Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen.

"Meghalsz kutya!" – kiáltotta a fegyveres motoros, majd többször is a gyalogosokra lőtt Tatabányán

A Tatabányai Járási Ügyészség a fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt a letartóztatása hosszabbítását indítványozta annak a férfinak, aki engedély nélkül tartott gáz-riasztó fegyverét használta egy járókelő férfival és nővel szemben.

Az indítvány szerint egy férfi és egy nő 2020. április 25-én, 11 óra 30 perckor a Tatabánya, Szent Borbála út 1. szám előtti járdán sétáltak, amikor egy férfi motorkerékpárt vezetve azt kiabálta a férfinak, hogy „meghalsz kutya”. Pár másodperc múlva ennek a férfinak a bűntársa – akit a rendőség később bűnügyi őrizetbe vett –, az általa vezetett motorkerékpárral felhajtott a járdára, és egy-két méter távolságból, a sétáló férfira és nőre célozva két lövést adott le az engedély nélkül tartott gáz-és riasztó fegyveréből. Ennek hatására a járókelők nagyon megijedtek, átmentek a túloldalon lévő járdára, azonban a lövést leadó férfi a motorkerékpárral követte őket, majd egy méter távolságból ismét rájuk lőtt.

A nyomozó hatóság bűnügyi őrizetbe vette a lövést leadó, többszörös visszaesőnek minősülő férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2020. április 28-án rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás kettő hónappal történő meghosszabbítását, mert a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll.

Forrás: Ügyészség

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Ez az esemény hetekkel ezelőtt történt. Eddig mire várt az igazságszolgáltatás?
Zsopiale
Jó, ez nem gyilkossági kísérlet volt, mivel az a "fegyver" alkalmatlan élet kioltására, még akkor is csak ritkán sikerül véletlenül ha a szájába tolják valakinek... Itt a fenyegetettség, ijedtség, halálfélelem keltés a legnagyobb bűn, de kár nincs, sérülés nincs, csak lelki, plusz némi közlekedési szabálysértés (járdára motorral); így ez sajnos 3 évnél többet nem ér, abból is két év felfüggesztve, az az egy év letöltendő is csak halmazatiként a visszaesés miatt...
surdilloFUJT
@Zsopiale: Fel kellett volna lökni a motorral,attól talán észhez tért volna!!!
Zsopiale
@surdilloFUJT: Gondolod? Simán feljelentette volna az áldozatát kártérítési és garázdasági váddal...
Rockxy
nyilvánhogy fidesszes orbánista mindeggyik, azoknak mindent lehet ezt mindenki tudja és sejti.
de nem a munkás védelmére gyámolítják a gyáripart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.