezért is sajnálatos, hogy ezek szerint a Miniszterelnökség nem továbbította a levelemet

- fogalmazott.

Karácsony Gergely közölte, e-mailben is elküldte a kérését, de úgy látszik, hogy "az erről született több tucat cikk sem volt elég", így hát a kérését elküldi az operatív törzsnek közvetlenül.

Vagy vigyem el nekik személyesen? Ezen ne múljon, hogy végre tisztán lássunk

- zárta bejegyzését a főpolgármester.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában arról beszélt, legkorábban jövő hét végén lazíthatnak Budapesten és Pest megyében, ha a központi régióban csökken a halálozások száma. 

Forrás: HVG, MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Úgy látszik a Moszkvai Távirati Iroda is átvette a hírt...
Csak tojik valaki egy görbét.
justhpeter
Karácsony a kormány szemében nem tényező. Ezt minden alkalommal ki is mutatják.
Pálinkás Pál
Ez tényleg teljesen hülye??? mire kíváncsi az adatokból...megelőlegezem,idősotthoni,és kórházban elhunytakat talál rajta...és a fertőzöttek jórésze is ott található... ez ismételeten csak egy gumicsont,amin lehet rugózni... tegye szívére mindenki a kezét...ismerettségi körében fertőződött meg valaki koronával??? gyanítom ha őszinte a válasz,akkor az a nem lesz!!! vagy látott valaki utcán járványgyanús,magát alig vonszoló beteget???
ómió
Tesztéhség, adatéhség? A vírus meg tegyen, amit akar?
Nyírfa
Nem adják ki. Oka?
- csak, mert éppen ehhez van kedvük,
-utálják az ellenzéket, pláne Gergelyt, aki megjelenít mindent, aminek ők híján vannak,
-szégyellje magát minden budapesti, aki nem a fideszre szavazott, nézzék is meg magukat,
-eszük ágában sincs adatokat kiadni, még lebuknának, mit hazudoztak össze,
-amíg nincs adat, nincs lazítás sem, addig sem vonul fél Budapest a Parlament elé, hogy menjen a kormány oda, ahová gondoljuk.
JAJMÁR
Ó, nagyon is tartanak Karácsonytól! azért akarják mindenáron ellehetetleníteni. Ő pedig visszavág, talált, most amazok tanakodnak... Nehéz, hiszen szerintem nincs olyan adat, ami valós lenne. Se Pesten, se vidéken! Röhögnék, de nem vicces! Annyira átlátszóan manipulálják a népet, és annyira szomorú, hogy még mindig sokan bedőlnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.