A gazdaságvédelmi akcióterv keretében már több mint egymillió embernek nyújt a kormány valamifajta segítséget, támogatást, hogy megvédje és megőrizze munkahelyeiket – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a kormányszóvivő közösségi oldalára szombaton feltöltött videóban.

Schanda Tamás államtitkár és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy biatorbágyi cukrászdában járt, amely igénybe vette a kormány munkahelyvédelmi bértámogatását. A bértámogatási programra már 125 ezer ember jelentkezett, akik havonta és egyénenként több mint százezer forintos támogatást kaphatnak – emelte ki az államtitkár.

A kormányszóvivő a videóban úgy fogalmazott: jó látni, hogy ezek a támogatások nem csak számok papíron, hanem emberek munkájáról és családjaik megélhetéséről is szólnak.

Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy minél több, a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyet mentsen meg, és hogy minél több új munkahelyet hozzon létre. A munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelynek keretében elbocsátás helyett csökkentett munkaidőben, "kurzarbeit" keretében lehet foglalkoztatni a dolgozókat, eddig több mint 120 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, ebből 59 ezerre már megkapták a támogatást – ismertette.

Az államtitkár szerint több mint egymillió emberen segített a kormány

A biatorbágyi Kemenes Cukrászda üzemeltetői a videóban elmondták: 48 dolgozóval indultak a csökkentett munkaidős pályázaton és nyolc kollégájukkal az oktatásfejlesztési programon. Heti öt nap termelésük három napra csökkent és nem teljesen nyolc órára napi szinten. Elmondták, azon dolgoznak, hogy ez az arány javuljon és ehhez igazodva szeretnének visszarendeződni.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Igazat mond. Itthon 50 ezer, külföldön 950 ezer emberen segítettek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@BarbaraAU98: nagyon sötét vagy, magadtól kérdezel. Tán még tanulod a magyart.
Béla333
Akkorákat hazudnak, hogy a hétvégi vihar is miattuk jött!
Megharagudtak rájuk odafennt...
Zsopiale
Hát igen, 1 millió nyomorult magyart, nemtörődöm gondatlanságból ill. arrogáns pökhendi dilettantizmus miatt mészároltak le 10 év alatt... végülis a senyvedésnél ebben a szarbangecisztáni pokolban, még a halál is jobb, tehát tulajdonképpen segítettek rajtuk valóban...
Nessy
@ómió: Azt megtudod e mondani, hogy a világpiaci ár csökkenése mikor fog "begyűrűzni" a hatóságilag rögzített árainkba? Igaz, akkor miből tudná támogatni pl. az MVM a CÖF nevű "civilszervezetet" több százezer forinttal!
CsipkeRózsa
Szerintem Schanda Tamás név szerint is tudja, ki az a több, mint egy millió ember.
ómió
@Nessy: Amikor majd másokéiba is be fog! Egyébként 2010. után - amikor világpiaci árcsökkenés nem volt - a miénkbe -25%-kal "gyűrüzött be"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok