A luxemburgi ítéletet nem akarják elfogadni.

A kormány szembemegy az Európai Bíróság ítéletével: szerintük nem jogellenes menekülteket küldeni a röszkei tranzitzónába

Továbbra is a migránsok befogadására akarják kötelezni Magyarországot – közölte a Fidesz az Európai Bíróság döntésére reagálva csütörtökön az MTI-vel.

Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága csütörtökön arról döntött, hogy a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A Fidesz erre reagálva közleményében kiemelte: a tranzitzóna a magyar határellenőrzési rendszer fontos része, amely biztosítja, hogy illegális bevándorlók ne léphessenek be az országba. A csütörtöki luxemburgi ítélet megerősíti, hogy Magyarországot továbbra is kötelezni akarják a migránsok befogadására és ellenőrzés nélküli beengedésére – írták.

"Ez ellentétes a magyar emberek akaratával és a magyar alkotmánnyal"

- szögezte le a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a határokat meg kell védeni az illegális migrációtól és a menedékkérelmek benyújtására ellenőrzött körülmények között kell lehetőséget adni.

Forrás: MTI

Illusztráció: Molnár Edvárd/MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessen mondani, a kopt keresztények, a letelepedési kötvényesek, Gruevszki beengedését a "magyar emberek akarták"? Mi csak a kötvények kamatos árát fizethetjük! Tényleg, arról megkérdezték az embereket? Én nem emlékszem! Mint ahogy a csoda Alaptörvényt is készen kaptuk Szájer NERtárstól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Orbánnál be van árazva minden. Megint egy ügy, amiért fizetni fogunk. 2022-ben ezt is mérlegelni kell a szavazóknak.
Gyütt Mönt
Valóban, Gruevszkit nem tartották a tranzit zónában.
ómió
Vigye haza őket az Európai Bíróság! Meg Gyuri gazdi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.