Az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja a Bagdi Bella vezette Jobb Veled a Világ Alapítvány támogatásával 2020. március 20-ra a Boldogság Világnapjára a 2019 április és a 2020 március 10 közötti időszakban végzett internetes vizsgálatai alapján az idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét.

Ezeknek a megyéknek a lakói a legboldogabbak Magyarországon

A jóllét szint alakulást a régiók, a megyék és a megyeszékhelyek vonatkozásában elemezve jelentős eltérések állapíthatók meg a korábbi mérésekhez képest – olvasható a Blikk által kiszúrt jelentésben.

A 2019-20 közötti időszakban valamelyest nőtt a boldogságszint Közép-Magyarországon, Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön, de a növekedés ellenére ezekben a régiókban továbbra is a többihez képest a magukat kevésbé boldognak valló emberek laknak.

Csökkent a jóllét szintje Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön, változatlanul a legalacsonyabb a lakosság globális jóllét szintje Észak-Magyarországon.

2019-2020 időszakában a Közép-Dunántúlon lakók vallották magukat a legboldogabbnak.

Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Csongrád megyében szignifikánsan nőtt a lakosság jóllét szintje 2019-2020-ban ezek a megyék vezetik a boldogság rangsort jelentősen csökkent a jóllét szint Zala, Vas, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az idén a Veszprém megyében lakók jóllétszint átlaga lett a legmagasabb. A megyék jóllét szint rangsorát változatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Somogy megye zárja.

A kutatás további részletei és a boldogságtérkép itt található.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
ELTE = Orbán egyik kiszolgálói. Hasonlítsák össze nemzetközileg. Akkor megtudhatják, hogy a boldogságnak már nyoma sincs legfeljebb pár tízezer embernek, akik a többin élősködnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Az első 20-ban sincsen benne Magyarország akárhogy nézem. Forbes magazin a világ legboldogabb országai:
Finland
Denmark
Switzerland
Iceland
Norway
Netherlands
Sweden
New Zealand
Austria
Luxembourg
Canada
Australia
United Kingdom
Israel
Costa Rica
Ireland
Germany
United States
Czech Republic
Belgium
peterkelemen
Atért elég ciki, hogy a fideszesek ezerrel kritizálják, cikizik Svédországot és ha megnézzk a 7. legboldogabb országok között van. Ennyit a fidesz baromságairól, hazudozásairól.
peterkelemen
Íme itt van még egy vadiúj 2020-as felmérés (UN Egyesült Nemzetek Szervezete felmérése alapján). Itt a legvégén megtalálható Hungary (Magyarország) az 53. helyen áll. Nagy szégyen! Ennyit az Orbán nyalonc ELTE hazudozásairól, baromságairól. Fölöp-szigetek és Thaiföld között. www.gfmag.com/global-data/non-economic-data/happiest-countries

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.