Mennyiért vállalnák havonta a háziorvosok a betegek ellátását? – tette fel a kérdést lapunk információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter az alapellátókat képviselő szervezeteknek.

Egészségügy: egyszerre tér vissza a Kádár- és a Horthy-rendszer?

A Covid-19 járvány alatt nem voltak vezényelhetőek az alapellátó orvosok – ezzel indokolta az egészségügy rendbetételével legújabban megbízott kormánytag, a miniszterelnök helyettese, hogy miért lenne üdvös államosítani a háziorvosi ellátást – értesült több, független forrásból a MedicalOnline.

Úgy tűnik, a kormány immár az egészségügyet illetően is visszanyúl a két világháború közötti időkhöz, amikor ugyancsak a Belügyminisztérium égisze alatt működött az ágazat irányítása, amelyet most ötvözne a kádári időszak körzeti orvosi rendszerével.

Nagyon valószínű, hogy a nyugdíjkorhatárt bőven túllépő háziorvosok az államosítást követően azonnal hátrahagyják a körzeteket, és kérdés az is, hogy hogyan reagál az ötletre az a fiatalabb generáció, amely nemcsak több/más finanszírozást sürget, hanem a valós gyógyításhoz és a minőségi munkához kér támogató szakmapolitikai környezetet lassan tíz év óta – hiába.

A fiatalok közül sokan egyébként éppen azért választották a háziorvosi hivatást, hogy megszabaduljanak a kórházi hierarchiától, a központi irányítástól.

Azt már láttuk, hogy az iskolák államosítása és a központosított eszközellátás milyen zavarokat okozott az oktatási intézményekben, az ottani tapasztalatok alapján a háziorvosi körzetekben is eljöhet az az idő, amikor az orvos WC papírért könyörög a betegeinek – emlékeztetett a hírt elsőként megjelentető medicalonline.hu.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Gyilkos bohocót váltja a profi gyilok főnök.. Ennyi szarházi fost egy ország élén!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
A nemzeti mesemondó mesélt a saját gyermekéről, a demokráciáról
.
--- Orbán Viktor a népszavazás után az EchoTV-nek (2008. március 13.)
.
www.youtube.com/watch?v=ZbhZRdqBgsI&t=361s
.
Ejnye! Megtévesztették, hazudtak nekije!
.
Minden szava haranyat ér(t)!!!
Nessy
A Horthy rendszerre nehéz lenne sok szempontból visszatérni, ugyanis akkor több biztosítós rendszer volt. Mint ahogy a Lajtán túl ma is. Így nem egy biztosító, jelen esetben csak az állam kezében van a kasszakulcs. És miután már adóformájában szedik be a járulékokat, az egészet elnyeli a feneketlen költségvetés, melyből a kormány úri kedve szerint költ egészségügyre, nyugdíjra! Lehetőleg minél kevesebbet! Hiszen "fontosabb dolgokra" kell a pénz!
ómió
"Szakpolitikai környezet"? Az, ugye, leginkább a böszmei kórházbezárások idején "dúlt"?
kokopelli
@Eladott Ország: Azt szeretném tudni "ezektől",hogy tudják-e mi az a "háziorvos rendszer"! (;-))
Qqberci
Indításként adni kell nekik egy képviselői fizetést...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.