Nyilvánosságra kerültek a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) friss adatai, és ezek elég lesújtó képet adnak a magyar nyomtatott sajtó helyzetéről.

Tízezresével menekülnek az olvasók a fideszes médiabehemóttól

Nem muzsikálnak jól a kormánypárti propagandatermékek, egész pontosan közülük azok, amelyeket mernek auditálni – ismerteti a számokat a Magyar Hang.

A legutóbbi választások, vagyis 2018 áprilisa óta a Mediaworks tizenhét megyei napilapja (a portfólió része még a Nógrád Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap is, de azokat nem mérik) összesen több mint 76 ezer olvasót veszített el.

A legtöbbet, tíz-tíz ezret Győr-Moson-Sopron megyében (Kisalföld) és Szabolcs-Szatmár-Beregben (Kelet-Magyarország) csökkentek az eladások, de meghaladta a kilenc ezret az Észak-Magyarország napilap (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) példányszám-esése is.

Mindez kevesebb, mint két év alatt – igaz, így is sok olvasóhoz eljut a kormánypropaganda, mert márciusban a tizenhét megyében a regionális napilapok összeladása naponta átlag 292 915 példány volt.

(Magyar Hang)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Alapjába véve ha valaki egy újságot elolvas, elolvasta a többit is, miután csak a fejléc változik, a tartalom ugyanaz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Csodálkozunk? Tuti, hogy Soros keze van ebben is.
tudode
Nem úgy volt/van az kérem, hogy felcsőt kRÉM-jének a riportját meghekkelheti ebben a pösszömönt kupiban:
.
Meghekelték Orbán interjúját a megyei napilapban
,
www.google.com/search?q=Megyei+napilapban+Orb%C3%A1n+interj%C3%BAt+meghekelt%C3%A9k&oq=Megyei+napilapban+Orb%C3%A1n+interj%C3%BAt+meghekelt%C3%A9k&aqs=chrome..69i57j33.12717j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
240 ezer froncsi büntit kellett fizetnie a megyei napilap újságíyrójának, mert beletördelte az IGAZSÁG egy részét őfélesége ketyegésébe!
.
(((( Ezek már, olyan régen nyomják az ipart, hogy még csak az nem kerül fel a világhálóra, ha egy jót pukkantanak, vagy böffentenek. ))))))
Gyütt Mönt
@BarbaraAU98: Siza! Fordulj az ukrán vagy román bérszavazókhoz, ők tudják hová kell tenni az X-et, megtanították nekik.
Sámannus
@Gyütt Mönt: Mögmutatták nekik, mert nem is magyarok.
kissé felnőttem
nem elég a tv ben a rádióban még fizessek is hogy olvashassak hazugságot olvassa a viktor és hizzon kb 25 év után de lemondtam.és nincs is hiányérzetem
Rockxy
és menekülésközben szétszórjáka maszkot mega kesztyűt
Aki Én
A többség nem elmebeteg, nem vevő a bolsevik típusú hazug propagandára, uszításra, gyűlöletkeltésre.
peterkelemen
Nem csodálom, hogy egyre kevesebben olvassák hisz elég rámenni egy kormánypárti médiára és máris láthatjuk, hogy csupa kormány hirdetés, hazudozások, ferdítések garmadája található. Na meg a sok Sorosozás, migránsozás, meg a koronavírusos pánikoltatás...szégyen!
Nessy
Alapjába véve ha valaki egy újságot elolvas, elolvasta a többit is, miután csak a fejléc változik, a tartalom ugyanaz!
vacsi
@Nessy: Így igaz! Viszont pénzt nem adok ki érte.
Nessy
@vacsi: Logikus döntés. Ha vitába száll valakivel az ember, ismernie kell a vitapartner álláspontját, és az érveit, talán még jobban mint ő maga!
justhpeter
Ez egy normális országbeli normális jelenség. Ahogy nő a személyi kultusz, a szervilizmus és a hazugságáradat, úgy csökkennek a lapok példányszámai.
Sámannus
Szerintem a pohos le sem szarja olvassák -e Én a tévét sem nézem, legalábbis ami politikával foglalkozik. Így jobb a vérnyomásom is. A pohosékat üsse meg a guta.
nezelodo
Sajnálnám ha odaveszne a megyei lapunk, úgy megszoktam ezt a "ferencjóska" lapot a szocializmusban, és azóta is ilyen. Igaz már csak egyetlen rovatát olvasom, de nem találom azt a nevet akit keresek gyászjelentésekben.
ómió
És legalább magához tudta őket hazudni a "Magyar Hang"?
solidedge
Orbán nem esik kétségbe. A székelyekkel pótolja a hiányt a választáson.
nezelodo
Nem sokat változott a tartalma ezeknek a lapoknak, csak a fejlécet és a dicsért pártnak és vezetőjének nevét írták át. A többi ugyanolyan unalmas. Egykor a rendszerváltás körüli panamák sem jelentek meg benne, emlékszem a Nők Lapja karolta fel a botrányos megyei ügyek kibogozását helyettük, akkor most miért tudósítsanak a visszaélésekről, nem is tudnak, ott a cenzor. Emlékezzünk csak mi történt, amikor átvette a felcsutkai géniusz a szerkesztőségeket, még a régi lihegők odaadását is kevesellték.
Eladott Ország
A fasizmust a hatékony propaganda tartja életben, mi volna hatékonyabb mint a KESMA alá tartozó több mint 2000 elektronikus vagy nyomtatott propaganda média. Varga István igen rövid karriert futott be a nemrégiben alapított KESMA élén, ehhez elég volt egyetlen igaz mondat és azonnal repült is. A fideszes média-konglomerátum vezetésével megbízott, korábban MDF-es, majd fideszes politikus ki merte mondani, hogy igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok. Persze ezt követően azonnal távoznia kellett, hiszen olyan propaganda óriásokat bántott meg, mint Bayer Zsolt vagy Gajdics Ottó. Azonban aki azt hitte volna, hogy itt le is áldozott Varga csillaga, az nagyot tévedne. A 24.hu ugyanis kiderítette, hogy pályafutása itt nem ért véget, sőt, szinte előléptették a fiaskó után, ami azt jelentette, hogy más Fidesz-közeli ügyvédekhez hasonlóan az ő irodáját is megbízta a magyar kormány a bajba került devizahitelesek házvisszavásárlási ügyeinek lebonyolításával
Eladott Ország
@Shikari: A megyei napilapokat akkor sem rendelik meg, illetve sorra mondják le, ha ingyen Nők Lapját és Kiskegyedet is mellékelnek hozzá. A kormány dumájára, szócsövére nem vevők egyre többen! Ezeket a kormánylapokat, az adófizetők pénzéből tartjuk el! Legjobb lenne ha előbb tájékozódnál fidesz barma!
Eladott Ország
@Shikari: Ezek tények! Ingyen mellékelnek hozzá hetilapokat, de még így sem kell a fidesz diktatúráját, a pártállam hülyítését tolmácsoló megyei napilapok. Sajnos, ezt is az adófizető állampolgárok fizetik meg az ország kifosztásával együtt!
SystemError
Miközben a fidesz támogatottsága csak nő... Vagy népszerűség csak olyan adat, mint a koronavírus adatok?:)
SystemError
@Shikari: A népszava is nálatok van, miről beszélsz...Tudod mondtam, hogy a hálózatelemzés érdekes tudomány...:)
SystemError
@Shikari: Szarcsíkos tróger! Miért nem a sámlidon parádézol otthon? :)))))))))))))))))))))))))
SystemError
@Shikari: Szóval tájékozódjál már a saját érdekeltségeitekről jobban:
24.hu/media/2017/09/19/egyesul-a-matolcsy-fia-altal-megvasarolt-volt-origo-media-es-az-evomedia/

Tudod ezzel az álhírezéssel meg a szükséges ellenzéki médiákat bekebelező szarral, csak az a baj, hogy az egész egy pillanat alatt fog elértéktelenedni és összeomlani, ha az emberek rájönnek, hogy az egész egy bábjáték. Vagyis már látszik, hogy ez történik éppen.. Miközben meg papíron nő a népszerűség, persze..:) . Hidd el innentől ez gyorsan végbe megy. Az emberek elkezdik megbeszélni a kocsmákban, hogy mit műveltetek.Mindenki vesz egy nagy levegőt és jönnek a Hágai perek. Egyre több ponton kell belenyúlni már a hazugságspirál adatokba is. Szerinted ahhoz, hogy mindennap az újabb és újabb kieső csontvázakat védve ismét bűnt kövessen el az ember, mennyi gyógyszer kellhet? :)))) Tudod az a fajta gyógyszer, amitől kiszárad a pofád, ha meglátod Dzsudzsákot és tinédzser gyíklányként nyaldosod a szádat, miközben a farkadat vakargatod, mintha 6 csík Borkai lenne benned.. Ez a gyógyszer szokott fogyni, ha lealázza a Fletó vagy igazából már bárki...:)
legott
Még véletlenül sem.
Mindegyik le van tiltva örökre !!!
SystemError
@Shikari: Te. már régebben betegre röhöghted magad.. Talán évtizedekkel ezelőtt...:)
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 13:33; A népszabadságot és a megyei napilapokat felvásárolta a fidesz, de a szarra nincs vevő, hiába támogatják állami hirdetésekkel, közpénzből kell fenntartani a pártállam/állampárt lapjait.
Clavigo
@Shikari: Jó reggelt segglyuk. Szolgálatba helyezted magadat ?
Eladott Ország
@Shikari: ma, 08:01;" Az Opus Global Nyrt. ezúton tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a Társaság 100 százalékos tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint a "Népszabadság" Kiadó és Nyomdaipari Zrt. többségi tulajdonosa a kisebbségi, közös tulajdonú részvény képviselőjével együttesen, egyhangúlag döntött a Zrt. jogutód nélkül, végelszámolással történő megszüntetéséről. A végelszámolás kezdő időpontja: 2018. július 1. napja - áll a BÉT honlapján péntek este kiadott közleményben."
bet.hu/newkibdata/126210377/OPUS_Hird_Npsz_20180601_HU.pdf
Mészárosék végleg eltüntették a Népszabadságot. Háttérben a bűnöző csúti cigány és politikai prostituált állt!
ElizabethVU77
Próbáltál már vаlаhа a сybersех-et?
Аdjuk egуmásnак öгömet ma este!
-
ki​​s​sia​​.cl​ub
tudode
Mindennek van határa!
.
Érzik a bőrükön, hogy hazudik a fáma!
csak úgy....
talán a soronkénti sokszor soros okozza...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.