Kötelező lesz a maszkviselés a vidéki buszokon is.

Új szabályok jönnek a buszokon a járvány miatt – ezt kell betartani ezentúl

Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz járművein, és az első ajtón kell felszállni azokra a járatokra, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet – közölte a busztársaság hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszában, a május 11-i üzemkezdettől jelentős változások lépnek életbe a közlekedési társaság járatain.

Az autóbuszállomások nyitott részein a másfél méteres védőtávolság betartása – a járványügyi szabályozással összhangban – kötelező, a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése ajánlott.

A fővárost és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend, és szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával – tették hozzá.

Forrás: Blikk/MTI

Kép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nyári farsang maszkban, tánc nélkül, érdeklődés hiányában.
görbetükör
Ezt most nem értem egészen pontosan: " ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat,"
Mivel egyszerre egy utas lehet jegyvásárlás miatt a buszon, ha megvette a jegyét. leszáll és a peronon várakozik, míg mindenkinek meglesz a jegye? Ez hatalmas ötlet!
Yoda69
Mar kezdtem remenykedni hogy ilyen csajok fogjak ellenorizni a ticketemet.
jesz
@Yoda69: A kép egy hagyományos amerikai iskolabuszon készült...de támogatom a reményedet, hátha megvalósul...
Yoda69
@jesz: Latod nekem a busz fel sem tunt, csak a csajszi popoja :)
creativehun
Fura...amikor mindenhol tombolt a járvány és idehaza is sokkal több volt a megbetgedésakkor nem voltak ilyen szigorúak a szabályok. Most,hogy szeretett vezérünk utasítására május harmadikától tetőzött a járvány..és októberig hallani sem lehet majd róla...kivéve ha a gyevi bíró másképp akarja...most bezzeg szigorítják a szabályozásokat. Ki érti ezt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.