Elutasította a parlamenti igazságügyi bizottság Fidesz-KDNP-s többsége a törvényjavaslatot, ami a járványhelyzetre hivatkozva az egészségügyi dolgozóknak adta volna a képviselők idei fizetésemelését, és a tisztségeikért járó extra juttatásokat – írja a Népszava.

A kormánypárti képviselők hallani sem akarnak arról, hogy fizetésemelésüket az egészségügyi dolgozóknak adják
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A havi 100 millió körüli összeg a Járványügyi Védekezési Alapba ment volna.

Az anyagot Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs terjesztette be, a bizottság pedig 5 ellenzéki igen és 8 kormánypárti tartózkodás mellett dobta vissza. Ez azt jelenti, hogy a javaslat ebben a formában az Országgyűlés elé sem kerülhet.

A leszavazás körülményei is bizarrak voltak: a fideszesek egyetlen szóval sem indokolták, hogy miért nem vállalnak szolidaritást a magyarokkal. Amikor viszont felhívtam a figyelmet arra, hogy egy bizottsági tag havi kettőszázezer forintot kap azért, mert havi kétszer egy órában ott ül, akkor Vejkey elnök kijavított, hogy havi négyszer egy órát ülnek ott

- kommentálta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

(Népszava)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Ez mindent elmond az áldozat vállalásukról. Kell ennél több?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Ez mindent elmond az áldozat vállalásukról. Kell ennél több?
Zsopiale
Tekintve, hogy minden maffia tag, minden bevétele felét le kell adja a náci hazaáruló hatalombitorló állampártnak, így már nem biztos hogy fenn tudnák tartani a fényűzést, amivel igyekszenek bizonygatni hogy ők faszagyerekek és a szánalmas náci hazaáruló pártjuk a legjobb... de hát mindigis lopott pénzből, a nép vére árán volt a legjobb dőzsölni az aljadék embernek nem nevezhető bandita férgeknek... ezt tették, bolsik, nácik, középkori elit, azaz keresztény méltóságok és arisztokraták... a NER-SSevik maffia meg mindezek méltó öröksége, mindegyikből van benne egy jó adag...
justhpeter
Jó népem válasszatok ! Melyik feléből kértek a parlamenti tortának ? Ma már egy gesztus értékű dolog sem jár az egészségügynek. Talán ideje lenne lecserélni ezt a szánalmas parlamenti garnitúrát.
Klubtag
Azt hiszik az is elég, ha "eltapsolják" a hálájukat...
namihami
Odaadni? Önként? Hogy a végén még a ""dicsőséges"" 137 nyomorogjon? Észnél vagytok? Nem azért nyaltunk be a Vezérnek. Ezt a ""csekélységet"" is azért adta. És most mondjunk le róla? Sértsük meg a Mi Istenünket? Hogyne, a végén még leveszi Áldó Kezét rólunk. Az Új Szent Balt (kettő is van neki).
1magyar
Már az is szégyen, hogy havi 4 óráért 200 ezer ft-ot kapnak. A fidesz csak a pazarlásáról híres, a dolgozó emberek és a munkáját elvesztett pedig havi 22.800.-ft-ot.
Nem ég a pofájukon a bőr, hogy még ebben a helyzetben is felveszik a rengeteg pénzt a semmiért?
Sámannus
A júdáspénz az júdáspénz a maffia nem adja vissza. Ami oda megy az mintha a feketelyukba menne. nincs visszaútja.
A pohos szerint csak a munkával lehet keresi a rendszerre jellemzően a "munka" a nertársaknál a szervezett lopást jelenti.
Nessy
Ez a mély keresztény, illiberális (szűkmarkú), csak az igen gombot nyomogató bátor emberek társulata, akiket kormánypárti képviselőknek becéznek! Régen ilyen esetben mondta nagymamám: költse patikára!
tudode
A szájzárnak szájmaszkban "is" ára van, mentegetni menteni kell a menthetetlent, olyan kisiskolás módon, mintha nem az élet iskoláját járnák a politika színpadán, megjátszva a süketet, vakot!!
.
szegfue
Nem a fizetésükről kellett volna lemondaniuk, hanem az "extrákról", ami jó esetben valakinek 1 havi keresete, vagy nyugdija... nem a megélhetésüket veszélyeztette volna... Sajnos, 1 szavunk sem lehet, hiszen "mi, a többség" küldtük őket a parlamentbe, hogy képviseljenek... ugyhogy fidesz-kdnp hivek most lehet TAPSOLNI csak igazán!!
tudode
Pártállamban a kódiSOKKnak adományozni, akkor amikor őfélesége az egész megtakarítását adományozta az évente lógot változtató pártjának, fillérre lepengetve a lóvét
.
"""Orbán Viktor 1 032 421 forintot adományozott tavaly a pártjának, derül ki a Fidesz 2018. évi pénzügyi kimutatásából. Ez az összeg közel annyi, mint a miniszterelnök megtakarítása, amely a 2019-es adóbevallása szerint 1 millió 395 ezer forint.""""
.
24.hu/kozelet/2019/04/22/orban-viktor-fidesz-adomany-egymillio-forint/
.
Ejha!
balos
Ezek a karón .aszott nemtehy mivoltukra "büszke" férgek,még arra is képesek,hogy hősként adják el a jellemtelenségüket!Ráadásul a szarnyaloncaik még boldogan nyelik a feléjük áradó szartengert!
Nyírfa
@Gyütt Mönt: Mi történik akkor, ha a kormányt elkerülve jönnek ugyan források az EU-ból, de a fideszesek egy éjjel benyújtják azt a törvénytervezetet, ami lehetővé teszi az önkormányzati vagyon államosítását, és a települési adók államkasszába való átirányítását, mondván, nem kell idegeskedni, Brüsszel majd eltart mindenkit, aki Sorost választja a haza, azaz Orbán Viktor helyett? Egyáltalán, mi a garancia arra, hogy biztonságban élhet kb. 3 millió ellenzéki szavazó ott, ahol Pintér Sándor kap mindenes felhatalmazást. Megfordult a fejemben, hogy Semjén hátrébb kerülhet, hogy Pintér előléphessen miniszterelnök-helyettessé.
ómió
De legalább anno a Böszme elvett tőlük egy havit! Az a "haladó trend", nem!?
creativehun
@ómió: Ne beszélj mellé. Gyurcsány tudtommal már egy jó ideje nincs hatalmon. Itt most a fideszes bagázsról a bátrakról van szó! Nem kell itt maszatolni!
ómió
@creativehun: Itt a két válsággyakorlat összehasonlításáról meg a bolsevista villogni akarásról van szó - te ne maszatolj! A járványügyi védekezésnek költségvetési akadálya nincs! A Járványügyi Alap így nem szenvedhet pénzhiányban sem, legfeljebb bolsevik senkiháziék villogás-hiányában!
Nessy
@ómió: Elolvastad a Közlönyben mire költik a Járványügyi alapot? Ajánlom figyelmedbe, aztán jöhet a hozsanna!
vacsi
@szegfue: Miből gondolod, hogy ha egy másik társaságot küldünk, ők nem ugyanígy ragaszkodnak a pénzhez? Minden szentnek maga felé hajlik a keze!
creativehun
@ómió: Ez kérlek a Te olvasatodban van én ezt teljesen másképp látom. Egyébként biztos vagyok benne,hogy amennyiben véletlenül valami civil...ami újabban a fidesz bújtatott erőforrásait jelenti...nyújtja be ezt a javaslatot és az ellenzéki képviselők leszavazták volna...minden létező..média tele lenne a hírrel,hogy az ellenzéki képviselőknek semmit nem jelent a magyar egészségügyi dolgozók helyzete mert a soros hálózattól kapott utasítások értelmében csak a migránsokat akarják támogatni..és nem törődnek a járványveszély alatt heroikus küzdelmet folytató egészségügyi dolgozókkal. Szóval..hagyjuk ezt a tipikus fidesz halandzsázást...éltem én már annyit és tapasztaltam,hogy
meg tudjam állapítani ha valaki gazember,...és ezek azok...felesleges nekem oszatni az észt...kinőttem én már abból!
szegfue
@vacsi: 16:43 Már bocsánat, de én nem gondolkodom azon, hogy mi lenne, ha? Hiszen ez csak fikció lenne! Tehát ez most a tény és most ők a görények! Majd ha esetleg, netántán kormányváltás lenne és valamiért bajban lennének az emberek, a mai ellenzék lenne kormányon és ők is igy viselkednének, akkor őket is szemétládának tartanám!
szegfue
@vacsi: Egyébként szomoru, hogy Neked csak ez "jött le"... A szolidaritás, az adakozás szerintem nem függ politikai hozzáállástól, az ember vallásától, a bőre szinétől... hacsak valaki nem "tősgyökeres", nemzethy kipcsak. Ahogy az adómat, a kötelezettségeimet - függetlenül, hogy a kormánnyal szimpatizálok, vagy sem -- elsőként fizetem meg, pontosan igy segitek lehetőségeimhez képest akár anyagilag, akár "társadalmi munkával" a nehezebb helyzetben levő embereken.
szegfue
@Gyütt Mönt: Akkor nyilván Te is "csak egy lipsi" vagy!:))))
Gyütt Mönt
@szegfue: sőt, Verőce szerint idegenszívű is, de ezt részéről dícséretnek veszem.
ómió
@creativehun: A cikk szerint összejönne ebből vagy 100 millió Ft, ami 80 ezer eü dolgozóra leosztva ki is adna 1250 Ft/fő "vörös segíjt"! Hát, igen! Csöpög az efftársakról a "jóakarat"! Dinnyényi csöppökben! De, kinek is mondom ezt, hiszen te "annyit tapasztaltál, hogy meg tudd állapítani, ha valaki gazember"! Nyilván azért szoktál még szavazni is népzsebisékre!
ómió
@Nessy:Elolvastad, hogy a cikkben eü-s béremelésről, bérkiegészítésről lamentálnak?
Málna
Ez a Hadházy nagyon szeret mások pénzével gazdálkodni. A büntetésére is a híveitől tarhálta össze a pénzt.
Aki Én
@Málna: Jobb lett volna, ha ő is csak úgy fogja és elveszi a közösből? Érdekes, hogy neked az a pármillió fáj az ezermilliárdok meg nem. Az a híres arányérzék, mi?
Aki Én
@Málna: ...még annyit, hogy Hadházy 8 millió nem fideszes nevében teszi amit tesz. Erre hatalmazták fel. Köszönjük neki!
vacsi
Viszont úgy hallom, az egészségügyben dolgozó ápolók bérkiegészítését 30 %-kal csökkentették - mert már kevesebb a munkájuk...
szegfue
@Málna: És mi a véleményed arról, hogy a kormánypárti képviselők még a napirendre való kerülését is elvetették, ellene szavaztak?
Nessy
@vacsi: Jól hallottad! Miután eddig is több állásuk volt sok esetben, hogy egy normális bér összejöjjön, Most 120 - 140 ezer a nettó bér mindenestől. Valóban felháborító volt felvetni, hogy a béremelésüket esetleg átmenetileg felajánlják! Szegények, csak 30%-s emelést kaptak, ebben a nehéz időszakban szükségük van minden fillérre a megélhetésükhöz. Az egészségügyiek csendben várják a majd egyszer realizálódó jutalmukat! A bruttó 500 ezer lesz vagy 250 - 300 ezer.
Nyírfa
Ezen a képen érdemes az arcát és a kezét figyelni: kapaszkodik a mappába, az ajkai befeszülnek, nem néz senkire, mintha befelé figyelne - nincs jelen. Az egész ember maga a védekezés. És ettől olyan veszélyes.
Aki Én
@szegfue: Elment megkérdezni mi a véleménye. Ne félj, vissza jön :(
Jozefina
Az adás részükről nem ismert fogalom, csak a lopás és a hazudozás!!!
szegfue
@Aki Én: 10:07 Nekem csak az nem világos: ha megjelenik itt egy cikk, akkor miért nem azt véleményezi?
Aki Én
@szegfue: Mert buta, de nem tudja. Szeret okoskodni, lejáratni magát. Igazi fideszes :)
vacsi
@szegfue: A segítőkészség nagyon dícséretes dolog. Természetesen, én is szívesen segítek, ha tudok, de nem mindenkin. Régen egy kolléganőm, akivel azonos volt a fizetésünk, kért kölcsön pénzt, mondván, hogy a gyerekének nem tud húst venni. Csakhogy a cigaretta akkor is ott füstölgött a kezében. Elmondtam neki, hogy ha a cigit leteszi, akár minden nap tehet a gyereknek húst az asztalra. Pontosan tisztában voltam az árakkal, én ugyanis abban az időben 4 gyereket neveltem - csak megtanultam beosztani a pénzt, és pl. nem dohányoztam. Az eredmény: mind a 4 gyerekem egyetemet végzett, tisztességes munkát végeznek, tisztességes fizetésért; ma már az unokáimat nevelik. A volt kolléganő lánya ma is segélyeken él...
szegfue
@vacsi: Világos, hogy Te is "elveid" szerint segitesz, ebben nincs is hiba!
De itt abban nem értünk egyet, hogy a mostani parlamenti képviselők miért nem képesek valamit is felajánlani a fizetésükből, Te meg példaként válaszoltad, hogy a mostani ellenzékiek sem tennék meg, ha kormányon lennének... na ez az, ami nekem elfogadhatatlan. Sőt igazából az, hogy valaki cigarettázik, vagy van valami káros szenvedélye, akkor ők nem érdemelnek semmit sem? Sokszor felteszem magamnak ezt a kérdést... hiszen, ha valakit részegen elüti a vonat, vagy egy autó és megsérül, akkor már neki nem jár orvosi ellátás sem, mert maga okozta a bajt? Mindenképpen "érdekes" ellentmondás szerintem.
legott
Gecik! Olyan kormánya még nem volt Magyarországnak, amiben mindenki geci lett volna. A Fidesz történelmet írt. Ők az első olyan kormány Magyarországon, amiben kivétel nélkül mindenki geci!

Azért ez is egyfajta teljesítmény, és a teljesítményt MINDIG "díjazni" kell végül...
vacsi
@szegfue: Valóban, csaponganak a gondolataim...
Káros szenvedélye természetesen mindenkinek lehet, de nem segélyből. Az orvosi ellátás meg nyilván a részegnek is jár - de inni a saját pénzéből igyon!
A képviselők meg azért nem ajánlanak fel egyetlen fillért sem a pénzükből, mert úgy érzik, megdolgoztak érte. És hát, már többször leírtam, hogy ők nem dolgozók, hanem vállalkozók - azoknak meg más a gondolatmenete.
Nessy
@vacsi: Látod, ez a mondat valós! "Megdolgoztak érte"! Komoly leterhelés heti két három nap a bizottságokban minden ellenzéki javaslatot leszavazni, a "járványveszély elhárítása' érdekében minden finoman szólva inkorrekt, a járványhoz semmi köze éjszaka benyújtott Semjén javaslatot másnap megszavazni! Remélem nem csak bruttó 500 ezer forintos jutalmat fognak majd kapni!
szegfue
@vacsi: Ne bomolj már ember! Aki segélyt kap, ill. ma már közmunkának nevezzük, az nem iszik és nem is cigizik, vagy éppen nem játékgépezik?! Meglehetősen érdekes gondolat, hogy a "képviselők vállalkozók"... ezt nem olvastam még Tőled. Legközelebb jobban figyelek!
solidedge
Egyetértek velük. Pénzüket a külföldön bujdosásban eltöltött öregkorukra kell összegyűjteni.
Málna
@Aki Én: Mire hatalmazták fel? Hogy dudáljon, transzparenseket lógasson és mások pénzét költse? Ja, meg fotózni is szokott.
Ezért nem jutottok semmire, mert ilyen kis pitiáner emberek képviselnek titeket.
Málna
@szegfue: Mi lenne? Én sem szeretném kényszerből odaadni másnak a pénzem egy részét, csak azért, mert neki kevesebb jut. Így vannak ezzel az ellenzéki képviselők is, csak nektek csinálják a műsort.
vacsi
@szegfue: Mondj már egyetlen képviselőt is, aki kétkezi munkás!
Egyébként a közmunka nem segély! Munka, amiért szánalmasan kevés fizetést adnak! Természetes, hogy ezt a pénzt mindenki arra költse, amire akarja - hisz nem mindenkinek vannak eltartandó gyerekei. Nekem azzal van bajom, ha valaki sír, hogy nem tud megélni, miközben olyanokra ad ki pénzt, ami pl. számomra luxus lenne. Ihat, cigizhet, stb., de akkor ne sírjon!
szegfue
@vacsi: Hidd el nem akartalak felmérgesiteni, pusztán szerettelek volna megérteni... nem baj... talán majd legközelebb...
vacsi
@szegfue: Nem mérgesítettél fel - pontosabban nem Te mérgesítettél fel. Az, hogy nem értünk mindenben egyet, nem baj, ha mindketten jót akarunk - persze, mindenki a maga módján.
1magyar
@Málna: De a választók nem szavazták meg nekik ezt a sok pénzt, miért nem szavaztatják erről is meg a népet?
Nincs aki ilyen luxusban tartaná őket a saját havi fizetéséből.
legott
Kell a pénz kalácsra.
A vértől hányok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.