Az önkormányzati államtitkár a szociális támogatások felhasználását javasolta. A BM azt is elárulta, hogy a védekezési költségek adatait bekérik a településektől, és uniós forrásokra is pályázhat a kormány. Kétszáz önkormányzat csődbe mehet a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint, főleg azok vannak nehéz helyzetben, amelyek intézményi rendszert működtetnek, ám adóbevételeik szűkösen fedezték ezt még békeidőkben is. A veszélyhelyzet kihirdetése után egy hónappal azért írt levelet a Belügyminisztériumnak Schmidt Jenő, mert időközben a védekezési költségek jelentősen megterhelték az önkormányzatokat, miközben a kormányzati intézkedések tovább sanyargatták a települési kasszákat, például a gépjárműadó elvonásával.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Inkább ingatlanadót vessenek ki arra akinek 5-6 lakása van meg 70 millió feletti villája! Azt a kis 22 ezres szociális támogatást már hova vegyék el?
Tetves gazdagok.
RonaGyuri
Egy igazán egyértelmű bizonyíték

Az MNB egykori elnöke karakteres véleményt mondott, a BM egyértelmű bizonyítékot „mellékelt” hozzá

Mint ismert – én is írtam róla -: Az ATV Egyenes Beszéd műsorában Surányi György kifejtette, hogy: „a kormány által használt forrás átcsoportosítás leánykori neve a megszorítás, ugyanis ez azt jelenti, hogy elveszek valahonnan pénzt, és máshová teszek.”!
Nos a dolog úgy áll, hogy Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Schmidt Jenő segítséget kért a BM-től „a védekezési költségek jelentősen megterhelték az önkormányzatokat, miközben a kormányzati intézkedések tovább sanyargatták a települési kasszákat, például a gépjárműadó elvonásával.”!
Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár a Pénzügyminisztériummal egyeztetve válaszolt: „A védekezés többletköltségeinek fedezésére azt ajánlotta az államtitkár, hogy az önkormányzatok csoportosítsák át az állam biztosította, szociális támogatásra kapott összeget”! =))
Qu.e.d. !!!
csipetke
Ezt a pofátlan bandát! Az önkormányzati bevételek nagyrészét elvonták,van olyan hely,ahol már a bérek 75%-át tudták csak kifizetni a dolgozóknak.A maszkokat Julis nénik,Maris néni varrták ilyen-olyan anyagokból,és adták ingyen,hogy a szociális dolgozóknak legyen legalább. Adományokból kapták sok helyen a fertőtlenítő szereket is,mert sok helyen már erre se telt.
Az önkormányzatok védekeztek,ahogy tudtak,az állam helyett,miután járvány idején az állam dolga a védekezés.A munkájukat vesztett emberek családjainak biztosítottak étkezést,(legalábbis nálunk),és sok önkormányzatnál,miután az állam magára hagyta ezeket az embereket. Ezt nyilván a szociális ellátásra szánt pénzekből oldották meg.Mégis,mit kéne átcsoportosítani a NINCS-ből?Viszont orbán adott a munkájukat vesztett embereknek jótanácsot:-Aki elvesztette a munkáját,igyekezzen másikat találni.Ez ám a segítség,orbán módra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.