A játszóterek és a kalandparkok újranyitásáról is beszélt ma Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy 1454 fő gyógyult már meg a koronavírusból.

3598 főre nőtt a hazánkban eddig mindösszesen beazonosított fertőzöttek száma, ismertette a szerdai adatokat Müller Cecília országos tisztifőorvos. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg, ezzel 470 főre emelkedett az elhunytak száma. 42 új gyógyulttal pedig már összesen 1454-en távoztak gyógyultan a kórházból.

Továbbra is jelentős területi különbségek vannak a hazai járványhelyzetben. 97,6 megbetegedés jut 100 ezer főre Budapesten. Ezt követi Fejér és Zala megye – mondta az országos tisztifőorvos. 36,8 fertőzés jut 100 ezer lakosra országosan – mondta Müller Cecília. Ezzel az értékkel nagyon jó helyen állunk Európában és a világon.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ készített egy ajánlást a kalandparkok és játszóterek számára.

Alapvető, hogy a kézhigiénia szabályait be kell tartani.

Csak egészségesek látogathatják ezeket a helyeket.

Be kell tartani a kézhigiénét, a fertőtlenítőszert ideális esetben a fenntartónak kell biztosítania, de ha ez nem lehetséges, akkor a szülőknek kell magukkal vinniük fertőtlenítőkendőket. Kiemelte, hogy csak egészséges emberek látogathatják ezeket a helyeket is.

A szociális távolságtartás még a homokozókban sem reális

- mondta.

Az üzemeltetőnek folyamatosan gondoskodnia kell a takarításról és a fertőtlenítésről; a homokozókat az újranyitás előtt teljesen újra kell tölteni, ezeket naponta fel kell ásni, de itt nem szükséges a fertőtlenítőszer használata; a műanyagból, fából és fémből készült játékok felületét viszont fertőtleníteni kell.

A kukákat rendszeresen, legalább naponta üríteni kell

- tette hozzá.

Azt is javasolta Müller Cecília, hogy a szülők, ha lehet, vigyenek magukkal tízórait, uzsonnát a gyerekeknek. Olyan száraz ételeket (gyümölcsöt, kekszet) javasolt, amelyeket kézmosás, kézfertőtlenítés után könnyen el lehet fogyasztani. Arra is felhívta a figyelmet, hogy minden gyereknek legyen saját kulacsa.

Forrás: Index, Origo

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
A bölcsődékben régen kötelező volt naponta felásni a homokozót, nyáron belocsolni, -korona vírus nélkül is,- s utána le kellett hálózni! Sokkal szigorúbb közegészségügyi szabályok, rendeletek voltak érvényben mindenhol mint manapság. Leginkább az utolsó évtizedben szabályok és következetes ellenőrzések nélküli világban élünk. Az intézmények vezetőinél sem-tisztelet a kivételnek- a szakmai hozzáértés a legfontosabb kritérium, így a minőségi szakmai munka a régi idők focijával együtt eltűnt a süllyesztőben. :(((
simmering73
Mit tetszik keresni a homokozókban? Csak nem Cecilnéni nyunyókáját?
legott
Naponta ássuk fel homokozókat.
És ezzel leértünk az aljára.
Ezt a büdös vén geci kurvát...
A puszta léte undorító, ennek az emojinak - mert ez nem ember, hanem egy emoji.
Rózsika Hatházi
És minden homokszemet le kell fertőtleníteni, hypóval. Ennek a nőnek már tényleg elmentek otthonról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.