Alig egy hete, a május eleji hosszú hétvége előtt rendelte el a humántárca vezetője, hogy ugyan szigorú megkötésekkel, de újraindítható az ellátórendszer. A hétvégén ismét újragondolta a humán miniszter, hogy mely ellátásokhoz kérjenek a szolgáltatók koronavírus-gyanús betegtől PCR-tesztet. (Ez az az vizsgálat, amely kimutatja a vírust a szervezetben.) A legújabb eljárásrendben jelentősen csökkent azon ellátások száma, ahol erre szükség lehet. Így egyebek mellett kikerült a korábbi listából az ultrahang, a vesedialízis, és a fülészeteken is csak a légcsőmetszés, endoszkópos műtétekhez kérhetnek ilyet a betegtől. Alig egy hete, a május eleji hosszú hétvége előtt rendelte el Kásler Miklós, a humántárca vezetője, hogy ugyan szigorú megkötésekkel, de újraindítható az ellátórendszer. A nem sürgős beavatkozásokat azonban csak úgy lehet elvégezni, ha előtte letesztelték a pácienst, nem koronavírusos-e. Ez a szabály az állami és a magánszolgáltatásokra is vonatkozott. Csakhogy a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Csak úgy sugárzik az intézkedésekből a megfontolt, a szakértőkkel egyeztetett intézkedések sorozata.
Nessy
@lusta: Az ős káosz ehhez a fejetlenséghez képest, ami itt most van, maga volt a rend, az átláthatóság, az ész és az értelem rendszere!
Qqberci
Káslert már nem kell tesztelni hülyeségre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.