Megrázó történet került ki Szabó Tímea Facebook-oldalára.

Meghalt az idős férfi, miután egy nappal a műtétje előtt hazaküldték a kórházból a Kásler-féle utasítás miatt – megrázó videóban vallott az özvegye

Polip betegséggel került kórházba egy óbudai nő, Terike férje, akit egy nappal a műtéte előtt hazaküldtek a kórházból a koronavírus miatti ágyfelszabadításokra hivatkozva. A nő a férje történetét Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének Facebook-oldalára feltöltött videóban mesélte el.

A férfi háromszor járt kórházban, többször hazaküldték, hogy rossz a vérképe, javítsanak rajta otthon; K-vitamint kellett szednie, ezt azonban nem kaptak Magyarországon, Németországból hozatott a család.

Terike férje március 3-tól volt bent a (videóban meg nem nevezett) kórházban, 17-ére volt kiírva a műtéte. Egy nappal előtte, 16-án reggel telefonáltak, hogy nem lesznek műtétek, délután 1 körül a férfi hazament a bőröndjével, és közölte, hogy mindenkit hazaküldtek az osztályról, kiürítették az egész termet.

Másnap éjjel a férfi rosszul lehet, fájt a hasa, egész éjjel nem aludt. Felesége hívta az ügyeletet, ahol azt kérték tőle, hogy olvassa fel a zárójelentést, a férfi a hívás közben meghalt.

Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak

– mondta Terike, valószínűleg a kormánypárti politikusoknak.

Szabó Tímea szerint Terike története szolgáljon például minden döntéshozónak, de főleg Kásler Miklós miniszternek. A politikus szerint Kásler kórházágy-kiürítéséről és a műtétek elhalasztásáról szóló döntése súlyos emberéletekbe került.

A kórházi ágyak felszabadításának mértékét és tempóját több kritika érte, és előfordult olyan is, hogy valakit félig lebénulva küldtek haza, majd másnap meghalt. A parlament legutóbbi ülésén az MSZP megkérdezte az egészségügyért felelős minisztertől, hogy hány ember halt meg a kórházi ágyak kiürítése miatt, mire Kásler azt mondta, hogy

Hogy hány beteg halt meg, azt nem tudom megmondani, hozzám egy jelzés sem érkezett.

Forrás: Index

Kép: Szabó Tímea/Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
És a mocskos Fideszes banda győzelmi jelentéseket ír, hogy legyőztük a vírust meg ilyenek.
Száradjon a lelkükön az összes olyan halál, amit a kórházak erőszakos kiürítése, a súlyos betegek hazaküldése miatt történt.
Aljasok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: 8.11

Hogy mit lehet erre mondani? Ezt: " " Anyád az! " Demokratikus rend. "
És azt, hogy kiábrándító. Meg azt is, hogy , ha nem változtatnak a politizálásukon, akkor nem fogom erkölcsi kötelességemnek érezni a választásokon való részvételt. Orbán egyébként is, annyira terhes lesz a fidesznek, hogy maguk fogják megbuktatni, ez régi teóriám, utána akár egy mérsékeltebb fideszuralom következhet. Mi pedig majd szégyenünkben lehajtjuk a fejünket, és igazodunk, vagy elhagyjuk az országot.
kereső
@Nyírfa: Az egészségügyhöz: mára már kiderült, hogy az operativ törzs vezetője- pintér sándor- volt az aki elrendelte(kitalálta) a kórházi ágyak felszabaditását, kásler sarlatán aláirta. És akkor helyben is vagyunk- hiszen miért is vannak ott a katonák? A készlet-és humánerőforrás gazdáslkodást irányitják. Ebbe bele tartozik az ágyakkal való gazdálkodás IS! Most meg már arról regélnek, hogy minden pintérhez- a belügyminiszterhez kerül az egész eü.El tudom képzelni, mi mehetett a kórházakban- az igazgató sem szólhatott bele semmibe, csak parancs végrehajtás lehetett.

A másik: hihetetlen csalódás. Hajlok arra, hogy otthon maradok. Én ezekre mégegyszer biztosan nem fogom behúzni az x-et. Egyikre sem.
Aki Én
@Csizmás Kond: Hosszasan taglalod, hogy nem értesz hozzá, nem is érted miről szól a cikk, kérdezed ami benne van a cikkben, ennek ellenére belekötsz...
Akkor már csak egy kérdés maradt.
Ha ehhez is hülye vagy, miért ugatsz bele? Nem volna tisztességesebb, ha nem ugatnál mindenbe, amihez még saját bevallásod szerint is segg hülye vagy?
Nyírfa
@kereső: A mór megtette kötelességét, a mór mehet. Azért nem féltem Káslert, nem lesz az út szélén hagyva.
Olvastam, de, egyelőre még nem tudom értelmezni Pintér lehetséges kinevezését. Ha a cél a katonai diktatúra, akkor lőttek az EU-nak, akár annak nyílt, akár burkolt változatát tervezik. Ha nincs EU, akkor ennek az országnak vége van.
Tudod, mit? Kíváncsi vagyok. Főleg arra, hogy mi mindent lehet ezzel a néppel megtenni.
Részemről maradok a szociáldemokrácia mellett.
kereső
@Nyírfa: Ezzel a néppel mindent meg lehet tenni- ide nem zászló kell(ene), hanem lámpás. Azt meg úgy tűnik nincs és nem is lesz. Nincs gondolkodó értelmiség- persze van, csak nagyon jól el van a saját kis burkában- mert őrá még úgy isten igazából nem került sor.De sorra kerülnek- már erre lehet következtetni a Karácsony G. elleni támadások szóhasználatából. És akkor abból az ún. jobboldali konzervativok sem maradnak ki. Az Eu-t meg ne is emlegessük. Sikerült orbán segedelmével egy gyenge, befolyásolható EB elnököt választani- és kiiktatni Timmermanst,és úgy tűnik sikerül negligálni az EB-nek, és az Európa Tanácsnak a parlamentet- mindezt a két német nagypárt CDU/CSU vezetéésével, és Merkel asszony hathatós támogatásával.Sokszor jut eszembe mostanság: " bújt az üldözött, s felé kard nyúl barlangjába, szerte nézett, s nem lelé honját e hazában".
Nyírfa
@kereső: Annyira kifejezi ez a sor azt a tébláboló, ide is , oda is húzó, sehová el nem köteleződő, lavírozó, acsarkodó, helyét kereső, de nem találó magyar attitűdöt, ami miatt jelen korunk kormánya már csak követelni tudja a tiszteletet. Mi végre?

Gyönyörű ez a költemény. Ami döbbenetet vált ki, az az, hogy akár az egészet idézhetnénk, annyira aktuális.
" Hányszor támadt tenfiad Szép hazám kebledre..." Sajnos, hiába hívnánk fel a felső néhány száz figyelmét.

Hányszor támadt tenfiad Szép hazám kebledre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.