A péntek éjszakai Magyar Közlönyben megjelent egy rövid határozat is, amelyben Orbán Viktor a közfoglalkoztatási szabályok eltérő alkalmazásáról határozott. Ebben - a részletek mellőzésével - arról ír a rendeleti kormányzásra hivatkozva, hogy az egyes munkaerőpiaci intézkedésekről szóló 1139/2017. (III. 20.) Korm. határozat 1.  pont c) és d) alpontját nem kell alkalmazni. A hivatkozott intézkedések a közmunkaprogramra vonatkoznak, azt hangsúlyozva, hogy "a magyar gazdaság helyzetének erősödésével a Kormány lehetőséget teremt a közfoglalkoztatottak piaci alapú munkavállalására". Éppen ezért vannak bizonyos tiltó kritériumok. Ilyenek a most felfüggesztett alpontok. A c) pont szerint azon személyek, akik várhatóan képesek önállóan elhelyezkedni, a d) pont szerint pedig a szakképzettséggel rendelkezők ne kerülhessenek bevonásra a közfoglalkoztatási programba, csak abban az esetben, ha a munkáltató, vagy munkaügyi hivatal részéről felmerülő okok miatt nem sikerül munkát találnia.

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Nekem valami nagyon ismerös...
Elöször a mediak bedaralasa, aztan az ellenzek kiiktatasa, azutan felhatalmazasi törveny, aztan közmunka... Mi jön meg?
De ugye nem autopalyakat es koncentracios taborokat fognak epiteni a közmunkasok???
Gyütt Mönt
@teuton: bizonyára van még valami a tarsolyában. Most pl. büntetendő lett az uniós zászló lengetése. Hitted volna?
Zsopiale
A cellája ajtaja lesz megnyitva nem sokára, életfogytig szigorított fegyházban... hazaárulás és Európa elárulásának főbenjáró bűnéért... és további végtelen szervezett maffia bűncselekmény cunamiért, amit elkövetett... aminek 1 millió halálos áldozata van...
solidedge
A feladatok közé fog kerülni a vízgereblyézés, szélkapálás és a ködlapátolás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.