Sajtótájékoztatót tartott péntek délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság a ma hajnali kettős emberölés ügyében, és újabb részleteket árultak el a borzalmas ügyről. Összesen 10 fő verekedett össze péntek hajnalban Budapesten a Deák téren, akik 16 és 23 év közötti fiatalok voltak. Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője kijelentette: már egy ideje a pályán van, de nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esettel még nem találkozott.

Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren.

A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert

- derült ki rendőrségi tájékoztatón.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg.  A férfit is elfogták később, mint kiderül, ő volt, aki épp a 18. születésnapját ünnepelte.

A BRFK sajtótájékoztatóján elmondták, hogy a rendőrök 5 percen belül kiérkeztek a csoportos verekedés helyszínére, ahol két fiatal férfi holttestét találták az úttesten szúrt sérülésekkel. Az elkövetők a helyszínről elmenekültek.

Csupán 10 perc kellett a rendőröknek, hogy elkapják őket. A késelő a menekülés közben eldobta a kést, amivel a halálos sebeket ejtette.

Összesen 10 fő verekedett össze a Deák téren, akik 16 és 23 év közötti fiatalok voltak. Az elkövető tegnap töltötte be a 18. életévét, feltehetően ezt ünnepelhette az egyik csoport.

Az áldozatokat többször megszúrták. A gyilkos fegyvert egy közeli utcában, egy autó alatt találták meg, menekülés közben megszabadult tőle a gyilkos.

Elmondták, hogy két független társaság verekedett össze, csak férfiak voltak. Azt, hogy min balhéztak össze, még vizsgálják.

Három lányt tanúként hallgatnak ki, ők megpróbálták szétválasztani a két csoportot a verekedés kezdetekor.

Kérdésekre válaszolva elmondták, hogy az előállított fiatalok 90 százaléka büntetett előéletű: kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság szerepel a rendőrségi múltjukban.

Az is elhangzott, hogy alkoholt fogyasztottak a történtek előtt, a kábítószer használatot még vizsgálják. A letartóztatott gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolják. A két férfi ugyanis tudta, hogy az elkövetőnél kés van, mert pár órával korábban tőlük került hozzá, minden különös cél nélkül. A szóvivő tájékoztatása szerint a hasonló társaságokban nem szokatlan, hogy késeket cserélgetnek egymás között.

A szóvivő azt is elmondta, hogy ilyen esetre, hogy nyílt utcán, ilyen brutalitással öljenek meg bárkit, az elmúlt 5 évben nem emlékszik.

Forrás: Blikk, Index

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Öntisztulás. Nem biztos, hogy mindenbe bele kell avatkozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsopiale
Ide vezet az arrogáns gyűlöletkeltés, uszítás, hergelés, amit a NER-SSevik maffia művel vagy 25 éve...
Gyütt Mönt
@Zsopiale: látom nem értitek. SOROS az oka mindennek! Na jó, Brüsszelnek is van benne kis része, de mint ismeretes, az is Soros kezében van.
Zsopiale
@Gyütt Mönt: Soros a NER-SSevik maffia egyik alapítója és hosszú időn átt fenntartója, az megvan..?
Yoda69
A rendőrség hol volt? Gondolom épp biciklistakat tepertek le valahol.
terlasz
@Zsopiale: Nem egészen így történt az. Ne legyél felületes!
legott
Újnácik, kontra cigányok.
Ésszel kell ezt, csinyáni, baszd meg!
Egyszer fogdába is kerültem, amikor a cigányok bántottak engem (valójában én bántottam őket - miután bántani akartak énengemet), de akkor is úgy jött ki a végén, amikor mindhármunkat bevarrtak (a két cigányt, meg engem), hogy én vagyok az áldozat
Ezt ésszel kell csinyáni!

Az újpesti szurkolótábor próbálja szenté avatni az újnácikat, de nem voltak azok - mármint szentek.
Nézd a jó odalát, két Mi Hazánk, vagyis fideszes szavazóval kevesebb.

A béna magyar újnácik, állandóan csak egy méretes pofonba szaladnak bele - mert ennyi eszük van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.