A miniszterelnök megvédte Káslert.

"Köszönettel tartoznak Kásler Miklósnak” – üzente Orbán Viktor az ellenzéki képviselőnek

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamenti azonnali kérdések órájában, hogy ha szerinte Kásler Miklós emberierőforrás miniszter érdemei történelmiek, akkor miért Pintér Sándor belügyminiszter irányítására bízta az egészségügy átvilágítását és általában a járvány elleni védekezés irányítását. Arra is rákérdezett, hogy Kásler 2022-ig marad-e az humántárca élén.

Orbán első körben azt válaszolta, hogy az utóbbi kérdésre maga a miniszter tud válaszolni, az operatív törzs pedig nem csak egészségügyi kérdésekkel foglalkozik, ezért Pintér Sándor a vezetője.

Viszontválaszában Szabó Tímea megjegyezte, nem a miniszterek döntenek saját kinevezésükről és leváltásukról, az pedig érthetetlen, miért folytatódhat „Kásler ámokfutása”, akinek az utasításai nyomán

„többen haltak meg, mint a járvány miatt.”

Orbán erre válaszul azt mondta, Kásler ösztönei vezettek oda, hogy bár minden nemzetközi szervezet azt mondta, nem lesz súlyos járvány, Európában talán elsőként ő hívta össze az operatív törzset, mint kormányzati szervet járványvédekezés céljából.

„Szerintem mindannyian, ide értve önt és különösen az idős rokonait, köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak.”

- jelentette ki a miniszterelnök.

Forrás: 444

Kép: Orbán/Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
A fidesz köszönettel tartozik neki ! Köszönje meg orbán !
Nessy
Stabil a parlament tetőszerkezete! Ami azt illeti van mit "megköszönni". Elsősorban a naponta módosított eljárás rendjeit, a "nem én írtam" leveleit, és azok következményeit a betegekre és hozzátartozókra nézve!
Az egészségügyi dolgozóknak meg különösen a "kiváló minőségű, időben megkapott" védőfelszereléseket, a csökkenő fizetést, a távoli ígéretet a jutalomra.
Aranyozzák már be!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.