Budakalász virágba borul.

Mit nekik a vírushelyzet: egymillió forintért vesz muskátlit egy önkormányzat

A koronavírus járvány közepén is virágba borítaná az utcákat, tereket a budakalászi önkormányzat. Nem is akárhogyan, ugyanis összen 6,5 millió forintért kötöttek szerződéseket virágosításra egy soroksári vállalkozóval és egy szigetmonostori dísznövény kertésszel.

Csak mustliból több mint 1 millió forintért vásárolnak, darabját 2400 forintért. Ezen kívül 35 helyszínen gyomláltatják és kapáltatják a meglévő virágágyásokat.

Megkerestük a polgármesteri hivatalt, nem lenne-e jobb helye másutt, akár a járványellenes védekezésben a pénznek, amikor más önkormányzatok csődközeli helyzetre panaszkodnak.

"A város szépítésére szánt – a korábbi évekhez képest szerényebb – forrást, a járvány előtt megalkotott városi költségvetés tartalmazza. A kérdésében szereplő 6,5 millió forintos szerződéses keretösszeget ez év október végéig fogjuk felhasználni"

– közölte Péterffy Gábor kabinetvezető.

Hozzátette, járványügyi védekezésre ennek csaknem dupláját költötték, többek között védőeszközöket vásároltak a közfeladatot ellátó személyeknek és a rászorulóknak. A járvány miatt bezárt és önkormányzati ingatlanokban működő vállalkozásokat pedig a bérleti díjak csökkentésével támogatták.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Darabját 2400 Ft-ért??? no akkor figyu...
"Oázis futó muskátli pakk, 10 db: 1690 Ft

169 Ft/db, Eredeti ára: 2500 Ft
Oázis álló és félfutó muskátli pakk, 6 db: 1554 Ft

259 Ft/db, Eredeti ára: 2100 Ft
Cserepes muskátli, 9-11 cm: 499 Ft

Eredeti ára: 690 Ft
Nagy cserepes muskátli, 12 cm: 699 Ft+
Melyik családtag ,vagy haver a kertész???
namihami
Na, milyen pártállású a polgi? Ettől nem kellett elvonni? Mennyi volt eredetileg a támogatás, ha erre a célra még ennyi maradt? Van ott elég vírusteszt? Nem kellene még néhányszáz darab? Hányat lehetne a muskátlik árából venni, ha esetleg mégis szükség le/het/ne rá? Mi lehet a véleménye a helyi lakosoknak? Virág vagy teszt?
Van, ahová a Fidesz-megszorítások híre és ténye még nem vagy mégse jutott le? pedig Budakalász nincs túl messze a Parlamenttől!
Gyütt Mönt
Ha jól belegondolunk, akár focira is költhették volna. Az olyan fideszes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.