Szombattól kinyitottak egyes fővárosi játszóterek, de a felnőtteknek kötelező lesz az arc eltakarása

Budapesten is elkezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése. Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek.

A gyerekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótereken a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás.

szerint – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményben. Mint írták, kötelező továbbra is az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban.

Karácsony Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján közölte:

a hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként,

bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket.

A Margitsziget és az Óbudai-sziget az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz

– mondta akkor. A XII. kerületi önkormányzat pénteken közölte, hogy ezen a hétvégén még nem változnak a jelenleg érvényben lévő rendelkezések a Hegyvidéken – így a népszerű kirándulóhelyen, Normafán sem.

Címlapkép: Facebook/Karácsony Gergely

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Igen helyesen döntött, hiszen a járvány csökkenőben van és az emberk már szabadságra vágynak!!! A kötelező maszk viselést be kell tartani és lehetőleg a távolságot is egymás között!!! Ma már szinte minden nyugati városban is ezt teszik!!!
Hajrá Budapset, Hajrá Karácsony!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
gergőke te patkány, ha nincs járvány az utcákon,akkor minek a maszk,???
Jozefina
Igen helyesen döntött, hiszen a járvány csökkenőben van és az emberk már szabadságra vágynak!!! A kötelező maszk viselést be kell tartani és lehetőleg a távolságot is egymás között!!! Ma már szinte minden nyugati városban is ezt teszik!!!
Hajrá Budapset, Hajrá Karácsony!!!
Gyütt Mönt
@Pálinkás Pál: a járvány csökkenőben van, de még nem múlt el.
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: akkor a te gondolatmeneted alapján elkövetkező éveidet maszkban fogod leélni!!! mert bizony a vírusok mindig köztünk vannak,ha tetszik,ha nem!! és végeredményben még igazad is van ...8200 -ból 2 teszt lett pozitív.../SOTE/ ez valóban olyan nagy arány hogy retteghettek egész nap!!!...megjegyezném az a kettő sem volt beteg!!! a világban az áldozatok száma kb egyharmada egy közepes szezonális influenzáénak!!! Áruld el nekem,annál miért nem jártok maszkban??? számok szerint veszélyesebb!!!
ila51
Amúgy ha jön a kánikula csadorban fogok járni .
Eriksson
Ha jól értem, akkor a bankokban kizárólag álarcban lehet tartózkodni?
Rockxy
'kötelező lesz az arc eltakarása"
az a fránya sarija, csak azt ne vóna

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.