Ezzel 44-re emelkedett az ottani halottak száma.

Újabb tragédia a Pesti úti idősotthonban – ilyen magas most a halottak száma

Újabb két áldozata van a koronavírus-járványnak a Pesti úton, így már összesen 44-en haltak meg az idősotthonban.

A koronavirus.gov.hu Facebook-oldalán kedden azt is közölték, hogy már 345 idősotthonban volt ellenőrzés, és többnél szükség volt hatósági intézkedésre. Minden negyedik koronavírus-fertőzött elhunyt idősotthon lakója volt – tették hozzá.

A kormányzati honlapon hétfőn azt közölték, hogy százra nőtt az idősotthonban koronavírussal fertőzött elhunytak száma. Az országban eddig 32 idősotthonban igazoltak koronavírus-fertőzést, 12 budapesti és 20 vidéki intézményben. A legfertőzöttebb intézmény a Pesti úti idősotthon – tették hozzá.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, a fővárosi Pesti úti intézményben 305 lakónál igazoltak fertőzést, és 42-en haltak meg.

Forrás: Blikk/MTI

Kép: MTI/Mónus Márton 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Noképremszépen, a Pesti úti idős otthon igazgatója a fideszes Skultéti József. Lehetne már hanyagolni ezt a témát. Találjanak más indokot Karácsony mocskolására!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Az éremnek, még az állami idősotthonokban"is" két oldala van:
.
Az idős otthonokban közös terek, 4-5 fős hálószobák vannak még mindig a XXI. században, mert az állam nem tett eleget annak, például az üresen tátongó betonteknőkre fordított milliárdok egy részéből élhetőbb körülményeket biztosítson a hobbija helyett:
.
Nézzük csak:
.
www.google.com/search?q=stadionokra+k%C3%B6lt%C3%B6tt+p%C3%A9nz&oq=Stadionokra+&aqs=chrome.1.69i57j0.5840j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Azokról a száz milliárdokról nem is szólva, amelyek törényesítetten baráti zsebekbe vándorolt!
.
Az 250 éves független ÁNTSZ-ről nem is szólva, amelynek járványtalan időszakban is feladata volt az egészséges környezet-, a víz-, a levegő tisztaságának, stb. a figyelemmel kísérése.
.
----- IDÉN LENNE 250 ÉVES A MAGYARORSZÁGI TISZTIORVOSI SZOLGÁLAT, HA NEM DARÁLJÁK BE 5 ÉVVEL EZELŐTT
.
qubit.hu/2020/04/01/iden-lenne-250-eves-a-magyarorszagi-tisztiorvosi-szolgalat-ha-nem-daraljak-be-5-evvel-ezelott
.
Nincs egyébről szó, mint az ellenzéki főpolgármester kifárasztása amiatt, amely rendes körülmények között a népegészségügy feladata lenne!
.
Borsodi
Akkor ezek után aki meghal az öreg otthonban azért Karácsony a felelős, aki pedig Magyarországon azért az Orbán kormány?
vitriol
@Borsodi: Maradjunk a realitás talaján. A felhatalmazás alapján a világon mindenért az orbánkormány felel!
namihami
@Pegero: Bocs, de Te értetted amit írtam?
Mert a világlátásod és az én kommentjeim alapján biztos vagyol benne, hogy Te engem is a ""liberálbolsik, komcsik és egyéb antimagyarok"" közé kellene, hogy besorolj. A fideszesség, élén a házihungaristánkkal, elég messze áll a ""hazaáruló"" mentalitásomtól.
Csak a szmájlit nem szoktam használni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.