Itt vannak a legfrissebb hazai statisztikák a koronavírusról.

Nem állt le a vírus: 36 magyar fertőződött meg, és a halottak száma is emelkedett – ennyivel

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3509 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavírus.gov.hu. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 451 főre emelkedett az elhunytak száma, 1396-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1662 fő. Az aktív fertőzöttek 56 százaléka, az elhunytak 78 százaléka, a gyógyultak 61 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 562 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 47-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is Budapesten (1672 ember) és Pest megyében (473) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (356), Zala megye (219), Komárom-Esztergom megye (195) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

A védekezés második szakaszában vagyunk – írja a honlap. “Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Ezért hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe, és a fővárosban is megszűnik a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténik.”

Tegnap jelentette Orbán Viktor, hogy két héttel a vidéki lazítások után, Budapesten is feloldják a kijárási korlátozásokat. Ez azt jelenti, hogy a kijárási korlátozások vasárnap éjféllel megszűnnek, ezt követően a nem egy háztartásban élőktől másfél méteres távolságot kell tartani, az üzletben történő vásárlás és a tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a maszk viselése kötelező lesz továbbra is, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombati rendkívüli tájékoztatóján.

A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok, játszóterek hétfőtől látogathatóak, a 65 év felettiek élelmiszerüzleteket, drogériákat csak 9 óra és dél között látogathatják, mindenki más pedig az ezen kívüli időszakban. Valamennyi üzlet hétfőtől nyitva tarthat, éttermek, kávézók, presszók, bárok kerthelyiségében és a teraszán lehet tartózkodni. A strandok, szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak. Szabadtéri múzeumok és az állatkert nyitva tarthat. A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők. A védőtávolság meglétéről mindenhol az üzemeltetőknek kell gondoskodnia.

Forrás: 24.hu

Kép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Nem is fog.
Nem kelett volna a főninek jópofáskodni, hogy (szerinte) a vírus tetőfokán enyhíteni a korlátozásokon, hanem legalább a hónap végéig fenn kellett volna tartani, akármilyen kellemetlen és nehezen elviselhető volt a helyzet.
Na, de a politika mindent felülír, pláne, ha a hatalomról van szó.
Ja, hogy félreértés ne essék, nem az ellenzéki...
namihami
És lesz ez még rosszabb is. A nagy ""éljünk úgy, mint a járvány előtt""---érzés (mert szerintem ez ezzel fog járni) és felszabadulás/felszabadítás még ezután fogja megtölteni az előre kiürített kórházi ágyakat. Vajon ki hiszi azt, hogy a nagy ""szabadjára engedés"" nem fogja az embereket is elereszteni? És akkor jöhet a második menet:
szegfue
Ez a hülye virus nem tudja, hogy O.V. szerint a "járvány elleni első csatát megnyertük" és hogy "le kellene állnia" már?! :))))
simmering73
Így marad a felhatalmazási törvény is. Minden áron. És ez a lényeg.
Rockxy
"Nem állt le a vírus"
óde megnyugtató!
ésakkor milyen lehet egy rémhír?
Rockxy
ja, megvan!
nálunk má minden denevér is konoravirusos, meg a szunnyogok is, meg a kullancsokis meg a mogyoróscsokis.
hát ja, benne van a levegőbe, a Balatonba, a hamburgerbe, meg a hótt dogba is a virus.
épp mareggel agyoncsaptam eggyet, de kiderült, nem ővót, valaki más vót.
megbukkott a teszten.
Nessy
A járványveszély fennáll. Ez köztudott. Aztán majd lehet számolni, hogy hányan haltak meg a fertőzésben, és hányan az elmaradt egészségügyi ellátás miatt! Az ágyak lehet hogy rendelkezésre állnak,de a tárgyi és személyi feltételek hiánya miatt, pláne szétszórtan sok intézményben, jól hangzó szöveg csak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.