Kelet-Ázsia kivételével szerte a világban az észak-olaszországi mutáció fordul elő leggyakrabban. 

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy nagyon sok mutációja van az új típusú koronavírusnak. Ezek akkor alakulnak ki, amikor a vírus szaporodik, lemásolja önmagát, és a másolásba valamiféle hiba csúszik. 

Magyarországon is több mutációja van jelen az új koronavírusnak, ez azonban még önmagában nem jelenti azt hogy a mutálódott vírus veszélyesebb is. A kutatók ezekből a mutációkból tudják visszakövetni a terjedési hálózatot, ahogy ezt a Pécsi Egyetem kutatói is tették.

Az RTL Klubnak Müller Viktor, az ELTE TTK tudományos munkatársa mesélt arról a változatról, ami Észak-Olaszországban jött létre, és virulensebb, azaz hatékonyabban és gyorsabban terjed, mint a vuhani változat.

A járványok modellezésével foglalkozó elméleti biológus azt mondta, a legtöbb vírusváltozatnak nincs jelentősége a terjedési ütem szempontjából, de mostanra kiderült, hogy Kelet-Ázsia kivételével szerte a világban az észak-olaszországi mutáció fordul elő leggyakrabban.

A biológus azt mondta, hogy az eddigi vizsgálatok alapján nem okoz ez a változat súlyosabb betegséget, viszont mivel több embert ér el, így a súlyos esetek száma is magasabb lehet. A jó hír viszont az, hogy nálunk eleve ez a verzió terjedt el, emiatt nem kell attól tartani, hogy romlana a helyzet az országban.

Forrás: RTL Klub, Index, Infostart 

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ha ez a hír igaz, akkor szar van a palacsintában... Asszem ez a pár nyári hónap igencsak zűrös lesz...(aztán a többi is?)
namihami
De hiszen a Főnök most mondta, hogy a járvány lecsengőben van. Lehet hogy a vírus elfelejtett egyeztetni a Viktorral? Nem tudom elhinni, hogy ez a vírus ne állt volna vigyázzban a Vezér szőnyege szélén. És miután megkapta az ukázt a visszavonulásról még venné a bátorságot és meghazudtolná az Istenünket.
Zsopiale
Nah akkor reménykedhetünk, ha már a magyar nép töketlen hogy kivívja szabadságát majd ez a vadóc mutáns megoldja helyettünk, azaz kiirtja a NER-SSevik maffiát...
Pálinkás Pál
Undorító hatásvadász cikk,mert már eredetileg ez a vírus "futott " végig az országon...igaz ha ráállnának a sűrű tesztelésre a lakosság körében,nagyítóval kéne fertőzöttet keresni!!! az senkinek nem tűnt fel hogy a túlzsúfolt börtönökben,hajléktalanszállókon nincs járvány???talán azért mert ott nem csak beteg aggastyánok vannak többségében!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.