Ezzel szerinte a kormány ugyanis időben tudott döntéseket hozni és nem kellett a baloldallal foglalkozni, amelyik kihúzta magát a közös védekezésből.

Mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az MTI híre szerint.

Jól állunk, ha egyáltalán egy járvánnyal kapcsolatban lehet valami jó. Azért mégiscsak meghaltak emberek, így nem lehet sikeresnek nevezni. Akkor lenne sikeres, ha senki nem halt volna meg és a vírus eltűnne teljesen. Fájó szívvel és együttérzéssel gondolunk az elhunytakra, családjaik pedig fogadják részvétemet

- mondta el a rádióműsorban a miniszterelnök a hirado.hu cikke szerint.

Orbán: az egyik legjobb döntés volt a rendkívüli jogrend elrendelése

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet egy korábbi Kossuth rádiós interjúból

A kormányfő a rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek nevezte, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni. A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem következett be tömeges fertőzés Magyarországon, elsősorban azért, mert a Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által vezetett egészségügyi csapat és az egészségügyi dolgozók időben elvégezték a munkájukat – mondta, jelezve ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, a járványügyi készültséget fenn kell tartani. A sikeres védekezés több ezer idős ember életét mentette meg – hangsúlyozta.

Közös védekezés zajlott. Minden polgármester esetében azon múlott a sikeresség, hogy az embereket helyezték a figyelem első helyére, vagy a pártközpontok céljait. Azok, akik azt mondták, hogy a járvány elleni védekezés a fontos és nem pártpolitikai kérdés, kivétel nélkül jól teljesítettek

- magyarázta az önkormányzati védekezésről a tanulságot a miniszterelnök a hirado.hu cikke szerint. 

A gazdasági intézkedésekkel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: több mint egymillió olyan dolgozó van Magyarországon, akinek a munkahelye megmentésében, megtartásában sikerült valamilyen kormányzati segítséget nyújtani.

Aki szól, hogy bajban van és segítség kell, annak tudunk segíteni.

Jelenleg 101 447 ember van munka nélkül, 71 235 több mint három hónapja elvesztette a munkáját. Így összesen 171 ezer ember van, akinek nincs munkája, de a kormányhoz fordult segítségért. Lehetnek többen is, aki állást keres, de ennyien kértek segítséget

- vázolta a munkanélküliségi adatokat a hirado.hu cikke szerint.

A rádióinterjúban szó volt a tranzitzónák ügyéről is, amellyel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: "feléledtek a brüsszeli bürokraták", nemcsak Magyarországra, hanem egész Európa biztonságára nézve is "veszélyes döntést" hoztak az Európai Bíróságon. A magyar szabályozás szerint ezentúl "a kerítésen kívül" kell majd várakozniuk a migránsoknak – közölte.

(MTI, hirado.hu)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Neked biztos, te rohadék!
Így tudtál megtenni egy csomó aljasságot (megint), amit egyébként nem tudtál volna - amik közül egyiknek sem volt semmi köze a védekezéshez !!!

Tárt karokkal vár a történelem szemétdombjának egyik legmélyebb, legsötétebb ürege !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Nyírfa: Ami azt illeti az Eu azt sem tudta elérni, hogy a tagállamok mind csatlakozzanak az ügyészséghez.Akkor egy ilyen kis pitiáner dologbabn- mint amaradék sajtószabadság, és a véleménynyilvánitás maradék szabadságának elvétele ügyében ugyan miért is lépne. Gyenge az EB- akik adnák az erejét, és talán tényleg lehetne hathatósabb fellépés, azok szóhoz sem jutnak.Von der Leyen gyenge, mint a harmat-és mindenkinek mindent megiért még a megválasztása előtt.Most meg , mint a ZDF-en jól bemutatták - von der Leyen =a csönd.( orbán, mint Hannibal Lecter)
Nyírfa
@kereső: Az EB gyenge, de az EP erős, és alapos indokkal visszahívhatja az EB-t. Indok már most is van, ez az elnök valós alkalmatlansága. A járvány , szerintem felgyorsítja azokat a folyamatokat, amelyek tisztázzák a közösség szándékait, a fennálló erőviszonyokat, és új struktúrákat hoznak a legégetőbb problémák megoldására, egyúttal kijelölve a következő évtizedek irányát.
Jó nagy válság van, elsősorban mentális-spirituális, erkölcsi téren, de nagyon bízom az európai társadalmak józan eszében, fejlődésigényében, és főleg azoknak a konzekvenciáknak a levonásában, amelyek lehetővé teszik, hogy ne ássuk meg magunknak mindig ugyanazokat a csapdákat.

Szerintem nem kell sok idő, és taggá válunk az Európai Ügyészségben is.
kereső
@Nyírfa: Az EP erős, viszont amig a néppárt nem lép komolyabbat, az is béna kacsa.
Nyírfa
@kereső: Ez igaz. Hát, erre kíváncsi vagyok. Tudod, ha mindaz után, ami mostanáig történt, bent tartják őket, akkor magukra is keresztet vethetnek.
ómió
@Aki Én: Efftársilag véleményt az efftársaidtól kérjél! De ne kitalált zagyvaságokról, mert azokra egyetlen hazugságuk se fog "rímelni", hanem konkretén, te kretén!
Aki Én
@ómidióta: ...na, valami ilyesmire számítottam, te elmebeteg bolsi féreg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.