Meglepő eredmények érkeztek.

Döbbenet: pont a legveszélyeztetettebbeknél, az idősotthonokban, ápolóknál és hajléktalanszállókban találták a legkevesebb fertőzöttet – ezért lehetséges ez

A főváros 20 ezer PCR-tesztet rendelt külföldről annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, mekkora a fertőzöttség a legveszélyeztetettebbek körében.

A 20 ezer koronavírustesztből idáig összesen 8577-et használtak fel Budapesten, az eredményekből pedig megtudták, hogy 132 ember lett pozitív a betegségre. A teszteket azokon a fővárosi intézményekben végezték el, ahol az emberek leginkább ki vannak téve a fertőzésveszélynek, így az idősotthonokban és a hajléktalanszállókon. A vizsgálat során bentlakókon, hajléktalanokon, ápolókon és az intézményekben dolgozókon is végeztek teszteket, s az eredményeiből kiderült: a vizsgált alanyok 1,5%-ának lett pozitív a tesztje, ami 132, koronavírus-fertőzött személyt jelent – írja az Index.

A maradék 10 ezer teszt felét a főváros lakosságarányosan szétosztotta a fővárosi kerületek között, a másik felét pedig félretette az esetleges, következő, őszi-téli járványra.

A PCR-teszt képes kimutatni a vírust a garat nyálkahártyájából vett mintából, egy ilyen teszt ára a magánklinikákon 30 ezer forintba kerül.

A főváros továbbá bejelentette, hogy bruttó 100 000 forintos jutalmat ad az idősotthonokban és a hajléktalanotthonokban dolgozóknak, mivel nekik kellett a járvány idején a legnagyobb terhet cipelniük.

Forrás: Blikk/Index

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez roppant érdekes...mintha a SOTE vizsgálata mást mutatna...ha ott a lakosságból szintén 8000-ből 2 lett pozitív...akkor valaki árulja el nekem, itt a 8200-ból 132 miért kevesebb???
Jozefina
Talán Budapest jobban kezeli a járványt, mint a törzs??? Ők legalább elvégeztek egy rakás tesztet főleg a veszélyeztetettek körében. És a fővárosi intézmények dolgozói valószínűleg meg is fogják kapni a Karácsony által bejelentett 100 ezer forintot, nem úgy, mint az állami korházak agyonhajszolt dolgozói!!!
csipetke
Jujjj! Akkor most hogy fogják Karácsonyt keresztre feszíteni?Na,nézhetnek más ürügyet a bacogatására

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.