Araszolnak a járművek a reggeli erős forgalomban a főváros irányába.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Két személygépkocsi ütközött össze Debrecen belterületén a 47-es főúton. A 3-as km-nél a városközpontból kifelé tartók sávzárásra készüljenek!

- Nyíregyháza elkerülő szakaszán a 338-as főúton korábban kigyulladt és kiégett egy kamion. A 3-as km-nél a fél útpályát lezárták.

- Pest megyében, Sülysáp és Kóka között, Kóka határában egy személygépkocsi árokba hajtott. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az utat lezárták, a forgalmat helyben terelik el.

- A 84-es főúton, Kópháza térségében a 116-os km-nél új csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat, torlódás alakult ki.

- A reggeli erős forgalom miatt, araszolnak a járművek a főváros irányába, az M5-ös autópályán Inárcs és Ócsa között, ahol a forgalom csak a belső sávon haladhat.

- Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába, Dunaharaszti és Szigetszentmiklós között lelassult a haladás, szakaszosan torlódnak a járművek.

- Lassú a haladás az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 31-es főúton Maglód térségében , és a 10-es főúton az ürömi körforgalomnál.

Határátkelők: többórás várakozás

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határátkelőhelyen Románia felé a tehergépjárművek 7 km hosszú sorban várakoznak.

A hegyeshalmi határátkelő előtt, a Magyarország területére belépni kívánóknak 1 órás várakozási idővel kell számolnia.

Felújítások, építkezések

Az M1-es autópályán Biatorbágy és Tatabánya térségében felújítási munka miatt két hosszabb szakaszon sávelhúzással terelik a forgalmat. Fontos változás, hogy a Hegyeshalom felé vezető oldalon a Zsámbék- Herceghalom csomópontot megnyitották, a Sasfészektó pihenőt viszont ezzel egy időben lezárták.

Abony térségében folytatódik az M4-es autóút építése, ennek kapcsán új terelést építettek ki. A Szolnok felé vezető oldalt a 79-es a 91-es km között lezárták, a járműveket az újonnan megépült Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon lehet autózni.

Az átterelés miatt Abony-nyugat csomópontban, a 401-es főútról nem lehet felhajtani az M4-es autóútra Szolnok irányába, illetve az M4-es autóútról sem lehet lekanyarodni a 401-es főútra Abony felé. A javasolt terelőút az Abony- régi 40-es főút (4-es főút) -311-es főút útvonalon vezet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.