A 444.hu írt arról, hogy van már egy bejáratott rendje annak, hogy az operatív törzs hogyan kommunikál a járványról. Reggel kiadnak egy írásos közleményt az alapadatokkal. Ebben az elmúlt 24 órában igazolt új fertőzöttek és áldozatok száma van feltüntetve. Illetve mindig kiemelik az aktív esetek számát is, vagyis azoké, akik éppen most fertőzöttek.

Ez a szám május 4-én volt a csúcson (2055 aktív esettel), ezután folyamatosan csökkent, amiről az operatív törzs szintén naponta beszámolt az írásos összefoglalóban.

Május 16-ára az aktív fertőzöttek száma már 1654-re csökkent. Ezután viszont nőni kezdett ismét. Részletek a legutóbbi napi összefoglalóból:

Az aktív fertőzöttek száma 1654 főre csökkent. (május 16.)

Az aktív fertőzöttek száma 1662 fő. (május 17.)

Az aktív fertőzöttek száma 1673 fő. (május 18.)

Május 19-én az aktív fertőzöttek pontos számát nem tüntetik fel az összefoglalóban. (Csak százalékban.)

Ma tehát csak annyit közöltek, hogy

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti.

A 444. hu hozzáteszi, hogy a budapesti és a vidéki aktív eseteket összeadva az jön ki, hogy az aktív esetek száma az elmúlt 24 órában tovább nőtt.

1673-ról 1677-re.

Tehát a korábbi csökkenés helyett

már harmadik napja nő a szám.

Bár az az operatív törzs nem emelte ki reggel, de harmadik napja emelkedik az aktív fertőzöttek száma

Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók vizitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán

A lap észrevett egy másik változást is, az eddig együtt kezelt budapesti és Pest megyei adatokat ugyanis szétválasztották, és Pest megyét már a vidékhez számolják.

Eddig a központi régió számai magasabbak voltak, most viszont, hogy Pest megye adatait leválasztották Budapestről, összességében vidéken lett több aktív eset.

Ebből az operatív törzs annyit kommunikál, hogy „az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti”. Tegnapelőttig ez a jelentésben így szerepelt: „az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 78%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei” – teszi hozzá a 444.

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Nem szabad feloldani a korlátozásokat, mert megfertőződik az egész lakosság!
Rockxy
éngem a passzívok jobban érdekelnének.
namihami
A gondolkodó réteg mindig ezt mondta. Az orbáni és karácsonyi eszemenésnek ez lett és még rosszabb böjtje lesz. Miért hiszik azt az emberek, hogy ha most jött is egy hullámvölgy, akkor már vége a viharnak?
Ezzel a hozzáállással majd fognak azok az ágyak kelleni. És akkor jön a Vezér, hogy ""Na ugye, én megmondtam!"".
A baj csak az, hogy saját hülyesége okán lesz majd igaza. Csak erről már se ő, se a cselédség nem fog beszélni. Csak mint sz@r a gazban...
Aki Én
@verőce21: Akkor maradj otthon. Csak egyet tegyél meg a közérdekében lécci. Húzd ki a netet.
Pálinkás Pál
@namihami: Azért elképesztő vagy...úgy beszélsz erről mintha legalább is pestis,vagy himlő lenne... továbbra is az idősotthonokban ,meg a kórházakban nő az aktív fertőzöttek száma,a beteg emberek között!!! mgyarország lakosságának 0, 3 ezreléke fertőzött...ez szerinted olyan veszélyes???
Aki Én
Így már nem fest olyan szépen a siker propaganda.
namihami
@Pálinkás Pál: Igen, ez szerintem veszélyes. Mint minden fertőzés, amitől akár egyetlen ember is meghalhat. Az összes olyan helyen, ahol kinyitott a bolondokháza, folyamatosan hallani az újabb és újabb visszafertőződéstől. Én már nem féltem a tyúxarost, de ott a fiam, lányom, unokám, akik még az út elején állnak.
Marhára nem érdekel egyetlen statisztikai adat se, ha abba véletlenül a családi, baráti és egyéb ismerősi kör beleesHET.
Állandóan azt halljuk, olvassuk, hogy az eddigi járványok mennyivel voltak súlyosabbak. Egyrészt akkor még nem éltem, másrészt egészen más volt a védekezési szint ellenük. Most egy szigorúbb rendszerrel KI LEHETNE HALATNI ezt, de akkor jön az Orbán meg a Karácsony és újra kinyitja a kapukat. Hát, hülyék mindig voltak és lesznek, de még kötelezővé is tenni, mert néhány tízezer embernek az áll a zsebe érdekében. Röhejesnek tűnik...
Az lesz a vége, hogy a kiürített ágyakról meghalni hazazavart emberek helyett ezek a mostani újak fogják a statisztikai ágyszámot hozni. És ez elkerülhető lenne némi szigorúbb odafigyeléssel és annak betartásával. Mert, gondolom Te is hallottad, olvastad, hogy nem kizárólag a 65 felettiekre vadászik ez a kór. Akkor talán nem kellene packázni vele.
simmering73
@namihami: Pálinkás doktor, virológus professzor teljesen bele fog zakkanni ebbe a koronavírusba. Én azon csodálkozom, hogy még nincs az operett törzsben, mint szócső.
Pálinkás Pál
@simmering73: Vicces vagy...csak az a baj hogy a számok engem igazolnak!!!
Pálinkás Pál
@namihami: " Egyrészt akkor még nem éltem,"...2014 ??? vagy még akkor sem éltél...az akkori flu járvány itthon februárban kb 5000 életet követelt...közvetlenül vagy közvetve..mit csináltatok volna akkor ,ha naponta közölték volna az adatokat??? Száz szónak is egy a vége , Magyarországon kb minden 2800. ember fertőzött...
namihami
@Pálinkás Pál: Az ""akkori"" fertőzéseken pl. a spanyolnátha , pestis és hasonlókra gondoltam. Az pedig több mint 100 éve volt.
Hogy ez most 2.800 eset? Lehet. Talán? De ha felszabadul a karámajtó, akkor ez a szám robbanni fog. És akkor már megeszi a fene. És mint próbáltam célozni rá, nekem 1 (egy) élet is sok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.