Ötszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília az adatokat ismertetve elmondta, a fertőzés miatt kórházban ápoltak száma 483, 23-an szorulnak gépi lélegeztetésre, és az elmúlt napon három ember halt meg a betegséggel összefüggésben. Csökkent az aktív esetek száma is, jelenleg 1615 embert tartanak nyilván.

Kiemelte, a járványügyi adatok továbbra is kedvezőek, csökkent mind az új igazolt fertőzöttek és az elhunytak száma, a járványgörbe továbbra is lefelé mutat.

Bizakodóak vagyunk, hogy a járvány első hullámának a végén vagyunk

- fogalmazott.

Ismertette: az elmúlt 24 órában 37-tel 3678-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, eddig 476 koronavírusos beteg hunyt el. 1587-en gyógyultak meg, jelenleg 1615 aktív fertőzött van, 44 százalékuk budapesti, 56 százalékuk vidéki – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy

Magyarországon százezer főre 38 igazolt fertőzött jut, Budapesten 100, Zala megyében 90, Fejérben 87, Komárom-Esztergom megyében 74, Pest megyében 40 ember. Országosan százezer főre öt haláleset esik.

A legtöbben, 448-an a 60 év felettiek közül haltak meg, a 30-39 éves korosztályban hárman, 40 és 49 éves kor között nyolcan, 50 és 59 éves kor között 17-en hunytak el – közölte.

Tájékoztatott arról, hogy az elmúlt 24 órában igazolt fertőzöttek közül 5-en a fővárosi Óhegy utcai szociális otthon, ketten-ketten a Pesti úti, illetve a seregélyesi szociális otthon lakói, a zárt közösségeken kívül Budapesten 15, Fejér megyében két, Komárom-Esztergom megyében nyolc, Pest megyében tíz, Zalában és Nógrádban egy-egy fertőzöttet regisztráltak.

Közölte: eddig 521 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, közülük 254-en aktív fertőzöttek, az egészségügyben dolgozók az összes fertőzött 14 százalékát jelentik. 266-an gyógyultak meg, egy beteg hunyt el.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról, hogy megkezdődött a hazai koronavírus-vakcina fejlesztése a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) együttműködésében.

Emlékeztetett: az NNK Európában az elsők között izolálta az új koronavírust mintegy 30-40 embertől származó mintából, amely a vakcinafejlesztés alapját képezi. A kutatók vizsgálják a vírustörzseket, és a fejlesztésre legalkalmasabbakat tenyésztik sejtkultúrákban. Jelenleg a sejtkultúrák tesztelését végzik, és a tudományos bizonyítékokat vizsgálják, hogy a vakcina a legmegfelelőbb immunválaszt fejthesse ki a szervezetben – mondta.

Kérdésre válaszolva felhívta a figyelmet, hogy a szabadtéri strandolás a kijelölt fürdőhelyeken engedélyezett, de be kell tartani a higiénés előírásokat és a távolságtartás szabályát.

Müller Cecília elmondta azt is, hogy a gyerekeknek az óvodákban nem szükséges a maszkot viselniük, üdvözlendőnek nevezte ugyanakkor, hogy a textil törölközők helyett a papírtörlőket használnak.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
"Születéskor az újszülött kap egy bizonyos fokú immunitást az anyától, s ez fennáll az anyatejjel való táplálás idején. Az immunrendszer viszont a növekedés során fejlődik ki, miközben folyamatosan ki van téve külső és belső támadásoknak."

Nos tehát...a kisgyermeknek gyengébb sokkal az immunrendszere ,mint egy felnőtté...a felnőttnek kell a maszk,a gyermeknek nem...hogy is van ez???
peterkelemen
Pereljék be ORBÁN VIKTORT! Függeltenül attól mit hadovál cecília összevissza! Íme ez alapján simá perelhető Orbán Viktor sk aláírta ergó simán támadható: Megközelítőleg 380 trilliárd vírus és 60 trilliárd baktérium és 6 trilliárd sejt van minden ember szervezetében. Mit súlykolnak napi szinten a kormányok a médiával karöltve az embereknek? Veszélyhelyzet, félj, rettegj azaz rombold le még jobban az immunrendszeredet. Mitől félj? A kikiáltott mumus most éppen a: koronavírus. A megoldás pedig a: vakcina. Ez az amit akarnak: beoltatni az embereket. Óriási pénzekről és hatalomról van itt szó. Ebben vesznek részt az olyan aljas gazemberek, mint Dr. Fauci, Bill Gates és Melinda Gates, az alapítványaikon keresztül, WHO, multinacionális gyógyszergyártó vállalatok és stb. Az emberi szervezet már réges-régóta kiépítette magának a természetes védelmét, immunrendszerét millárdnyi vírus és baktérium között, amik eddig is voltak, vannak és lesznek is a Földön. Akinek az immunrendszere gyenge erősítheti azzal ha minél többet tartózkodik a Napon vagy ha erre nincs lehetősége minél több D vitamint vesz magához lehetőleg természetes forrásokból. Összességében el lehet mondani, hogy magát az immunrendszeredet kell erősítened. Azok, akik pedig eleve betegek őket kell védeni, de őket nem védik a kormámányok sőt Magyarországon szó szerint kivégzik őket. Nem maszkokat kell hordani, ami egyébként sem védenek meg senkit. A maszkok csak csökkentik a fertőzés veszélyét annyit érnek mint halottnak a hónalj csók. Nem beszélve arról, hogy akik légzőszervi betegségekben szenvednek eleve beperelhetnék a kormányokat és mindenkit akik rájuk kényszeríti, hogy kötelező jelleggel hordják a maszkokat hisz ezzel veszélyeztetik őket. Beteg emberek meg mit keresnének az utcákon, tömegközlekedési eszközökön pláne egy világjárvány kellős közepén? Semmit. A kormányok hazudnak és átverik az embereket. Amit a kormányok ma művelnek az fasizmus. Ezt mondják egyre többen a világon bátor orvosok, virológusok, gazdag...
peterkelemen
Perelhetők a maszkiviselésre kötelező rendeletek aláírói. Kötelező maszkviselés. A teljhatalommal rendelkező Orbán Viktor rendelete. Magyar Közlöny (2020. évi 96. szám) 2. Általános védelmi intézkedések 2. § (2) Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Ez alapján már be is lehet perelni a magyar kormányt, akár személyesen Orbán Viktort, mivel ő ezt a törvény sk. aláírta. Ezzel tanúbizonyságot és elismerte, hogy fogalma nincse mit ír alá, de mégis aláírja magyarul egy felelőtlen gazember. Mindenkit kötelez holott ezzel súlyosan veszélyezteti az emberek egészségi állapotát és egyben azon betegek élethelyzetét, akiknek nincs segítségük. Akiknek nincs semmi segítségük azokat ezzel gyakorlatilag halálra ítéli hacsak nem segít nekik a helyi önkormányzat már pedig a helyi önkormányzatok sok esetben ki sem mennek az idős és beteg emberekhez ha azok nem jelentkeznek le náluk. A maszk kötelező viselése alól fel kellett volna menteni például a: légzési nehézségekkel szenvedő emberek, csecsemők és kisgyermekek, asztmás betegek, szívbetegek számára és még sorolhatnánk
simmering73
A nyunyókájukat viszont vigyék magukkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.