Szakértők vélemények ide vagy oda, a magyarok többsége (57 százaléka) úgy érzi, a koronavírus-járvány nyomán kialakult gazdasági válságban két számjegyű mértékben, azaz több mint tíz százalékkal nőttek az árak a mindennapokban az egy évvel ezelőttihez képest – derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Az emberek azt érzik: durván megemelkedtek az árak a boltokban

A válaszadók harmada (egészen pontosan 32 százaléka) látja úgy, hogy 5-10 százalék közötti az éves drágulás, míg további 8 százalék érzékelt kis mértékű, 1-5 százalék közötti növekedést.

A friss felmérésben csupán a magyarok 3 százaléka (azaz csupán minden harmincharmadik) mondta azt, hogy szerinte nem nőttek árak a mindennapokban.

A napi.hu felmérésének apropóját az adta, hogy az utóbbi hetekben újra fellángolt a vita arról, hogy idén mennyit drágult az élet Magyarországon. A KSH május 8-án publikálta az április inflációs számokat. Az akkori bejelentés szerint áprilisban gyakorlatilag összeomlott az infláció, mivel a márciusi 3,9 százalék után áprilisban 2,4 százalékra esett az év/év infláció.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
A fertőtlenítő ára valóban megemelkedett! A többi terméké nem! Az emberek többet költenek (az üzletek forgalma kb. háromszorosára nőtt), így tapasztalja azt egy család, hogy többet költ összességében mint egyébként szokott! S már tárgyhó 20-án "hóvégi" érzése van!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez a klasszikus dilemma: kinek hiszel? A saját szemednek, vagy a kormány propagandistái hazudozásainak! =))
jesz
...igecsak durván megemelkedtek az árak a boltokban...

Tegnap egy nyugdíjas észrevételezte, hogy ugyanazt vásárolta , mint máskor, és jóval több a számla...
-igen csókolom, durván emelkedtek az árak...mondta a pénztáros együttérzően...
Ezt én is sérelmezem, de csak így magamban motyogva. A nyugdíjam összege viszont stabilan ugyanannyi.
RonaGyuri
Ez valóban elképesztő

Hogy manipulálnak az mindig is ismert volt, ahogy az is, hogy az emút 10-ben rákapcsoltak, de ez akkor is sok(k)

A napi.hu számolt be róla, hogy a Pulzus Kutató felmérése szerint: „Szakértők vélemények ide vagy oda, a magyarok többsége (57 százaléka) úgy érzi, a koronavírus-járvány nyomán kialakult gazdasági válságban két számjegyű mértékben, azaz több mint tíz százalékkal nőttek az árak a mindennapokban az egy évvel ezelőttihez képest ”!
Nos ez egy dolog, bár szerintem a valóság ennél is rosszabb. Azonban a cikkből kiderült – legalább is nekem, mert eddig nem került a képernyőmre -, hogy „A KSH május 8-án publikálta az április inflációs számokat. Az akkori bejelentés szerint áprilisban gyakorlatilag összeomlott az infláció, mivel a márciusi 3,9 százalék után áprilisban 2,4 százalékra esett az év/év infláció.”!!! =))
A pofám leszakad!!! =))
Ne tévedjünk ez azt állítja, hogy áprilisban CSÖKKENTEK AZ ÁRAK!!! =))
görbetükör
Az emberek még nem tudják: addig jó, míg pénzért lehet ételt kapni.
A bajok ott kezdődnek, ha már pénzért sem lehet. Akkor jön az igazi gond.
justhpeter
Normális, boltba járó ember számára nem kérdés, hogy emelkedtek az árak, de nem kérdés az emelkedés mértéke sem.
Cicamama55
Drasztikusan, de már februártól folyamatosan!!! :(((((
Bástya Béla Elvtárs
A fertőtlenítő ára valóban megemelkedett! A többi terméké nem! Az emberek többet költenek (az üzletek forgalma kb. háromszorosára nőtt), így tapasztalja azt egy család, hogy többet költ összességében mint egyébként szokott! S már tárgyhó 20-án "hóvégi" érzése van!!!
solidedge
Azt nem tudom ki érzi, én tudom is hogy qrvára megemelkedtek az árak..
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: Az árakról van szó, nem a fogyasztás mértékéről. Az árak igenis emelkedtek.
Nem mondok terméket, de szombaton vettem valamit 239,-ért, ami karácsony előtt 199,- volt. De sorolhatnánk.
De nehogy azt mond, hogy a haldokló forint nem generál áremelkedést import áruk, alapanyagok esetében.
Ebben a környezetben az volna csoda, ha nem emelkednének az árak.
Jozefina
Aki a napi betevőt az élelmiszerboltokban, piacokon szerzi be, az bizony naponta tapasztalja az ellenőrzés nélkül emelkedő árakat!!!
human
Lehet, hogy a műkörmös ára nem emelkedett.
Namely
Én nem tapasztalom.

@Aki Én: "De nehogy azt mond, hogy a haldokló forint nem generál áremelkedést import áruk, alapanyagok esetében."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ez az eposzi jelző gondolom kihagyhatatlan volt a részedről. És gondolom a tények, nem pedig a politikai irányultságod vezett erre a megállapításra.

Amúgy igen, emelkedtek az árak. Elég csak ránézni az MNB-s inflációs adatokra, ahol a maginfláció 4.3 miközben a teljes 2.4, láthatjuk, hogy az emelkedés inkább hazai forrásból táplálkozik, miközben a havi változás 0.5/-0.6.

Egyébként ha valami drága, akkor nem kell megvenni. Mi bio élelmiszert veszünk, és nem érzünk különbséget. Bírom, hogy panaszkodnak, hogy drága, de azért megveszik, meg költöttek tízezreket az idióta maszkjukra, meg fertőtlenítőjükre, 50 kiló lisztre, és most meg sírnak, hogy nem maradt pénzük.

Anyád.
Namely
@Aki Én: a végén az "Anyád" nem neked szólt.
Aki Én
@Namely: Mekkora egy buta lúzer vagy baszki.
ANYÁD!
Aki Én
@Namely: ...ettől még egy buta lúzer vagy baszki!
Namely
@Aki Én: A probléma az, hogy nemigen látom a kommentedben az érveket.
Ja, hogy nincs is, ahogyan eszed sem nagyon.
Namely
@Horizont: akkor segíts, hogyan kellene megközelíteni. Érvelj!
Aki Én
@Namely: ,,Én nem tapasztalom."
majd egy sorral később:
,,Amúgy igen, emelkedtek az árak."
Szóval össze-vissza beszélő, magát is meghazudtoló idiótákkal kár társalogni.
Amúgy tényeket írtam, mihez kellene érv?
Hogy a gyenge forint áremeléseket generál?
Beteg vagy Shikari, mondtam már.
namihami
Ez nem lehet. Már megint a libsi (sorosi, gyurcsányí, +NÉ, brüsszeli, stb.) lázítás. Hiszen a Mi Istenünk, karöltve a vele együttműködő KSH-val és az általuk kiadott statisztika szerint az áremelkedés mértéke, ami a nyugdíjemeléssel azonos, mindössze 2,8%. Akkor pedig a libsi sajtó miért ír ""brutális"" áremelkedésről?
Mert ugyebár olyat, hogy a Vezér és népes serege hazudna, hát olyat még nem tapasztalt a világ...
namihami
@Horizont: 10.03:: Lehet állandó, amíg a bankszámla és a qrva vagy a ""barát "" úgy gondolja.
Néhány példa akár az itt megforduló celeblányok és feleségek nevének felsorolásával is kezdődhetne. Csak ezeket már ""barátnő vagy ami még drágább--feleség"" jelzővel cimkézik fel.
kissé felnőttem
@namihami: akinek az asztalra teszik az szart sem tud az árakról, nem kéne se libsizni se visszamutogatni.ki kell menni a piacra be kell menni bármelyik áruház láncba és fizetni, ma is 5 nap mulva is még öt nap mulva is aztán látható lesz a valóság, nem a politikai vélemény hanem az áremelkedés de közlöm ha nekem 1,5-2 millám van havonta ez ugye nem is érdekelne.de 130-170 ezres nyögdijból vagy kevesebből már húzós ám.
Namely
@Aki Én: ,,Én nem tapasztalom."
majd egy sorral később:
,,Amúgy igen, emelkedtek az árak."
Szóval össze-vissza beszélő, magát is meghazudtoló idiótákkal kár társalogni.
Ha te nem tudod ezt értelmezni, nem az én hibám. Azért segítek: én a második kerületben, nem tapasztalom, hogy a nyolcadikban emelkedett a bűnözés, de ha a statisztikára ránézek, látom. Érted már? Persze, hogy nem, mert intellektuálisan nem állsz készen egy eszmecserére.

Az ellen kellene érvelni, amit írtam. De nincs elég eszed, hogy megértsed, és nincs időm, hogy ennél jobban elmagyarázzam.

Hülye vagy, és a megfelelő oktatás is elmaradt.
Bástya Béla Elvtárs
@Mirabilis: Együtt járunk! Figyeljük az akciókat! Előtte írunk bevásárlólistát, s szigorúan tartjuk magunkat ahhoz! Tesco, Lidl, Penny, Aldi, ...
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: OLVASD EL MIT ÍRTAM A HAVERODNAK! PONT ITT VAN FELETTE!!!
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Eddig hozzám 1 kérdésed volt fentebb három kérdőjellel, arra megkaptad a választ ugyancsak fentebb! Másik: nehogy már te mondd meg nekem hogy járhatok-e ide!!!
Namely
@Horizont: "Leszarom a KSH meg a kormány adatait. A két szememnek meg a saját pénztárcámnak hiszek. Te meg írod a baromságaidat."
Nem csak leszarod, hanem azért szarod le, mert nem tudod azokat értelmezni. Nagy különbség! Az ilyen személyes tapasztalatok, hogy a "pénztárcámnak hiszek" jó sztorik, de ebből következtetéseket levonni nem lehet, mert, nem vagy mindenki.
Értem én, hogy az emberek többsége ugatja a matekot, közgázt, statot, de azért néha nem ártana a kocsmai logika szinjén túllépve gondolkodni kicsit.

Ja, tudom, gondolkodni, adatokat átlátni az valami zsidó/komcsi/náci/mészároslőrinc/kormányhazudik/sorosbérenc trükk...

míg a drága hétköznapiksember mindig, mindet kristálytisztán átlát.
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Szerintem te inkább magad miatt aggódj!!!
Cicamama55
Az alma igazán nem extra termék...A piacon egyetlen helyen árultak, 500 Ft volt kilója. Februárban 250-280 Ft volt ugyanez az alma. A többi gyümölcs árus azt mondta, nem mernek hozni, mert olyan drága, hogy ha semmit nem tesznek rá, akkor sem bírnák itt eladni. Az alapvető élelmiszerek mentek a csillagos égbe fel, ami minden háztartásban kellene. Pedig ugye a benzin ára olcsóbb volt jóval. Eddig minden emelést a benzin árának emelkedésével magyaráztak. Fordítva már nagyon nem működik a dolog!Az az idős, akit nem vitt el a korona vírus, dögöljön éhen. Ez a kormány szlogenje! :(((
Aki Én
@Namely: Hogy az árak emelkedtek vagy sem, az nem ,,tapasztalás" kérdése, te alulművelt, nagypofájú lúzer. Mint ahogy a bűnözés sem attól emelkedik vagy nem, hogy téged kirabolnak-e.
Értelmezni, fogalmazni nem tudsz, mert tanulatlan suttyó vagy, de pofád akkora, mint a ház. Ki bátorít? Ne hagyd, hogy félrevezessenek, nincs eszed, ez két mondatból (különösen az ellentmondásokból) kiderült.
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Ma már egyszer mondtad! Ismétled önmagad?
Zsopiale
Nem baj, azért most a legfontosabb Csongrád megye átnevezése gyorsan, több százmilliárdos költséggel...
namihami
@kissé felnőttem: 13.28::
Nem gondoltam, hogy nem jön át az irónia és feltétlenül ki kell tenni a szelfit.
Hát akkor most: :-( (:-) (válassz)
Így már oké?
Bástya Béla Elvtárs
@Mirabilis: Na, látod ez a baj, hogy a korábbi hsz-ednél elfelejtetted odaírni az időpontot! Ugyanis, ha valaki többször posztol egy cikknél, akkor nem tudhatja, melyikre reagálsz! Azonban! 13:35-kor én nem posztoltam semmit! Figyelj jobban! Akkor valaki engem idézett!!! Akkor ki a figyelmetlen (én nem hülyézlek le) ?!
Bástya Béla Elvtárs
@Mirabilis: tegnap 16:33 összehányt szar?! Tény?

"thumb_up1 replyVálasz error access_timemájus 25., 20:38"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.