Gondatlanságból elkövetett emberölés lehet a vád.

Elment vadászni Újfehértón, és lelőtt egy embert

Vadászfegyverből kilőtt lövedék ölt meg egy férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón – közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel kedden.

Szilágyi László a közleményben azt írta: az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a férfit pénteken kora este, családi házának udvarán találta el egy ismeretlen lőfegyverből kilőtt lövedék. A lapockáján megsérült áldozatot kórházba vitték, de életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól mintegy két kilométerre adtak le "úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban" – ismertette a szóvivő.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság.

Forrás: MTI

Illusztráció: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
- Ez elment vadászni
- Ez meglőtte...
Sorry, akasztófa humor.
jesz
...mintegy két kilóméterről lőtte le valaki? ... véletlenül?..hát kérem ehez már minőségi golyós puska kell távcsővel, spec lövedékkel...pár nap múlva kopogtak a vadásznál, aki már meg sem lehetett szondáztatni? Honnan tudták, hogy ki lőtt? Megasztán ha a falu felé lő alaki, azt nem kell jelezni előre?(ami tilos is, de az ezeket nem érdekli, főleg, ha be van baszva valamelyik)
Csizmás Kond
Nem véletlen lövés volt hanem gondatlan tehermentesítés...ugyanis nem lőni akart hanem a fegyvert üresen elsütni kitárazás után, csak maradt benne még egy golyó és a fegyver csövét nem a szbványos fölfele irányban tartotta hanem vizszintesen...
bence
Ha lenne halálbüntetés azt érdemelné ! Így csak a SORS marad , hogy visszaadja valamelyik családtagjának ugyanezt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.