A járvány ürügyén és leple alatt a kormány komoly megszorításokat vezetett be az amúgy is nehéz helyzetben lévő települési önkormányzatokra. Még nem világos, hogy csak tovább akarják növelni a függőségüket, és politikai okból kellemetlen helyzetbe akarják hozni az ellenzék bástyáit, vagy pedig valami komolyabb átalakítást készítenek elő.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kétség kívül ha ráció nem is, de cél van benne

a derék hvg.hu azon elmélkedik, hogy ártunk és qurmányunk csak csuklóztat vagy valamiféle felszámolás irányában cseszteti az önkormányzatiságot

A „A póráz már rövid, a kormány most fojtó nyakörvet ad az önkormányzatokra” című cikk foglalkozik a témával. S bár felteszi a kérdést, hogy „tovább akarják növelni a függőségüket, és politikai okból kellemetlen helyzetbe akarják hozni az ellenzék bástyáit, vagy pedig valami komolyabb átalakítást készítenek elő?”. Persze az is tény, hogy ezek náluk nem zárják ki egymást. Azonban a cikknek van egy fejezete, ami külön pikáns. Igen az un. megyei önkormányzatok szerepének erősítése. Ami elsőre csupán a választási eredmények learatásának látszik, de valójában többről szól. Egyfelől, ahogy ez a járások vonatkozásában is egyértelmű, szétosztható konc a hűséges NER-társaknak. Ráadásul mint tudjuk – ha valaki még emlékszik – az EU-s fejlődés a megyékkel nem számolt, helyette a sokkal gazdaságosabb regionális szerkezetre alapozott! =))
1magyar
A polgármesterek ne kiskirálykodjanak, nagyon helyes! Mo-on legyen mindenütt egyforma jog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.