Miután Orbán Viktor szombat délutáni videójában azt emlegette, hogy fényes győzelmet arattunk a járvány első hulláma fölött, közleményt adott ki a Jobbik.

"Orbán elveszítette a járvány elleni első csatát" – megszólalt az ellenzék

Jakab Péterék azt üzenik a kormánynak, hogy ezentúl fordítson még nagyobb figyelmet a budapesti lakosokra és az egészségük megóvására.

Fontos lenne az is – de ezt Orbán rendre nem veszi figyelembe –, hogy az országos gyógyintézetekben folyamatosan teszteljék a pácienseket, hiszen ezeknek a többsége Budapesten található és állami fenntartású. Teszteljenek minden bentlakásos intézményben is, hogy meg lehessen akadályozni a járványügyi gócpontok kialakulását! Olyan többé nem fordulhat elő, hogy fővárosi kórházakból hurcolnak be betegségeket zárt intézményekbe!

- olvasható a közleményben.

Majd így folytatják:

Orbán szerint ő nyerte az első csatát a járvány elleni harcban, de el kell keserítenünk: ezt ő elveszítette! Csakis a magyar emberek és az önkormányzatok felelős hozzáállásának köszönhető a járványügyi védekezés sikeressége.

Továbbra is követeljük a kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoknak azokat a forrásokat, amelyekre már nincs szükség a védekezéshez! Az önkormányzatok élni és dolgozni szeretnének, nem pedig újabb elvonásokat!

Orbán szerint időben meghozták az összes döntést is. Nos, ha rajta múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák és a közintézmények. A le- és bezárások kizárólag a kőkemény ellenzéki követeléseknek köszönhetők.

A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Mi így szoktunk nyerni. Tulajdonképpen Mohácsnál is mi győztünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez az elmebeteg - ki volt akkor barom, hogy rá szavazott??? =)) - tényleg azt hiszi mindig, hogy ő nyert?
Rockxy
megszólalt a roncsellenzék, megártott nékik a virushiszti
Gyütt Mönt
Mi így szoktunk nyerni. Tulajdonképpen Mohácsnál is mi győztünk.
Zsopiale
Ez a baromállat csak harci retorikában bír gondolkodni, aztán ha tényleg harc lesz, foscsíkkal a jobb bokáján, húgycsíkkal a bal bokáján fog kúszni a sárban reszketve...
simmering73
Tényleg megnyertük a csatát. Május 11. óta folyamatosan nő az új esetek és a halálozás is.
www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/
Béla333
Az ellenzék is csatát vesztett, hiszen szinte láthatatlan volt az elmúlt hetekben.
Ez olyan magas labda volt, amit ha nem tudnak leütni, akkor nem tudnak ezek semmit.
Néhány napja volt az ATV-ben Vörös Imre, aki nagyon szépen elmagyarázta, hogy milyen csapdában vagyunk ezzel a felhatalmazási törvénnyel.
A következő vendég volt Harangozó Tamás, aki ártatlan képpel volt képes azt mondani, hogy igen, ők ezt tudják. Csak éppen nem mondták!!! Ugyan mire vártak?
Na ilyen az egész ellenzék.
Még leginkább a Jobbik kardoskodik!
terlasz
@Shikari: "Tényleg nem kell a Fideszeseknek kampányolni. A moslék ellenzék önmagát járatja le! :-))))))) " Nincs ez így Shiki, mert az ország "agya" (Bp.) már bizonyította az ellenkezőjét. Egyébként, nagyon mosolyogsz, miközben dühöngsz.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Már egy gondolaton belül sem képes ellentmondás nélkül zagyválni

Szellemi leépülése odáig terjedt, hogy már a focis példájával is valójában magát kritizálja, de nem veszi észre, sőt élvezi

Beszámolók szerint „A miniszterelnök a legújabb rádióinterjújában keményen nekiment az Európai Bíróság csütörtöki döntésének”. Némi átkozódás után elővette a kedvenc példatárát. S focimeccshez hasonlította a dolgot. Azonban itt van nem kis gond: a fociban „A bíró fütyült, döntést hozott, ami kötelező a játékosokra”, max annyi tehetnek és az edzők is, hogy utólag elmondják mindenfélének a bírót! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: egy jogos észrevétel: a bíró ok, a védekezés is elmegy, de mit takar a labdaszerzés??? =))
kakambuki
Elhiszem, hogy figyelmeztették. Karigeri főpolgármester atyát miért nem figyelmeztették ugyanerre? Nem nagyon látszik ugyanis hogy agyon igyekezné magát ugyanebben, sőt!
legott
Orbán legutóbbi csatája: Csütörtökön Brüsszelben volt a csatamező, erre Orbán pénteken az ellenkező irányba, Belgrábna szalad.
Asztat mondta, hogy nincs ideje - persze cigánnyá barnulni a teraszon, arra volt ideje.
Aztán másnap jött, Za... Orbán futása, Belgrádig - ahol újra bátorkodott.

És a realitás egy mondatban, hogy ki nyert itt csatát: "Csakis a magyar emberek és az önkormányzatok felelős hozzáállásának köszönhető a járványügyi védekezés sikeressége."
Málna
@Horizont: Olaszország 31.763
Franciaország 27.625
Spanyolország 27.563
USA 89.420
ómió
Bizony! Efftársilag csak tízszer ennyi halottal "nyerhetett" volna! Kb., mint a "haladó" Svédisztán!
1magyar
Orbán megnyerte a vírus elleni csatát, Mo-on volt a legkevesebb halott a környéken és összeségében.
De ha csak 2 héttel hamarabb lép teljes győzelem is lehetett volna. A pakisztáni kölköt nem kellett volna már visszaengedni és egyáltalán senkit az országba.
Málna
@Horizont: Miért, te hogy nézted? Mi alapján válogattad ki az általad említett országokat?
Nem kell válaszolni, egyértelmű.:-)
teuton
@1magyar: Tenyleg ennyire hülye vagy? Olvasni nem tudsz, azt mar regen tudom, de ezek szerint a SZAMOKAT sem ismered! MO-on minden 8. fertözött meghalt, Nemetorszagban csak minden 21.! Aztonkivül hany tesztet vegeztek? Persze ha nincs teszt, akkor fertözött sincs! Hogyan lehet az, hogy ahol tesztelni KELLETT (korhazi dolgozok), ott 25%-rol derült ki, hogy fertözött?
Milyen pakisztani fiurol beszelsz, mikor magyar turistak, kamionosok es ORVOSOK hoztak be a virust Olaszorszagbol es Ausztriabol, lasd Szeged es Debrecen es adtak tovabb a korhazakban!!!
Nyírfa
Orbán már ott veszített, hogy hadiösvényre lépett a saját élete ellen. Az egész tevékenysége a kiterjesztett öngyilkosság egy változata. Kik azok a magyarok, akik vele fekszenek a sínekre? A vonat menetrend szerint meg fog érkezni.
A járvány pedig, ha rajta múlik, akkora pusztítást végez közöttünk,hogy írmagunk nem marad. Magunknak és a józan gondolkodású önkormányzatoknak köszönhető, hogy a többségünk folytathatja az életét.
Málna
@Horizont: Ne terelj, nem bántottál meg senkit, csak tökéletesen megmutattad, mennyire beszűkűlten látod a világot. Szóval a környező országok adatait adtad meg, gondosan kihagyva azokat, amelyekben több volt a halálos áldozatok száma, mint nálunk.
Persze tőlem saját magadat úgy hülyíted, ahogy akarod.
Aki Én
@Málna: amit te össze tudsz magyarázkodni a seggnyaló butaságaid után...
Aztán csodálkozunk, hogy a fidesz milyen lebutított, suttyó módon kommunikál.
Rockxy
elsőt?
hát ezvót a végső!
hát ez a vater lója a zorbánnak.
hát monnyon már le!
a zöreg torgyi má alig várja, hogy a helyébe üjjön.
máperszehogymár puzsér zoltán képében!
kereső
Fényes győzelem? Főleg ha a "sikeres hadgyakorlatot" - a kórházi ágyak kiüritését annak vesszük. Márpedig orbán ezek szerint, betegek, frissen műtöttek, és az el nem látottak halálát tekinti saját fényes győzelmének. Igy gondolkodik, és beszél a gonosz, aki kereszténynek hirdeti magát. Okádék.
Málna
@Horizont: A téma már kényelmetlen, marad kizárólag a személyeskedés?:-)
Málna
@Aki Én: Csak kétszer írtad a kedvenc szavadat. Háromszor szoktad. Mi van veled?:-)
Aki Én
@Málna: a kevesebb néha több.
Ahogy látom, már nem is kell mondani, így is mindenki látja.
relatív
Sajnos, a hivatott vezetés nem a szükséges módon/időben tette azokat a járvány kötelezte lépéseket, mely kötelezettsége lett volna !

Az ellenzék - itt egy párt fogalmazta meg - által összefoglalt hiányosságok miatt a siker csak az emberek, illetve őket - erejükön felül - támogató önkormányzatok áldozatos munkája miatt vált sikeressé !
luluka
Ahogy látom hülye emberekből nincs hiány .
1magyar
@teuton: Olaszországban egy városnyi ember halt meg, olvastam, hogy 1000 orvos pld.
Pedig az orvosok képzése igen sokba kerül.
csipetke
@Málna: tegnap 9:25 Az országok lakosainak a száma hidegen hagy,úgy látom.Egy olyan országban,ahol a lakosság száma pl 10X annyi,mint M.o.-é,nyilván a fertőzöttek,és a halottak száma is arányosan nő. Szerinted?
Málna
@Aki Én: De akkor miért mondtad, kétszer is?
Málna
@Horizont: Naná, hiszen én szembesítelek a hülyeségeiddel, Elhiszem, hogy nem örülsz nekem.
legott
Viszont, a szélmalmok ellen vívott összes csatáját megnyerte !!!
Hallelujah
Málna
@csipetke: Te arányosnak látod hozzánk képest a halottak számát például Olaszországban? Mert én nem. Horizont pedig olyan országokat sorolt - egy kivételével - ahol kevesebben élnek, mint nálunk.
Yoda69
Ne azt nezzuk amit mond...

Ha O1G elvtarsnak gyozelem, a tobb ezer fertozott, a tobb szaz halott, az hazudozasok es vadaskodasok ozone, akkor milyen lehet amikor veszit?
csipetke
@Málna: 9:22 Te pedig olyan országokat írtál,ahol legalább 60 millióan élnek,mint pl Olaszország. Egyébként neked valamiféle frusztációd van,hogy idejársz kötözködni?Vagy te is pénzért csinálod?Mellesleg nem orbánon múlt a járvány kimenetele,mert ő a magyar,itt élő embereket valamiért mindig lesz@rta. Fontosabbak neki a külhoni magyarok,amit most is megmutatott,mert a védőfelszerelések jórészét,amiket a mi közpénzünkből szereztek be,már a repülőtérről vitték tovább a külhoniaknak.Értem én,hogy kellenek a szavazatok,de ha normálisan kormányoz a fidesz,és nem rabolja szét az országot,nem lenne rászorulva a külhoni szavazatokra.Az itthoni kórházak pedig rengeteg használhatatlan védőcuccot kaptak.Egy dolgot tett orbán a járvány alatt.-szédelgett kórházról kórházra,de tudjuk,hogy az a '22-es választási kampány része volt.Meg persze nyilatkozott orrba-szájba.A teljes felhatalmazás leple alatt nem kevés genyó dolgot megtettek,pl az ellenzéki önkormányzatokat taccsra vágták,stb.Ugyanakkor a nemzeti gázos lölő,és a nemzeti töklámpás vejkó milliárdokat kapott jacht-kikötőre,mert az járvány idején olyan rohadtfontos.Lehetne sorolni,de nemsok értelme van
Málna
@csipetke: "Te pedig olyan országokat írtál,ahol legalább 60 millióan élnek,mint pl Olaszország" Miért, csak olyan országokat lehet sorolni, ahol kevesebben élnek, mint nálunk?
Egyébként te depis vagy, vagy csak Orbán-fóbiád van?
csipetke
@Málna: A statisztikáról volt szó,hogy az orbán által említett "fényes győzelem" nem is annyira fényes.Nem mellesleg a környező országok adatai ténylegesen jobbak,mint nálunk,miután az 1000 fertőzöttre eső haláleseteket veszik alapul.Egyébként nem vagyok depis,annyi időm nincs,orbánt meg csak simán kilőném a Holdra,de csak oda,nem retúr,ennek ellenére nem ő tölti ki a gondolataimat.De rólad kezdem azt hinni,hogy durbincs jött vissza álruhában.Ne válaszolj,mert nem érdekelnek az orbánista trollok.
Málna
@csipetke: Majd azt én eldöntöm, hogy válaszolok-e. Te pedig eldöntheted, hogy elolvasod-e.
Egy szóval nem mondta Orbán, hogy rajtunk kívül máshol nem arattak fényes győzelmet a vírus felett. De tény, hogy több országban ez nem sikerült.
A depresszió pedig nem azon múlik, hogy mennyire érsz rá. Borzasztóan negatív vagy, figyelj oda magadra.
teuton
@1magyar: EGY peldat hoztal, de indoklast nem! Pedig mindenütt olvashato, hog miert epp Francia-es Olaszorszagban nagy a halalozasi ranay! Ja, olvasni kene megtanulni, nem csak baromsagokat firkalni!
Az EN peldamra miert nem valaszoltal (Nemetorszagban csak minden 21. fertözött halt meg, mig MO-on minden 8.!)
A feltett kerdeseimre miert nem valaszoltal?
Na itt van meg 1: Ki teszetelte a megvasarolt kinai maszkokat es mi lett a vizsgalat eredmenye? Erröl igen nagy a hallgatas, Cilike pedig csak annyit közöllt, hogy "nagy a minösegi különbseg"...
verőce21
Történelmünk során másodszor zárult sikerrel tavaszi hadjárat, az ország minimális emberveszteséggel győzte le a Covid-19 nevű láthatatlan ellenséget.
Mindannyiunk közös diadala jó alkalmat kínál megemlékezni az 1849-es dicső tavaszi hadjáratról is. Akkor elődeinknek a császári erőkkel vívott harcok csúcspontja május 21.-én Budavár visszafoglalása volt.

A krónikák szerint a 17 napos ostrom megkezdése előtt a fővezér Görgey Artúr egy elfogott osztrák tiszt közvetítésével felszólította a várat védő Heinrich tábornokot a megadásra, ő azonban válaszul inkább ágyúival rommá lövette a pesti Duna-part egész házsorát. A történethez tartozik, hogy a vár védelmében maga Heinrich is elesett. Sőt odaveszett helyettese is, aki a magyarok végső, hősi rohama közben bosszúból fel akarta robbantani a csaknem kész Lánchidat, de üzemi balesetet szenvedve, a lőporos hordókkal maga szállt el.

Szerencsére a korabeli haditechnika következtében rövid volt a várból kilőtt golyóbisok röppályája, így épségben maradtak a Dunától néhány száz méterrel távolabbi pesti házak. Mint például a mai Városháza impozáns épületegyüttese, amely akkoriban Károly-kaszárnya néven funkcionált. A Főpolgármesteri Hivatal barokk műemléképületére mostanság politikai csatározások célpontjaként terelődik a figyelem.

Annakidején, 171 éve, a magyar hősök által elfoglalt Budai Vár egyúttal az ország szuverenitásának szimbóluma volt. Napjainkban, a világjárvány legyűrése mellett a globalizmus elleni harcban, ismét a szabadságért kell helytállni. Ez nem más, mint Dávid küzdelme a nagy pénzekkel doppingolt brüsszeli Góliáttal szemben.

Amikor pedig a kétharmados többség az identitászavaros, eltorzult lelkű áskálódókat hazaárulónak nevezi, vérig sértődnek. Feldúltan, gonoszsággal teli, túlsúlyos bőrönddel utazgatnak Brüsszelbe. Dobrev Klára, Cseh Katalin, vagy Ujhelyi István talán némileg lecsillapodnának, ha utazás közben felidéznék magukban Kölcsey örökérvényű, szállóigévé nemesült mondását: a haza mindenek előtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.