A független képviselő szerint cenzúrázza mondanivalóját a központi hírügynökség.

"Letiltott az MTI" – Szél Bernadett szerint lejáratókampány folyik ellene, el akarják hallgattatni a kormánypártok

Szél Bernadett egy közleményt akart kiadni, mert a róla készült „egészpályás letámadást produkáló közmédiás propagandaanyagban” őt nem szólaltatták meg. Álláspontját viszont az MTI sem közölte, mert az sértette volna az MTVA-t, márpedig szabályzata szerint nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen.

A független képviselő szerint ez a passzus a rendszer esszenciája. Róla parancsra, adóforintokból össze-vissza hazudozhatnak, de ő, választott parlamenti képviselőként egy közleményt sem adhat ki.

Hogy is volt ez, miniszterelnök úr, ki nem vetemedne soha arra, hogy elhallgattassa a politikai ellenfeleit?!

Szél Bernadett a letiltott közleményt a Facebookon osztotta meg.

A magyar köztévé anélkül vádolt meg hazugsággal, hogy megkeresett volna a német köztévé riportja kapcsán. Miközben a kiegyensúlyozottságot hiányolják az ARD műsorából, nekem lehetőséget sem adtak arra, hogy reagáljak a vádakra.

A riportban vele közösen szereplő momentumos önkormányzati képviselőt, Szemző Áront felhívták telefonon, de egy másodpercnyi hanganyag sem került az M1 híradóba. A híradóban azt állították, hogy Szemző Áron eltávolította a Facebook-oldaláról a maszkok kiosztásáról szóló beszámolót, de a képviselő szerint ez is hazugság, a videó a mai napig elérhető, itt.

Az M1 tudatos hazudozását semmi sem igazolja jobban, minthogy éppen abból a videóból vágnak össze hanganyagot, aminek az eltűntetésével is vádolnak minket.

A kormány harci kutyájaként működő közmédiának az a problémája, hogy nem a kormánypropaganda jelenik meg a külföldi köztévékben, hanem – számukra szokatlan módon – ellenzéki képviselők is lehetőséget kapnak a megszólalásra.

Az állami hírtévé szerint lejárató riportot mutatott be a német köztelevízió Magyarországról. Szél Bernadett állításait pedig kritika nélkül tette közzé a csatorna. Arról, hogy a Budakeszi Egészségügyi Központ vezetője személyesen hívta fel a figyelmét arra, hogy nem mond igazat, Szél Bernadett úgy reagált, hogy mindenki tudja, a „sokmilliós maszkszállítmányokról szóló hírekkel szemben” egy ország maradt védőfelszerelés nélkül, önkormányzatok kényszerültek a maszkok beszerzésére és háziorvosi praxisok ellátására.

Még a köztévé által megszólaltatott egészségügyi vezető is arra utalt egy közösségi oldalon, hogy helyi felajánlások és az önkormányzat – nem pedig a kormányhivatal – erőfeszítése kellett ahhoz, hogy maszkhoz jussanak a helyi intézmények.

Ő több ezer maszkot juttatott el csaknem 30 helyre, egészségügyi és szociális intézményekbe, és biztosíthatja a propagandamédiát, azokra szükség volt: mindenhol örömmel fogadták. Szél Bernadett azt üzente a kormánynak és a szócsöveként működő propagandamédiának, jobban tennék, ha az ellenzékkel szembeni hazug lejáratókampányok és a kormánykritikus véleményt nyilvánítók üldözése helyett a válságkezeléssel lennének elfoglalva.

Forrás: 24

Kép: Máthé Zoltán/MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Na és ez Szélnek miért újság?Így megy ez már régóta.Aki nem egy követ fúj a fidesszel,azt lejáratják,összehazudnak hetet-havat,igyekeznek ellehetetleníteni bármi áron.Erre találta ki habony a szennycsatornáit,az orbáni mocsármédiát.Pénz van dögivel,ebből még a perekre is futja bőven,amiket sorra nyernek a habony-féle hazugsággyárak ellen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Jó lenne ha pártunk és kormányunk felfogná végre, hogy a XXI. században élünk, nem füstjelekkel és postagalambokkal működik ma már a hírközlés! Nem kell nekünk "álhíreket terjeszteni", megoldja a királyi média!
Nessy
@Aki Én: Mi meg fizetjük helyettük!
Gyütt Mönt
Hírhamisító Papp Dánielnek még bírósági papírja is van arról, hogy hazudott. Nincs itt semmi látnivaló.
nezelodo
"Hogy is volt ez, miniszterelnök úr, ki nem vetemedne soha arra, hogy elhallgattassa a politikai ellenfeleit?!" Hát bizony most a kormánynak az erőszakszervezete jól megröhögtette Orbán brüsszeli "barátait" a letartóztatásokkal! Persze erre annyira megszeppent a vezér, hogy "visszaadja a felhatalmazást". Hát én eddig azt hittem hogy a miniszterelnök nem tulajdonosa az országnak, hanem megbízott vezetője, így a felhatalmazás megszüntetése nem az ő kegye, hanem a parlament döntése kell hogy legyen. Vagy marad az egyes szám első személy?
ómió
Pedig biztos ütős hazugságai lennének még! De ez a "diktatúra"!
Lepényleső
Volt ami nem úgy lett ahogy a kormánypártiaknak mondottak akartak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.