Szombattól kinyitottak egyes fővárosi játszóterek, de a felnőtteknek kötelező lesz az arc eltakarása

Budapesten is elkezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése. Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek.

A gyerekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótereken a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás.

szerint – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményben. Mint írták, kötelező továbbra is az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban.

Karácsony Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján közölte:

a hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként,

bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket.

A Margitsziget és az Óbudai-sziget az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz

– mondta akkor. A XII. kerületi önkormányzat pénteken közölte, hogy ezen a hétvégén még nem változnak a jelenleg érvényben lévő rendelkezések a Hegyvidéken – így a népszerű kirándulóhelyen, Normafán sem.

Címlapkép: Facebook/Karácsony Gergely

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Igen helyesen döntött, hiszen a járvány csökkenőben van és az emberk már szabadságra vágynak!!! A kötelező maszk viselést be kell tartani és lehetőleg a távolságot is egymás között!!! Ma már szinte minden nyugati városban is ezt teszik!!!
Hajrá Budapset, Hajrá Karácsony!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Igen helyesen döntött, hiszen a járvány csökkenőben van és az emberk már szabadságra vágynak!!! A kötelező maszk viselést be kell tartani és lehetőleg a távolságot is egymás között!!! Ma már szinte minden nyugati városban is ezt teszik!!!
Hajrá Budapset, Hajrá Karácsony!!!
Gyütt Mönt
@Pálinkás Pál: a járvány csökkenőben van, de még nem múlt el.
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: akkor a te gondolatmeneted alapján elkövetkező éveidet maszkban fogod leélni!!! mert bizony a vírusok mindig köztünk vannak,ha tetszik,ha nem!! és végeredményben még igazad is van ...8200 -ból 2 teszt lett pozitív.../SOTE/ ez valóban olyan nagy arány hogy retteghettek egész nap!!!...megjegyezném az a kettő sem volt beteg!!! a világban az áldozatok száma kb egyharmada egy közepes szezonális influenzáénak!!! Áruld el nekem,annál miért nem jártok maszkban??? számok szerint veszélyesebb!!!
ila51
Amúgy ha jön a kánikula csadorban fogok járni .
Eriksson
Ha jól értem, akkor a bankokban kizárólag álarcban lehet tartózkodni?
Rockxy
'kötelező lesz az arc eltakarása"
az a fránya sarija, csak azt ne vóna

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.