Azok az intézkedések, amelyeket a járvány által kiváltott gazdasági krízis kezelésére az Orbán-kormány eddig meghozott, méreteikben, hatékonyságukban és összetételükben sem elégségesek a rendelkezésére álló eszközökhöz képest – ezt Békesi László mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorunkban. Egészen világosan fogalmazva: a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek pénzt kell adni, a költségvetésből, nem hitelt. Bizonyos jövedelemhatárig az emberek jövedelmét ki kell pótolni, hogy ne haljanak éhen, a gyógyszereket ki kell váltani. Békesi László szerint, a gazdaságvédelmi alap bizonyos prioritásaira most nem kellene pénzt áldoznia a kormánynak. Van egy 1345 milliárdos, járvány miatt létrehozott alap, amelyből ugyanúgy finanszíroznak jelenleg is teljesen értelmetlen presztízsberuházásokat, sportberuházásokat, külföldi támogatásokat, elhalasztható feladatokat, mintha nem lenne járvány. Ezek olyan lépések, amelyeket azonnal meg lehet tenni és nem jelentenének a jelenlegihez képest...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Csak nem képzeli a vén bolsi, hogy a náci szarbángeci maffia, a zsákmányból, amit 25 éve rabol, majd visszaad a népnek..?
Gyütt Mönt
@BarbaraAU98: figyelj Barbi! Ha inni akarok, akkor a pohárba töltök és nem a profilodra vagy a telefonszámodra indulok.
Gyütt Mönt
Még hogy jövedelem pótolás? Még mit nem?! Itt kérem közmunka alapú társadalom van. Továbbá illiberális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.