Az állami kórházakat tartja a koronavírus-járvány gócpontjainak az MSZP országgyűlési képviselője.

Kunhalmi Ágnes kedden, az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján azon véleményét hangoztatta, hogy nem a kormányzati intézkedéseknek, hanem az emberek fegyelmezettségének és józan eszének köszönhető a járványgörbe ellaposítása.

Március közepén lassult le a járvány terjedése, amikor az első megbetegedésekkor az emberek elkezdtek otthon maradni és maszkot varrtak maguknak, valamint kikényszerítették az iskolák bezárását

- jelentette ki.

Ha a Fideszen múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák, a maszkviselés ma sem lenne kötelező, sőt a kórházakból még mindig tesztelés nélkül küldenék vissza a betegeket az idősotthonokba

- hangoztatta.

Kunhalmi Ágnes közölte,

a kormány hezitált a döntésekkel, minden intézkedést hetekkel korábban kért az ellenzék vagy Karácsony Gergely főpolgármester

.A kormány azzal volt elfoglalva, hogy ostoba politikai játszmákba kezdjen és az idősotthonokra terelje a figyelmet a kórházakról – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, a valódi gócpontok az állami kórházak voltak, az első fertőzés már március 6-án megtörtént ezekben az intézményekben, a kormány pedig nem tudott úrrá lenni a járvány terjedésén.

Elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központból kiszivárgott április 29-ei adat szerint a 2775 regisztrált fertőzött 31,6 százaléka volt kórházi, míg csak 26,1 százaléka volt szociális vagy egyéb otthonban élő fertőzött.

Az MSZP-s képviselő szerint az, hogy nem tudott úrrá lenni a kormány a járvány felett a kórházakban, a többi között annak köszönhető, hogy az elmúlt tíz évben nagyon sok forrást elvontak az egészségügytől, valamint sokáig megfelelő védőfelszereléseik sem voltak az ott dolgozóknak.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Pálinkás Pál: És? Akkor már a fenntartójuk, a felügyeleti szervük a maga ellenőrzési kötelezettségével már nem is a Karigeri csapat? Miért nem vonták felelősségre már hónapok alatt? Talán, mert nem ő volt a "hunyó"? Levelet mutatni? Ott csak olyan van, amit Gál J. efftárs "dokumentál" - nem tudtad?! A fertőzötteket meg, még mínuszbites idiótaként is tudnod kéne, az állami kórházakban kezelik! Ott a legkönnyebb elkapni a vírust, ahol a fertőzők vannak! És az akkor is előfordulhat - ahogy elő is fordult - hogy minden szabályt betartva is néha megfertőződnek dolgozók, akik utána a vírust tovább is adhatják! Na, vajon "hogy"!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Merthogy oda vitték a betegeket? Miért nem szóltatok, efftársak, hogy az MSZP székházba kellene!?
Pálinkás Pál
@ómió: És nyomi, a kórházból miért vitték vissza a fertőzötteket az idős otthonokba???
ómió
@Pálinkás Pál: Azért, gyökér, mert még nem volt rajtuk kimutatható a fertőzöttség! Karigeri idősotthonában meg nem volt orvos, aki karanténba rakta volna őket!
Aki Én
@ómidióta: De ha ott a gócpont, és ezen ti sem csodálkoztok IQ 30-al, és mégis tesztelés nélkül visszavitték az időseket az otthonokba, akkor azon miért csodálkoztok hazaáruló bolsik?
húúú, de veszettül buta és aljas vagy te...
Nessy
@Aki Én: Feltételezem, hogy az egészségügyi dolgozók szabadidejükben elmentek a Pesti útra, egy kis fertőzésért, ha már a kórházban nem jött össze nekik a 14%!
Pálinkás Pál
@ómió: Te baromarcú,ne hazudj...átszállítottátok az összes lakót a kórházba,aztán visszabactátok őket tesztelés nélkül...mellesleg mit tud az orvos csinálni??? gyógyszer nincs, és ha a kórházból visszaküldik "fertőzés mentesen" ,akkor minek is a karantén??? Látod milyen idióta vagy,egy mondaton belül sikerül hülyét csinálni magadból..mint az összes fideszesnek!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...minden mondatában.
legott
Hogy kezdődött?
"A koronavírus az ellenzék hangulatkeltő hisztije, a klíma hisztihez hasonlóan." - mondták.
Aztán, amikor elkezdett komolyodni a dolog, próbálták úgy beállítani, hogy ez nem Fidesz álláspontja, hanem a Fideszhez közeli véleményformálóké.
Aha

Aztán, amikor elkezdődött a járvány, az ellenzéknek követelnie kellett, hogy a Fidesz megtegyen bizonyos intézkedéseket (mert maguktól nem akarták), a lakosság védelmében.

Így kezdődött, a többi már csak történelem - amit utólag meg lehet hamisítani, és célzott agymosással sulykolni a hazugságokat.
Aki Én
@legott: Egy péntek reggel azzal volt tele a propaganda média, hogy az ellenzék tönkre akarja tenni az országot, mert beakarja záratni az iskolákat. orbán azt mondta, hogy ha bezárnák az iskolákat, akkor a tanárok sem kapnának fizetést, illetve szabira mennének, amíg van nekik.
Majd aznap délután közölte, hogy bezárják az iskolákat. Természetesen a diákok, a szülők és a tanárok is ,,nagyon felkészültek" az új helyzetre.
Nem én mondom, hanem az egészségügyben dolgozók, hogy az első hetekben még elég maszk sem volt...
ómió
@Pálinkás Pál: Még mindig nem tudod, bolsiék fajkreténje, hogy mit makogsz? Így "könnyű" lehet! A kórházból tünetmentesen kerültek az emberek az otthonokba! Idáig vágod? Ugyanúgy, ahogy a határon belépő magyar is - ha tünetmentes - mehet haza és 2 hét karantén! Itt is ez kellett volna! Mondom, volna, ha pl. orvos lett volna! Hiába tesztelik ugyanis, az egyrészt nem pontos, másrészt a frissen fertőződést ki se mutatja, harmadrészt nincs is azonnali eredmény! Ezért kellett a karantén és nem a teszt! Ha ennyit se bírsz megérteni, gyökérfi, akkor már világos, hogy miért lettél bolsi!
ómió
@Aki Én: Nem dugultál még el, aljadékfi? Inkább teríted a "különleges anyagot" (vö. a szart), amiből "gyúrva vagytok"? Amúgy meg ajánlom figyelmedbe (már, ha létezik olyanod) - válaszul - a fentebb Pálinkás efftársadnak írottakat!
nezelodo
Ennyi idő kellett ennek kiderítésére, amikor egy ideig még a fertőzött szegedi doki műtétjeit is helyeselték a fijjuk? Akikről hallottam, hogy betegek lettek, háromból kettő kórházi kezelésen volt, egy meg pl kamionos, Európát járva szerezte be. Nem kellene hülyének nézni az embereket, helyette szűrni kellett volna azzal az "irdatlan" mennyiségű tesztanyaggal, ami állítólag a rendelkezésre áll! Az lenne a minimum, hogy az egészségügyet pereljék az alkalmazottak, a Káslert meg a főnökeit meg el kellett volna már régen zavarni, csak van ebben az országban olyan aki ért is ehhez a szakterülethez, nem csak pofázik, meg katonásdit játszik!
Pálinkás Pál
@ómió: No te paraszt...akkor minek vitték a kórházba az egész otthont, ha nem lehet megállapítani ki a beteg???...és azért az állami kórházakban több a koronás áldozat te nyomorult...
ómió
@Pálinkás Pál: Egész otthont? Akkor nem az egész kerületet? Ide azért, bolsiék fajkreténje, öblösebbet kellett volna hazudnod! Amúgy meg - eszerint számodra ez is "nóvum" - igen sokfajta betegség van és kórházba az otthonokból nem a koronavírusosakat vitték - azokat csak, amikor már kitört az otthonban a járvány - (bár orvos nélkül ott semmi nem lehetett kizárt), hanem az "egyebeket"! Vizsgálatra, vagy kezelésre! Ahogy az öregeknél szokás! Visszatértük után meg karantén kellett volna nekik, amire magasról tettek! Ha meg a "koronásakat" leginkább kórházban ápolják, akkor mégis, hol legyen belőlük a legtöbb áldozat, te szellemi kéregető!?
Pálinkás Pál
@ómió: Ja..mert hirtelen mindenkit vizsgálatra kellett vinni,azért rendelték oda a külön buszokat ,mi??? ezeket a hülye dumákat tartsd meg a párttársaidnak, azoknak talán el tudod sütni...ott a gyűléseteken örülhettek ha az IQ üti a két számjegyet!!!
ómió
@Pálinkás Pál: Ó, igen! Mert az időseknél - nyilván efftársilag - olyan ritka a betegség, hogy az már fehérholló-komplexus, ugye? Ha meg pont az ellenkezője, akkor az efftársilag elképzelhetetlen, hogy csoportosan, szervezetten viszik őket vizsgálatra? Vagy az csak "Karigeri szinten" elképzelhetetlen, "IQ bajnok"?! Ne erőltesd a témát, mert lassan már nem találsz haza!
tudode
A kórházi fertőzésekhez csak ráadás a koronavírus, amelyet az is igazol, hogy a közelmúltban is TÖBBEN HALTAK MEG KÓRHÁZI FERTŐZÉSBEN, mint autóbalesetben
.
www.google.com/search?q=t%C3%B6bben+halnak+meg+k%C3%B3rh%C3%A1zi+fert%C5%91z%C3%A9sben%2C+mint+aut%C3%B3balesetben&oq=T%C3%B6bb&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0j46j0l2j46.8738j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Az ellátó láncból hiányoznak az un. HIGIÉNIAI SZAKMUNKÁSOK, kizárólag forrás megtakarítás céljából, külső vállalkozó alkalmazásában!
Pálinkás Pál
@ómió: Ha jól tudom, a pesti úti otthonnak fideszes igazgatója van...nem neki kellett volna gondoskodni arról hogy legyen állandó orvosi felügyelet???persze most hirtelen fontos volt neki nyugdíjba vonulni,igaz??? mutasd azt a levelet,ahol tiltakozott az ellen ,hogy nincs "állandó" orvosi felügyelet az otthonban!!! és az állami kórházakkal mi a helyzet???, hogy fertőződhetett meg annyi dolgozó,amikor állítólag nem tudják hová tenni a sok védőfelszerelést!!!??? aki itt nagyon el van tévedve az te vagy,meg a hasonszőrű egybites fideszfanok!!
Csizmás Kond
...mert szerintük a korházakból indult a fertőzés ugye ?
Azért lettek gócpontok mert oda vittek minden fertőzöttet, és amíg mindenki megtanulta hogy védekezzen addig sokan megfertőződtek, és ez így volt mindenhol.
ómió
@Pálinkás Pál: És? Akkor már a fenntartójuk, a felügyeleti szervük a maga ellenőrzési kötelezettségével már nem is a Karigeri csapat? Miért nem vonták felelősségre már hónapok alatt? Talán, mert nem ő volt a "hunyó"? Levelet mutatni? Ott csak olyan van, amit Gál J. efftárs "dokumentál" - nem tudtad?! A fertőzötteket meg, még mínuszbites idiótaként is tudnod kéne, az állami kórházakban kezelik! Ott a legkönnyebb elkapni a vírust, ahol a fertőzők vannak! És az akkor is előfordulhat - ahogy elő is fordult - hogy minden szabályt betartva is néha megfertőződnek dolgozók, akik utána a vírust tovább is adhatják! Na, vajon "hogy"!?
Pálinkás Pál
@ómió: Ugye te sem gondolod komolyan amiket írsz...megfelelő védőfelszereléssel kizárt hogy elkaphasd a fertőzést...persze ha nem a selejtes kinai pormaszkokról van szó, vagy a 20 forintos sebészmaszkról,ami most hirtelen 400 Ft lett,és mert el kell adni őket,hát országosan kötelező a boltokban...meg a tömegközlekedésben...sőt házi virológusotok jakab dr. még az utcán is kötelezővé tenné...ami azért is érdekes ,mert eleinte erősen tiltakozott ellene...és károsnak látta egészséges embereken...de aztán a párt hívó szavára gyorsan véleményt váltott!!!
ómió
@Pálinkás Pál: Láttad már az ellenszer-kutató virológusokat? Tetőtől-talpig légmentesen zárt ruhában dolgoznak, a fejük is belül van, (negyed óra, mig felveszik), a levegőt, vagy oxigént is külön, beépített csövön át kapják! Na, ott "kizárt, hogy elkaphasd" és nem a kórházi védőfelszerelés használata mellett! Az legfeljebb "nagyrészt", vagy "szinte majdnem" teheti elkaphatatlanná - ha kínai, ha nem! Kár ezzel erőlködnöd!
Pálinkás Pál
@ómió: Semmi erőlködés nincs ebben...de ha "hatástalanok" a kórházban lévő védőeszközök, akkor a buszokon,boltokban miért is kell hordani??? látod,sehogy sem jössz jól ki már ebből a dologból!!!
ómió
@Pálinkás Pál: Ki mondta, hogy hatástalanok? Mindössze "nem százasak"! Tudod: ahogy az efftársak többsége! Nem olyan bonyolult ez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.