Sorra vizitálnak a belügyminiszternél az ágazat meghatározó szereplői, szaktekintélyei, mindez aligha független a készülő átalakításoktól.

A rendőrminiszter vette kézbe a hazai egészségügy sorsát?

Pintér Sándor belügyminiszter beszél az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán termében 2020. február 7-én. Jobbról Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki formálisan az egészségügyi szektor első számú embere.

A Népszava értesülései szerint megszaporodott az egészségügyi szakemberek látogatása a belügyminiszternél az elmúlt hetekben.

Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magyar Kórházszövetség, valamint a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintélyt is.

Az ellenzéki, ám a kormányhirdetéseit rendszeresen megjelentető napilap szerint a belügyi tárca vezetőjének fokozott érdeklődését az magyarázhatja, hogy felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére.

Arról már korábban is szó volt, hogy az egészségügy járvány utáni újraindítása a korábbiaktól eltérő gyakorlatot, működtetést hozhat a betegellátásban.

A lap forrásai emlékeztettek: a kórházparancsnokok kinevezésével már március végén Pintér Sándor belügyminiszter, az Operatív Törzs vezetőjének közvetlen irányítása alá került az intézmények készlet-, erőforrás- és információgazdálkodása. Úgy tudjuk, a kórházparancsnoki rendszer bevezetését is maga Pintér Sándor belügyminiszter javasolta a kormányfőnek.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Soós Lajos

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Qqberci: Még egy "hozzáértő kormánytag"! Isten óvja az egészségügyet, és a betegeket! Csak tudnám, mi köze a belügynek az egészségügyhöz?
"A súlyos betegeket lelövik, ugye?" (Egy régi film címe után szabadon.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
és igen!
rendnek kő lenni mindenüttt!
dr. prédikátor
a"legjobb kézbe" kerül az egészségügy!!! A SINTÉR SANYA KEZÉBE!!!
Nyírfa
@Qqberci: Ezekről már rég elfeledkeztem. De mindig van, aki emlékezik. Mindig. Van úgy, hogy az elkövető maga. Ezért nem futhat el senki a tettei elől.
Mi lett ebből az országból? Vagy a felszín alatt ilyen is volt?
Nyírfa
Akkor egy kis ismétlés: ha bajba kerültök, csak üljetek át egyik mentőautóból a másikba. Biztos, ami biztos: legyen nálatok rózsafüzér, gyógyszer és WC-papír. Jó egészséget, boldog karácsonyt!
ómió
@Gyütt Mönt: It's definitely "your cup of tea"! As anything made by the Fidesz!
verőce21
Remélem, hogy a most folyó gazdasági átvilágításon kiderül, hogy az ország 143 kórházából 85-90 is bőven elegendő egy ilyen kis országnak!
A többit be lehet zárni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.