Nyilvánosan bocsánatot kért az olvasóktól Vékási Andrea, a Nők Lapja főszerkesztője, amiért az újság legutóbbi, május 20-án megjelent számában egyik szerzőjük azt tanácsolta egy olvasónak, legyen türelmes az őt bántalmazó férjével – írja az Index.

Bocsánatot kért a Nők Lapja, mert egy bántalmazó férjet mentegettek
Fotó: Pixabay

A lapot azzal kereste meg egy olvasó, hogy mihez kezdjen most, miután férje felpofozta gyerekei előtt, ő viszont a karantén miatt a gyerekekkel most nem tud – legalább egy kis időre – elmenni otthonról.

Az újságíró – Koronczay Lilla – azt tanácsolta a bántalmazott nőnek, hogy az újabb veszekedések helyett legyen inkább türelmesebb és kedvesebb a munkahelyéről kirúgott, bántalmazó férjéhez.

"Maximálisan együtt érzek önnel, nagyon megalázva érezheti magát. De tudnia kell, hogy az agresszió legtöbbször tehetetlenségből fakad. (...) Ez persze nem menti fel az alól, hogy a hozzá legközelebb álló embert megütötte. Mégis azt mondanám, próbálják ezt megbeszélni egymással, mielőtt nagyon elfajulna a dolog"

– írta. Azt is javasolta, hogy próbálja meg inkább "humorral, játékosan" bevonni a férfit a házimunkába és a család életébe.

A bilit Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal szerkesztője borította, és nyílt levelet intézett a lap szerkesztőségéhez. Ebben számon kéri a Nők Lapját, hogy a kérdező nem kapott szakmai választ, és Mérő szerint a szakértő biztosan beszélt volna a kapcsolati erőszak szokásos dinamikájáról és az erőszakspirálról, és a probléma eltussolása helyett elirányította volna az érintett olvasót olyan szervezetekhez, ahol segítséget kaphat ennek megtörésében.

Koronczay Lilla először próbálta megvédeni igazát:

Ti valóban azt tanácsoltátok volna a levél írójának, hogy most azonnal hagyja ott a gyerekei apját, a nélkül, hogy elbeszélgettek volna a történtekről? Azóta a hölgy megírta, hogy a férje bocsánatot kért tőle, és megígérte, hogy soha többé nem emel kezet rá

- írta. 

Majd Vékási Andrea főszerkesztő egy bocsánatkéréssel zárta a vitát:

A Nem bocsátom meg című cikk kapcsán hibázott a magazin abban, hogy nem szakértő válaszolt egy ilyen nehéz helyzetben levő olvasó levelére. Egy bántalmazó kapcsolatban az empátiára buzdítás nem jelenthet tényleges megoldást. Bocsánatot kérünk minden kedves olvasónktól, és együttérzésünket fejezzük ki minden érintett felé.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...hogy mik vannak...elsírja ország világ előtt hogy felpofozták és még ő a megsértődött ha nem nekitetsző választ kap.
namihami
Lillácska csak kivetített? Megosztotta a saját tapasztalatait?
csak úgy....
@Csizmás Kond: az az érdekes,hogy ezzel te ugyan így vagy csak neked már föl sem tünik...
Gyütt Mönt
Azért sem csatlakozunk az Isztambuli Egyezményhez! Megoldjuk vak komondorral.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.