Hiába várták a Szent János Kórház koronavírus-osztályának ápolói a 180 százalékos bért, áprilisi munkájukért a legtöbbjük lehetetlenül kevés fizetést kapott. A legrosszabbul azok jártak, akik márciusban két hét karanténba kényszerültek.

Taps helyett fizetéscsökkenés: kővé dermedt a Covid-osztályos ápoló, amikor meglátta fizetéséről szóló SMS-t

Kővé dermedt, amikor meglátta az áprilisi fizetéséről kapott SMS-t az a 24.hu-nak nyilatkozó ápoló, aki a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozik.

A híroldal riportere látta a fizetés megérkezéséről szóló banki értesítést, az azon szereplő pontos összeget csak azért nem írták le, mert abból azonosítható lenne, kiről van szó.

Az ápolót azért is döbbentette meg az összeg, mert kollégáihoz hasonlóan számított az ígért 180 százalékos bérre, amit egyelőre nem kaptak meg. A 24.hu úgy tudja, az áprilisi munkáért járó fizetések az osztályon nettó 109 és 150 ezer forint között mozogtak.

A kórház Covid-osztályára több helyről csoportosítottak át ápolókat és orvosokat. Ők májusban az alapfizetésüket kapták meg, nem az ígért 180 százalékos bért.

A legrosszabbul azok jártak, akiknek márciusban két hetet karanténban kellett tölteniük.

A 24.hu-nak nyilatkozó ápolót március 13-án küldték karanténba, miután az osztályra egy fertőzött beteg került. Akkor szinte minden ápolót és orvost két hét karanténra köteleztek arról az osztályról, volt, aki hazamehetett és otthonában, de akadt olyan is, akit a Kútvölgyi Kórházban különítettek el 14 napra.

A riporter forrása szerint a karantén leteltével kezdett dolgozni a kórházban kialakított Covid-osztályon. Azt az ígéretet kapta, hogy 100 százalékos táppénz jár az önhibáján kívül kialakult helyzetért, és az áprilisi utalásban ez meg is jelent.

A májusi utaláskor derült ki, hogy nem 100, csak 60 százalék jár nekik, ezért a kórház a különbözetet levonta. Mivel a lap ápoló forrása – és több kollégája – bruttó 300 ezer forintnál kisebb alapfizetéséhez a pótlékokat sem csapták hozzá, megdöbbentően alacsony összeg érkezett a számlájukra. Érdeklődésére, hogy miért nem kapta meg a pótlékokat és a túlórapénzt, azt a választ kapta a kórháztól, hogy a következő havi fizetésével utalják majd, utólag, ahogy az ígért 180 százalékos fizetést is.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Káslernek mennyi a bére??? Cecili asszonyságnak? És a többi görénynek?
Hurrá...
Megalázó.
Nem baj a lényeg, hogy az unoka jót rollerezett a Karmelita erkélyén.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Káslernek mennyi a bére??? Cecili asszonyságnak? És a többi görénynek?
Hurrá...
Megalázó.
Nem baj a lényeg, hogy az unoka jót rollerezett a Karmelita erkélyén.
kereső
@Horizont: Az ápolók, az orvosok munkája megfizethetetlen, ők hivatástudatból dolgoznak- mondta a koszös körmű magyar mengele. Itt a bizonyiték.A magyar kormány =fideSS=orbán nem tudja megfizetni a munkájukat.
Horizont
@kereső: nem is akarja...annyi a más kiadása...látjuk, halljuk!
Clavigo
@Horizont: Megtapsolták őket,,,oszt jó napot. Majd Cser Ágnes ténsasszony képviseli az érdeküket..meg különben is " boldog karácsonyt ".. ( eddig irónia ).. Más nincs is.. Mit lehet ehhez kommentelni ? Szánalmas ország ,,egy szánalmas,aljas qrmánnyal megáldva.
Horizont
@Clavigo: Ez olyan mélységesen szomorú és elkeserítő.
Tiborcz meg most vette ki a 2,4 milliárdos osztalékát.
Hogy ezeket még a vírus se tudta elkapni.
kereső
@Horizont: Ez a maffia olyan "szegény" még sose vót, hogy igérni ne tudott volna.Aztán vagy jut, vagy nem.- ilyenkor mindig felrémlik szijjártó, meg rogán, meg orbán, meg répássy- " van itt pénz csak ellopják"(emmuttnyocév)
Clavigo
@Horizont: @kereső: Azért azt ne felejtsük el,,hogy mennyire magára hagyták a Fekete Nővért...Miért is ??? Természetesen ezt akkor sem érdemelték dicső qrmányunktól,Fénylő Csillagunktól,,és a félkegyelmű miniszterétől..
ómió
Ezután "csak" 150%-ot kap? Tényleg "abcúg" az egy havi fizulenyuláshoz szoktatottaknál!
jesz
aljas, gané népség...tudják, hogy a nővér/ápoló nem tud hová menni, tehát lábtörlőnek is lehet használni.
Yoda69
Most hogy kezd lecsengeni a járvány az apolokatvrsbaz orvosokat ujra sullyesztobe teszi ez mocsok náci fideSS.
Béla333
Hogy az ápolók nem elégedettek a fizetésükkel, az egy dolog.
A lényeg, hogy a Fideszes vezetők elégedettek az ápolók fizetésével.
A hazug közvélemény kutatók szerint a magyarok jelentős többséges elégedett a helyzettel, a Fideszre szavazna ma is
És így már szép az élet!
solidedge
A munkáltató a tapsot is beleszámolta 50 ezer Forint értékben.
Csizmás Kond
A karanténban töltött időre miért kapott volna fizetést ?
Sámannus
Ezek a retrográd barmok csak magukat tudják fényezni. rohadék mocskos retkes hazaárulók.
nezelodo
Nem kell aggódni, majd elfelejtik addigra, amikor az ikszet kell rajzolni a pártlogó mellé két év múlva a választásokon. Addig meg kérleljék a kormányt hogy hazudjon még sok szépet nekik.
Aki Én
@Csizmás Kond: Mármint egy szolgálat közben elkapott betegség miatt eltöltött karanténban?
Húúú, bakker, te butulsz.
nezelodo
@Aki Én: Ha netán dolgozna, és üzemi baleset vagy munkahelyi ártalom, vagy üzemi úti baleset érné, és nem kapna egy kanyit sem, biztos hogy ö ordítana leghangosabban az őt ért sérelem miatt.
Csizmás Kond
@Aki Én: ..lehet hogy butulok de téged úgy sem érlek utol soha ...az aki lebetegszik nem fizetésat kap hanem betegellátást a biztosítótól...és azt nem szokták teljesítményfüggővé tenni...szóval lehet hogy okoskának hiszed magad de az lószart sem ér.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...és kifelejtettem... ekkora sötétségben hogy a picsába tudtál mostanig élni...hacsak valaki nem etetett...parittyával...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...csak egy bizonyos idő után fizet a ,,biztosító", addig a munkáltató. De te csak ezt láttad ebből a cikkből?
Aki Én
@Csizmás Kond: ...egy picit még segítek.
,,májusban az alapfizetésüket kapták meg, nem az ígért 180 százalékos bért"
Csizmás Kond
@Aki Én: az a bizonyos idő tíz nap ...pontosabban hét plusz három...a karantén meg tizennégy... ismét a butaságod győzött.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...és a határozat mikortól lépett érvénybe ?...mert a májusban kapott pénz az áprilisi bér...ismét a butaságod győzött..
Aki Én
@Csizmás Kond: A felét olvasod el, vagy a felét érted meg?
,, Azt az ígéretet kapta, hogy 100 százalékos táppénz jár az önhibáján kívül kialakult helyzetért,"
,, a következő havi fizetésével utalják majd, utólag,"
Már járt volna.
A te butaságod viszont sosem győz :)
Csizmás Kond
@Aki Én: Az ömhibáján kívül azt jelenti hogyha megszűnik a munkahelye nem azt hogy lebetegedik, mert lebetegedni mindig általában önhibán kívül .
Amúgy nem a járandósaga ellen vagyok sőt , viszont ha valaki beteg lesz és azt más alapból fizetik akkor bizonyos törvények ellent mondanak egyik a másiknak...és biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb kijavítják a hibákat és nem kell időnapelőtt következtetést vonni le a pillanatnyi helyzetből. Eddig is mindenki megkapta a amit a törvény előírt és ezután is meg fogja kapni.
Aki Én
@Csizmás Kond: Szóval nem elég önhibán kívüli, ha bemegy koronás betegeket ápolni...
Még a kormány szerint is hősies, ezért ígértek plusz juttatásokat.
Na, mindegy :(
Csizmás Kond
@Aki Én: Egy ápoló nem válogathat hogy kit ápol...a plusz járadék meg egyfajta enyhítés a sok félremagyarázott rizikó miatt. A ferőzésen lassan mindenki átesik ha kezelik ha nem csak most ez a világ egyik csodája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.