Így állnak a nyomozással.

Elárulta a legfőbb ügyész, hol tart a nyomozás Borkai Zsolt ügyében

Lassan fél év telt el azóta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda három nyomozást is elindított Borkai Zsolt volt győri polgármester ellen, ezért Ungár Péter országgyűlési képviselő megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget, hogy mi a helyzet. Az LMP-s politikus a következő kérdéseket tette fel:

- Befejezték-e a nyomozás felderítési szakaszát és kihallgatták-e Borkai Zsoltot az ellene indított feljelentések kapcsán?

- Ha igen, milyen minőségben hallgatták ki?

- Ha kihallgatták, milyen új információk birtokába jutottak, amik segítik a további nyomozást?

- Ha még nem került kihallgatásra sor, annak mi az oka?

- Ha a nyomozás még a felderítési fázisban van, mikorra várható a gyanúsítottak kihallgatása és a vizsgálati szakaszba való továbblépés?

Az ügyészség válaszából kiderül, hogy a zsarolás bűntette és más bűncselekmények ügyében, amelynek középpontjában Borkai és társaságába tartozó személyek adriai hajózásán készített fotók állnak, a nyomozás során szerzett bizonyítékok öt személlyel szemben támasztották alá a bűncselekmény megalapozott gyanúját. Az öt gyanúsítottat vagyon elleni erőszakos, valamint emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni bűncselekménnyel gyanúsítják. Borkait ebben az ügyben tanúként hallgatták ki.

A két másik büntetőeljárás tárgya különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények, ebben gyanúsítottakat nem hallgattak ki, így azok nyomozási határidő nélkül folynak.

Az ügyészség megjegyezte, hogy a nyomozás két részre, felderítésre és vizsgálatra oszlik, a két szakasz közötti határvonalat a gyanúsított kihallgatása jelenti. A felderítési szakaszban a nyomozás ura a nyomozó hatóság, tehát erről az ügyészség nem adhat ki tájékoztatást.

Forrás: Blikk/24

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Hol tartana...sehol.
Polt a helyzet magaslatán...bocs az alján.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Megígérte a legfőbb ügyész hogy amíg él vizsgálni fogja az ügyet.
vitriol
@solidedge: Rövid vizsgálatban reménykedek!
babp1982
Hűtlen kezelés és más bűntettekben nem hallgattak ki gyanúsítottakat és nem is fognak mert a lóvé már a felcsúti dúcse svájci szégjében ladolt!
Sámannus
Ennek a haja szála sem fog meggörbülni, de figyeljük mi lesz Pócikkal!
Cucika
Az biztos, hogy terhelő bizonyítékot nem fognak kiadni az már nics. Nem véletlen volt, hogy újra el kellett vállalnia a polgármesterséget. Az volt az eltüntetés iideje. A fidesz megvédi a magáét.
Lepényleső
...még a nyár elején sort kerítenek életében az első szobrának avatására,mint az ellenzék áldozata?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.