Minden elismerésünk azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járvány frontvonalában küzdenek. Róluk készített portrékat az MTI, de az örömünk - tőlük függetlenül - mégsem felhőtlen.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@peterkelemen: Pete, ez jó. Az a jó ha nincs járvány, miért baj ez neked? Pont ezért bugózott be az ország. És még nincs járvány, szerencsére. Talán ha nem hazudnak nagyot, ami ritka mint a fehér klára, akkor van néhány száz beteg és félezren meghaltak bele, ami szerintem sok ugyan de ez lehetne több ezer vagy tízezer is.

Vannak nálunk sokkal gazdagabb országok is ahol bátran állíthatjuk járvány van PL GB, F, I, E, US, BRA, ja ez nem az csak egy melltartó. A belgák is jól odaléptek neki a csaknem tízezer halottal.

Reméljük nem a hülyék kerekednek fölül és képesek leszünk továbBRA is vigyázni magunkra amíg kell.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Az általad felsorolt országok mind nagyságrendekkel nagyobb lakóssággal rendelkeznek...Érdekes módon nem Luxembourggal,San Marinóval vagy Andorrával példázódsz!!!
"Brazília jelenlegi népessége: 216 249 662" "a halálos áldozatok száma pedig 17 971" /szerdai adat/... ez 0,1 ezrelék alatti áldozat...most akkor milyen félelmetes járványról beszélsz???
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Brazíliát kivettem, nem vetted észre? Ők most futnak fel. Mint ahogy az egész világon töretlenül terjed a vírus, globálisan még nem látszik megtorpanás. Egyébként a halálozást nem a népességre kell számolni hanem az elkapott betegségre. Az pedig csaknem mindenütt 10% vagy afeletti: Panyol =10%, Franc = 15%, Talján = 14% és még a Bazil is 6% pedig ők mint elöbb is említettem csak most futnak fel, az európaiakkal szemben ahol némileg már lazítanak.

Az igaz ugyan, hogy nem minden fertőzött van beleszámolva, viszont ez a halálozás nemis a teljes beteg populációra vonatkozik hanem az idősekre, ami az ő mortalitásukat jelentősen megdobja (a fenti adatokhoz képest), mert az csak egy átlag százalék, ahol fiatalt öreget egybemosnak.

De tényleg, miért is a Brazilok teljes lakosságára számoltad a halálozást? Különben az övéket én is keveslem, meg a négerekét is, mega zarabokét is, de a szerencsétlen indiánok (India) is rengetegen vannak. Jaaj mindenütt (máshol) nagyon sokan vannak.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Egy olyan járvány ...ami szerinted 10 % mortalitású, de szinte senki nem kapja el...azt én nem tartom az igazán veszélyesek között...most nem sorolom fel,ha akarsz utána nézel ...országokra bontva...a világon mindenhol 1 ezrelék alatt van a fertőzések száma,nem a haláleseteké,hanem a fertőzötteké!!! márpedig ha 1000 emberből csak egy kap el valamit, azt nem nevezném olyan komolynak,mint ahogy elő van adva!!! Mindig is lesznek a földön járványok...és sajna mindig is az öregek,beteg között fog "tarolni" de ezt így rendezte az evolúció!!! A Spanyol nátha /több mint 50 millió halott/ no az járvány volt,mégis túlélte az emberiség...de hogy ne kifogásold...ideteszem a spanyolt is...
Spanyolország jelenlegi népessége: 45 842 844*[

Spanyolország covid halálozások :28,628
ez kb ...0,7 ezrelék!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ez a svéd modell most már nem tűnik sétagaloppnak, sűrűsödnek a bocsánatkérések,

www.msn.com/hu-hu/hirek/koronavirus/önkritikát-gyakorolt-svédország-járványfelelőse-vizsgálat-is-indul/ar-BB14YrYE?ocid=spartan-ntp-feeds

A bazilok is lassan lendületbe jönnek.
Nessy
Most néztem meg jobban a fotókat. Ezek a védőöltözetek olyan újak, hogy még a csomagolás hajtásai is frissek. Ebben még egy félórát nem dolgoztak. A takarítónő, aki mindennel találkozik, ami fertőz, még egy köpenyt sem kapott, csak egy sebészi maszkot. Abszolút beállított, merev fotók. Ezeknek semmi köze ahhoz a heroikus munkához, amit közösen, és egyenként végeztek/végeznek. Azért jobb fotóst is küldhetett volna az MTI.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.