Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben, június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik az oktatás.

Az iskolák június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából – áll a rendeletben.

Hivatalos: így lesznek nyitva az iskolák

A szakképzést folytató iskolák június 2-ától a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti munkarendben, vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben egyaránt működhetnek az iskola vezetőjének döntése szerint.

A jogszabály szerint június 2. és június 26. között minden általános és középfokú iskola megszervezi a tanulók felügyeletét. A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.

Ha a tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába, és a saját intézményében nem tud tanulófelügyeletben részt venni, felügyeletének ellátását a lakóhelye szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg.

A jogszabályban rendelkeznek a gyermekétkeztetésről is, amely szerint az iskolákban június 26-áig az intézményi gyermekétkeztetést a tanítási év szabályai szerint kell biztosítani. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára a szünidei gyermekétkeztetést a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani.

A rendelet június 2-án lép hatályba.

(MTI)

(Fotó: MTI/AP)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
@SarahVD98: Te vagy a képen?
http://static3.origos.hu/i/1212/20121221-dr-l...
Nem tudom milyen alkatú lányok kelletik itt magukat, de vizslafül formájú mellekkel nem szeretném tölteni a drága időmet!
Gyütt Mönt
@SarahVD98: a jó bornak nem kell cégér (régi magyar közmondás).
Cicamama55
Lehetetlen 2 hét alatt azokat felzárkóztatni, akiknek a szüleik, nagyobb testvéreik, nem tudtak, nem bírtak otthon segíteni. 3 hónapos tananyagot-főleg az év végi hajrá időszakában- lehetetlen bepótolni. Ez az év nem mutat sehol reális képet a tanulók tudásáról...Nagyon nehéz lesz majd a következő tanév újra indulása mindenhol, diáknak, tanárnak egyaránt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.