Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást. A kormányfő erről pénteken Belgrádban beszélt, az Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

Orbán még májusban visszaadja a teljhatalmat?

Emlékeztetett: a Magyarországon megalkotott különleges jogrend hatalmazta fel a kormányt és vezetőjét a járvány miatti súlyos, nehéz döntések gyors meghozatalára. A kabinet a felelősséget vállalta, a döntésekből pedig még két-három meghozatala van hátra – közölte.

A különleges felhatalmazás visszaadása után

mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért

– tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy értékelt: azok az országok, amelyek jó jogköröket adtak a kormányoknak, sikeresebben kezelték a járványválságot, mint azok, amelyek nem léptek ki a szokásos politikai döntésmechanizmusból.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Amiért kellett neki azt az első hetekben elintézte vele... Amúgy csak támadási felület, ráadásul emiatt mindenki őt nézte.
Hogy konkrétan a járványkezeléshez mire használta?:) Nem tudom, hogy egyáltalán volt-e olyan dolog, ami enélkül nem ment volna...Szerintem csak olyan volt, ami így se ment..:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Amiért kellett neki azt az első hetekben elintézte vele... Amúgy csak támadási felület, ráadásul emiatt mindenki őt nézte.
Hogy konkrétan a járványkezeléshez mire használta?:) Nem tudom, hogy egyáltalán volt-e olyan dolog, ami enélkül nem ment volna...Szerintem csak olyan volt, ami így se ment..:)
simmering73
Dehogy adná vissza. Csak akkora a balhé, hogy kénytelen meglépni.
Gyütt Mönt
Tud valaki olyan intézkedést mondani, ami a 2/3 birtokában nem lett volna lehetséges?
Nessy
@SystemError: Ezeket az éjszaka valakinek a neve alatt benyújtott törvényjavaslatokat eddig és eztán is megfogja szavazni a másnap délelőtt a kormányfrakció. Szerintem olyannyira nincs róla fogalmuk, hogy mit szavaznak meg, ha az is bele lenne írva, hogy a frakció tagjait két héten belül ivartalanítani kell, arra is lelkesen megnyomnák az igen gombot, és még büszkék is lennének magukra!
levarosbukta
@Shikari: Belengették hogy nem kap eu-s pénzt, rögtön visszakozott. Ezt még a degenerált hívőknek is tisztán kéne látniuk, de nem mert egy pillanatra sem húzzák ki a seggéből a nyelvüket.
verőce21
A "különleges felhatalmazás visszaadása után mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért."
verőce21
Beleértve az itt visítozó lipsiket, - a magyar kormánytól...!
Jozefina
orbán egyszerűen be...art, miután az EU ban jól megfenyegették!!! Kénytelen mielőbb visszaadnia teljhatalmát!!! Gondolom az EU malmai azért tovább őrölnek, mert van mit!!! Csak túl lassúak és körülményesek!!!
kereső
És mely törvények, és törvénymódositások maradnak hatályban a "teljhatalom" visszaadása után? Vagy marad minden- akkor ez nem más, mint pávatánc( és patyomkin politika a látszat !!!)- avagy a xarnak ad egy nagy pofot..
CsipkeRózsa
"Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást."

Most is vissza tudja adni, ha akarja, ki akadályozza?
RonaGyuri
nyugi csak viccelt! =)) Ja és azt sem mondta melyik májusban!!! =))
Oposit
Itt nem csak olyan emberek vannak, akik ha nem értenek egyet orbánnal, azok "libsik" és nem tudom milyen jelzőkkel ellátott fidesz által elviselhetetlen lények ám!

Nem lett volna ezzel baj, ha a hatalom átvételét nem úgy intézte volna a gazdátok. Mivel azt is úgy sikerült, mint ahogy a hozzáállása mindenkihez a "kabbefaszom" stílus, így amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten is!
Béla333
"...ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
hvg.hu/itthon/20110906_orban_wikileaks_ne_figyeljenek
Sziszifusz
@simmering73:13:48
Azon kívül, hogy az EU erős nyomást gyakorolhatott a színfalak mögött a kormányra, a határidő nélkül rendkívüli felhatalmazás miatt, Vörös Imre professzor, volt alkotmány bíró rávilágított annak súlyosan alkotmány, boccs. alaptörvényt sértő mivoltára is. Nem a határidő nélküliség a fő baj .
Orbán, mielőtt a nagyobb beégésre sor kerülne, inkább visszavonulót fúj. Nemhiába, a muszáj az muszáj. Még egy pár ilyen visszavonulás és a vezérre felkerülhet még a muszáj kabát is.
Béla333
Az is hülye, aki Orbánnak és bandájának bármit is elhisz!
Hazug, aljas banda!
vitriol
@Horizont: 14.24 Minden O.K. csak a 3. pont hibádzik, nem jó a feltételes mód, mert bizony egy sor olyan dolgot tett, aminek köze sincs a járványhoz, viszont a járvány után sokakat érint a következménye.
tudode
Kölcsön kenyér visszajárt játszanak Szerbiában a kiruccanók:
.
---- Orbán Viktor - Aleksandar Vucic sajtótájékoztató, Belgrád, 2016.09.05.

www.youtube.com/watch?v=VIDCHuLAv48
.
Elképesztő! Vajon hány országnak adományoztak korona védekező cuccot, akiket bepalizhatnak!
Nessy
na. majd meglátjuk! Tegnap még Gulyás június végéről beszélt. Egyébként teljesen mindegy, hiszen a bátor emberei minden agymacskáját megszavazzák. Meg úgy az úgy volt, a rendeleti kormányzás idején hozott rendeletek érvényüket vesztik.Kivéve kis hazánkban, mert az (i)gazság ügyi miniszter asszony, megmondta, hogy "lesznek amelyek megmaradnak"! Elvégre nálunk jogállam van, jogbiztonság nélkül! Gyakrabban módosítják a törvényeket, mint egy celeb a frizuráját!
Nessy
@tudode: De remek reklám és propaganda fogás volt! Igaz, kissé költséges!
Eriksson
@Horizont: Rajtad sem lácccik a nyóc általános. Nyugodtan letagadhatnád.
Eriksson
@Horizont: Mondom, hogy nyugodtan letagadhatnád...
jesz
...naná, hogy visszaadja a teljhatalmat...Július elsejétől Merkel az unijó ügyeletes főnöke, aki már feni a fogát Orbánra...

Nos Orbán ezzel az intézkedésével kirántja a szőnyeget az öreglány alól...

Ügyes. Brüsszelben nagy lesz a fogak csikorgatása. A következményeket nem tudjuk, de sejthető..
tudode
Az a bukéja ennek a jogÁSZKODÁSNAK, hog
.
--- az alaptörvény közjogilag érvénytelen, őféleségével együtt kuka,
.
-- Magyarország nevű állam jogilag nem létezik,
.
-- őfélesége fentiek miatt nem is miniszterelnk, csak egy szekta főnöke!
.
Kuka ország, mint az oviSOKK papást, mamást játszik, még járvány idején is!
Rockxy
nemvárunk májusig!
most vesszük vissza a zorbánul a tejet!
ja meg persze a hatalmat is!
juszt is!
csak a laci meg ne tuggya!
csak úgy....
érzi,látja,hogy tehetetlen ? miért pont most adná vissza? jobb volna / pillanat ha az ellenzék kormányozna mit mindíg a nehéz idökben? és ha beeresztik a migráncsokat?
csak úgy....
orbán egy ripacs...,még a türk tanácsban is nevetséges volt,csoda ha nem mert brüsszelbe menni!?
grincss
Nem ér el vele semmit az ellenzék, hisz, ha valaki tegnap hallgatta Bolgár György és Vörös Imre volt alkotmánybíró beszédét, ő elmagyarázta, h beleépítettek egy pontot, ami miatt nem számít, h vissza adja-e, úgyis megmarad!
Arról nem is beszélve, h volt 133 tökös (geci) ember, aki megszavazta!
A szavazáshoz is minimum ennyi kell!
És, ha a szavazás közben valaki WC-re megy, vagy otthon marad?
Zsopiale
Nincs jelentősége, így is úgy is fel lesz lógatva a náci hazaáruló zsarnok patkány...az egész rablóbandájával...
yazo64
Nem fogja a szülinapját ilyen badarsággal elrontani...
csak úgy....
@yazo64: még az is van neki? akkor megölhettektek 1-3 gyesznót a csutiak a dicsöségére...
csak úgy....
@csak úgy...: ..felcsut gyesznót áldoz a falu nagy szülöttjének és gyerekkori kedvence emlékere.
ómió
Csak nem ezért is efftársi sivalka jön majd, újabb brüsszeli hazugságkergetéssel?
SystemError
@ómió: Gerilla Press ismerős te vásárolt kis majom? :) Hol nyomod még. Prostisrácok, tutiblog.com...?:)
ómió
@SystemError: Ezt büfögi a szarkupac?
ómió
@SystemError:És a bolsi hazugságlexikonban "kiművelted" már magad, szarkupac efftárs? A "kisdoktorit" megírtad már belőle?
kereső
"Aranyos ez a megfogalmazás"- a miniszterelnök arra számit!, hogy a kormány!! május végén vissza tudja adni!! a rendkivüli felhatalmazást. Nem érzitek , milyen ironikusan geci az egész mondat?
SystemError
@ómió: Megírtam te kis Gerilla Presses Óndó...:)
ómió
@SystemError: Kis bolsi szarkupaca, te legfeljebb meghazudtad!
ómió
@SystemError: Az nem baj! A te kreténségindexedet normál halandó úgyse érheti el!
SystemError
@ómió: Mennyit fizetnek egy ilyen prosti srácnak, mint te Shikari?

Nem veszed túl bonyeszra, csak lecserélted a libsizést bolsizásra...
ómió
@SystemError: Melyik ideggyogyin vagy, gyökérfi, hogy ilyen jól elvagy magaddal? És legalább a mai gyökérkezelést megkaptad már?
ómió
@Shikari:Ne is mondd! "Szegényke" úgy belekeveredett már, mint majom a házicérnába! Hiába! "Túlterhelte" az efftársiasság!
SystemError
@ómió: @Shikari: Hülye majom a profiljaid idővonala is ugyanaz több ponton. Nem látszik nagyon, amikor kiugrasz..Bocsánat kiugrotok kávézni..:)

Ez olyan prosti srácos:

kepkezelo.com/images/ohkhjvne5sc59kh54f2x.jpg

kepkezelo.com/images/vrq5ylhas1pfnd1o93y7.jpg

Na szép napot nyomorék! :)
SystemError
@Shikari: @ómió: Szóval magaddal beszélgetsz itt napközben te elmebeteg? :)
Rockxy
a zorbány nemaggya vissza!
kifog menni dudányi, meg fütyűni, és még a lónak a f@szátis fogja kínálgatni ingyér
SystemError
@Shikari: @ómió: Ugyanakkor mentek kávézni, ebédelni ?:) A szóhasználatotok és jellemvonások szinte 100%-ban azonos, kivéve, hogy te mániásan libsizel, ő(te) meg mániásan bolsizik...:) Szerintem senki más itt nem használ egy-egy szót ennyiszer. Ez is olyan furi..:) Tudjuk milyenek a berögzött, bele tett energia nélküli, lusta, román tróger munkamódszer... Láttunk már léhűtőket nyugi..:) Olcsó János prosti srácnak jó leszel, gondoltad magadról a szakmunkás után mi...:)
Nessy
Az elkövetkező napokban még lehet, hogy Semjén benyújt egy két törvény javaslatot, ami elkerülhetetlen a a járványveszély elhárításában, aztán majd kiderül, ha kiderül! Majd meglátjuk, mit hoz az elkövetkező egy - két hét! Utána legalább szegény bátor emberek kicsit kipihenhetik a fene nagy bátorságukat!
Sámannus
Ne sajnáltassuk már annyira magunkat egyes intézkedések inkább romboltak. Hála annak hogy megfeledkeztek rólunk kispénzű nyomorékokról szerencsésen megmenekültünk a sok lóvácskával a vírus sem bennünket talált meg.
Nem volt aki behordja a nyomornegyedekbe, a hajléktalanszállókra nem jutottunk kórházba és sokunk inkább feldobta a pacskert. Nem, nem gyilkolta őket senki úgy kell nekik!
Béla333
"Orbán még májusban visszaadja a teljhatalmat?"

Nem úgy volt, hogy a Parlament veszi vissza, amikor csak akarja?!
tudode
És akkor mi van/lesz, ha un. a teljhatalmú úr "visszaadja"!
.
Akkor is ott vannak a gombnyomogatói, akik bármit megszavaznak, amit őfélesége kiagyal álmatlan éjszakái alatt, mindenféle hatásvizsgálat alatt hipp, hopp péntekről hétfőre, keddre már lehet gombot nyomni, mindenféle "kötelező" egyeztetés nélkül!
.
ómió
@SystemError: Mint mindig, most is csak a magam nevében kérdezem: te tényleg belecsavarodtál a téveszmédbe , vagy csak a köreidben dívó "beszélj bolsevikul" után lep meg ennyire, hogy ketten is a neveteken neveznek benneteket?
ómió
@SystemError: Jobbulást, bolsiék fajkreténje! Ha a Lenin-összes már uncsi!
ómió
@Shikari: Már ez is belecsavarodott a bolsevizmusába, de még nem tud róla! Addig is -" jó bolsi" módjára - másra hazudná!
Aki Én
@ómió: @Shikari: Ti bolsiztok, miközben hajnalonként elhurcolják a véleménynyilvánítókat ma, 2020-ban?
Ti aztán tudtok...
ómió
@Aki Én: Ennél azért már öblösebbeket kéne hazudoznod! Bolsi fajkreténként meg pláne!
ómió
@Shikari: Tipikus OPNI-szökevény, akit Böszme efftársa tett "hontalanná"!
Aki Én
@ómidióta: és párja @Shikaritka hülye: Ti jártok?
Nessy
@ómió: @Shikari: Köszönjük a magas röptű és magvas megjegyzéseket!
Ez a lojális, kulturált vita stílus! Igérem, igyekszem elsajátítani!
kokopelli
@Aki Én: ..érdekes,hogy az okosabb kormányfők nem nyúltak vissza a rossz emlékeket felidéző '30-as évek
názi praktikájához! (régi mondás: "Nem elég jószándékúnak lenni,annak is kell látszani!)
ómió
@SystemError: Bolsiék fajkreténje, napszúrást kaptál?
ómió
@Eladott Ország: Efftársi "szabadságról" visszatérten kimásoltad a bolsi hazugságlexikont, bolsiék fajbarma? Fő a "szorgalom"?
ómió
@Nessy:Meg ne tedd! Kitagadott leszel az efftársaid köréből!
ómió
@Aki Én: A buzikultusz, bolsiék fajkreténje, a ti "móditok"! Már ezt is másokra hazudnád? A "prájdotokat" mikorra szervezitek? Le ne maradj róla! Ott publikusan is benyalhatsz az efftársaidnak!
ómió
@Shikari: A bolsevizmusukkal anno "kivívtak" nekünk 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött (az árat most ne firtassuk), amiket felsoroltál, azokat meg "habnak" szánja a tetübanda a tortánkra.
ómió
@Shikari: Ahogy mondod! De a poén ott van, hogy tetü bolsi létükre immár éppen ők a "karvalytőke" gátlástalan seggnyalói. A moszkvai segg helyett kellett "mááásik"!
Sziszifusz
@Shikari: 09:29
Azért az is említésre méltó, hogy ki adósítja el Magyarországot a paksi beruházás kapcsán az oroszoknak, a Budapest-Belgrád vasút kapcsán a kínaiaknak. Ezt az, adósságot még az unokáink is fizetni fogják, pedig annak semmi hasznát sem fogják élvezni. Az csak a Fidesz potentátok érdekét szolgálja.
Álságos egy dolog az, amikor valaki a máséban a szálkát is kifogásolja, sajátjában pedig a gerendát sem tesz szóvá.
Sziszifusz
@Shikari: 11:22
Mielőtt vádaskodsz, gondolj a forint-euró viszonyának alakulására. Jól mutatja a gazdaság "rendbehozását" .
Sziszifusz
@Shikari: 11:48
Nincs rezsi emelés az igaz. Rezsi csökkentés sincs, annak ellenére, hogy a kőolaj a földgáz világpiaci ára mélyrepülésben van már egy pár éve.
Egyébként pedig az élelmiszer árak az egekben. Egyre jobban él az aki... mi átlagemberek nem.
ómió
@SystemError: Jobbulást, bolsijózsi! Ha reménytelen is!
kereső
Nincs jelentősége, hogy visszadja-e, vagy sem. A katonák maradnak a kórházakban, a startégiai partnereknél, egy sor törvény, rendelet hatályban marad, amit a felhatalmazás idején meghoztak. A 2/3-os bátor ember ugyanúgy rendelkezésre áll. Akkor mi változott /változik? Azt ne mondja valaki, hogy a különleges jogrend -és a felhatalmázi törvény elfogadásával számolta fel orbán a jogállamot és demokráciát. Az csak a megkoronázás volt.
kokopelli
@kereső: ..a példamutató valamikori német vezető,akitől a "dolgot átvette",az hagyta az egész megszüntetési
herce-hurcát! A "birodalmi sas" nem kapkodott legyek után! A magyar "mini" követője csak egy rossz vicc! (;-))
(vízzel főz és madzag a húzója)!
kereső
@kokopelli: A megszüntetési herce-hurcának sok tiz millió ember halála lett az ára.Itt meg papiron megszüntetik- de a létrehozott szörny itt marad . És azért ne felejetsük már el, hogy történik mindez a XXI.században, Európa közepén- és az Unió egyik tagállamában. Az uniós vezetők, és a vezető tagállamok meg csak hümmögnek- mi meg visszasüllyedünk a középkorba.Nem tudom, hogy a nagy fegyverüzlet, az autógyárak kedvéért ismételten módositott MT- amely gyakorlatilag rabszolgát csinál a dolgozókból megéri-e egy egész ország elveszejtését. A felelősség nem megkerülhető- mert amint olvasom Merkel máár nem is ragaszkodik annyira az 500 milliárd eurós csomag odaitélésénél és felhasználásásánál az európai normák betartásához.És akkor orbán ismét győzött- ,mit gíyőzött, fényes győzelmet aratott, miközben mindennap a xarpos gumicsizmáját törli az eu asztalteritőjébe. A finanszirozás megy tovább.
kokopelli
@kereső: Sajnos aaz úniós vezetőknek,ill. a német kormánynak semmi köze az autógyárak és a hasonló un.
"multiknak" a külföldi üzleteikhez!A bankok,a tartományok" és a nagyvárosok megválasztott politikusai úgy vehetik
és eladhatják a részvényeket,ahogy akarják!A választóik ill. a törvényes keretek szabják meg a határokat! Az a leg-
nagyobb probléma,hogy pl. a magyar polgárok azt hiszik,hogy odaát az orbán-mintára kialakított plitikai ill. gazdasági
rabló csókos-koma "én mosom a te hátadat,te mosod az én hátamat" rendszer működik!Legszebb példája volt,amikor
az Orbán által jóbarátnak kinevezett Helmuth Kohlt cca.6000€ fekete pártfinancírozás miatt a fiatal párttársai lemondat-
ták!Nem milliárdok,hanem ezrek miatt!
Édesanyánk mondaná:"Magad uram,ha szolgád nincs!"
(Én csak az beteg őtrült Onkel Adolf" Bemächtigungsgesetz"-ére utaltam,ami anno minden gátat lerombolt!)
kereső
@kokopelli: Hány éves vagy királyfi? Lobbizásról nem hallottál még? És azért ott is vannak megvehető emberek- elég, ha csak Ottingerre gondolok- aki német befolyásos politikus, volt úniós biztos- aki többször közvetitett paks 2 ügyben, és lobbizott az EB-ben.Sőt putyinnál és roszatomnál is megfordult ez ügyben. És valószinű, hogy a német nagytőke azért tud befolyást gyakorolni ott is, ha az nem érinti a német belügyeket. Szóval nem kell "naivnak" lenni.
kokopelli
Maradjunk abban,hogy Oettinger a helyes neve (Günther),és mint a belpolitikához immunis valakit az EU-ba
küldték pihenni! Az igazi használható politikusok otthon is találnak maguknak posztot,még akkor is,ha a CDU-
hoz tartoztak!Az EU az egy kegyelemkenyér az Oettinger-féle senkiknek! Egy senki volt!
kereső
@kokopelli: Koszi, nem voltam biztos még a nevében se. De!! A lobbizás egy bevett "műfaj" - és ez nem azt jelenti, hogy pénzelnek valakit. És bármely kormány a világon- ha nem is avatakozik be a gazdasági folyamatokba, a gazdaság életébe- csak is kizárólag szabályzókon keresztül, azért a meghatározó gazdasági szereplők kivánalmait figyelembe veszi. És, már ne haragudj- de orbán esetében nem a lóláb kezd kilógni, hanem a ló. Végül is megértem- ez most még Németország érdeke.Csak hát nem kéne elfelejteni a nagy elődöt és orbán példaképét- mire mentek az akkori országvezetők a "békejobbal". orbán dettó- akkor és úgy szúr hátba bárkit, ahogy pillanatnyi érdeke kivánja. És ez alól nincs kivétel. És elhatározott célja- kilépni a szűkké vált kismagyar honból.És nem kéne lebecsülni sem orbánt- itthon már bemutatta, hogy mire képes- orbán egy Cipolla.
kokopelli
@kereső: Nem akartam mélyen belemenni az Oetinger nevű "befolyásos politikus" és a Stuttgárti olasz pizza-konekció
esetére sem,ami bírósági ügy volt sokáig!Esetleg igazolhat a beírásom,hogy nem vagyok fiatal királyfi!Úgy került a swáb Günther az EU-ba,mint a mozdony a mellékvágányra! "El a szem elől,ki a tudatból is!" Németország érdekét ne tegyük
azonossá az egyes nemzetközi vállallatok érdekeivel! Addig amíg a vállalatok magánkézban vannak,addig azok a rész-
vényeseiknek tartoznak felelősséggel!A "német állam,ill. a tartománya" is vehet részvényeket a saját rizikójára,ha a kor-mánya belemegy a játékba! Németország érdeke,hogy a vállalatai adót fizessenek!Pont!Nem kell szinezni!A nyugat le-
ß@rja,hogy az Orbán mit akar!
!
ómió
@SystemError: Jobbulást, fizetett bolsika, aki még napszúrással is "küzd"!
kereső
Orbán igy fogja visszaadni a teljhatalmat. Csak előbb még végez egy-két kis átalakitást. Ime a legújabb: amiről nem emlékezik meg az MTI.
medicalonline.hu/cikk/immar_orvosszakmai_kerdesekben_is_donthetnek_a_korhazparancsnokok_es_az_operativ_torzs
kereső
Úgy látom a propi "szintet" lépett a szex hirdetésekben."szinvonalasabb"portékát kinál- jogellenesen.
szegfue
@SarahVD98: Te tényleg idióta vagy!! Megveszel egy "szexi fehérnemüt", aztán megkérdezed Magadtól "akarom látni?"
SystemError
@ómió: Anyád küzdött napszúrással, amikor nem vetetett el. Milyen gerinctelen hulladék patkányként élni és dolgozni tolvaj nemzetárulóknak te kis prosti srác? :)
ómió
@SystemError: Ezt a kérdést magadnak tedd fel a bolsi tetübandáddal összefüggésben, bolsiék szarkupaca, ha már anyád az eftársi fattyakért volt oda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.