A bűncselekmény még 2018-ban történt, viszont csak most adtak hírt róla.

Horror: saját gyermeke halálát okozta a részegen és bedrogozva vezető apa

A vádirat szerint a férfi 2018. június 20-án, este, Akasztó lakott területén ittasan közlekedett az anyja személyautójával az 53-as számú főút felől Csengőd irányába. Az időjárás borult volt, éjszakai látási viszonyok mellett a közvilágítás működött és az aszfaltozott úttest is száraz volt.

A vádlott a megengedett 50 km/h-t túllépve 67-70 km/h sebességgel hajtott, amikor egy balra ívelő kanyar után az ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. Emiatt a vádlott az autóval letért a jobb oldali útpadkára, ahol az útárok falának ütközött, majd a gépjármű felborult, a tetőlemeze is a talajba csapódott, végül visszafordulva az útpadkán a kerekein állt meg.

A balesetben az autó bal hátsó gyermekülésén utazó, be nem kötött gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére másnap meghalt. Ha a sértett biztonsági öve be lett volna csatolva, a tragédia elkerülhető lett volna.

A gépjármű többi utasa – egy nő és egy kiskorú gyermek – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett. A vádlott a vezetés előtt drogot, amfetamint is fogyasztott, ezért emiatt is bódult állapotban volt, kábítószer birtoklása miatt külön eljárás indult ellene.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett és emiatt nem a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. A büntetett előéletű vádlottat többször elítélték ittas vezetésért, és érvényes vezetői engedélye sem volt.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Ügyészség

Illusztráció: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Isten malmai lassan őrülnek - na de ennyire?
Shikari
Eljárnak a liberális férfival szemben? Hol a Helsinki Alapítvány és a TASZ?
namihami
Vajon a drogos, ittas vezető mellé miért ült be a keresztény, fehér, heteroszexuális utas? Pláne kettő? Nem látták az állapotát a jobboldalra fordult állapotban? Vagy remélték, hogy a keresztény Istenük védő kezét föléjük is kiterjeszti? Esetleg remélték, hogy a liberális vezetőt útközben a helyes útra terelik? Hát ez bizony nem jött össze. Éppen a ""helyes"" útra próbálkozó térítés okozta a bajt. Hagyni kellett volna a sofőrt az eddig járt úton.
kolnidre
@namihami: A választ a jól borotvált keresztény buzeráns Rétvári tudja megadni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok