Az őszödi beszéd ismerete nélkül nem lehet érteni a magyar politikai helyzetet – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója hétfő este az M1-en.

A köztévén megünnepelték az őszödi beszéd évfordulóját
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az igazgató annak kapcsán, hogy kedden lesz az őszödi beszéd 14. évfordulója, hangsúlyozta, szerinte a Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök által elmondott beszéd jelenti a magyar politikatörténet elmúlt harminc évének mélypontját.

"Sok dimenziója van ennek a beszédnek: lehet a retorikai részét nézni, lehet a morális részét nézni"

- fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, hozzátéve, Gyurcsány Ferencnek megszűnt a legitimitása, miután a beszéd nyilvánosságra került, hiszen csalt a választáson azzal, hogy hazudott az ígéreteit illetően.

Kiemelte, a magyar társadalom túlnyomó többsége – körülbelül 80 százaléka – nem szereti Gyurcsány Ferencet, és nem szeretné, hogy a közéletben fontos szerepet játsszon. Ugyanakkor ezeknek az embereknek a többsége azt is gondolja, hogy az egykori miniszterelnök tehetséges politikus – fűzte hozzá.

"Tehát összességében azt lehet mondani, hogy az a tehetség bizonyítéka, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig politizál, az pedig az ellenzéki politikusok tehetetlenségének és tehetségtelenségének a bizonyítéka, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja jelenleg a baloldali ellenzéket"

- mondta Mráz Ágoston Sámuel.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Hát, ha ünnepet csináltak belőle, legyen ünnep. Ennek alkalmából legyen itt a teljes beszéd, vágatlanul. És legyen itt Gyurcsány véleménye is:
"A miniszterelnök internetes naplójában hangsúlyozza: "Nem baj, hogy kikerült a hangfelvétel. Mert a magyar politika igazi kérdése ma már nem az, ki, mikor nem mondott igazat, hanem az, ki tudja ezt abbahagyni. Ki az, aki őszintén, néhol szenvedélyesen, néhol szabadszájúan szembe mer nézni az elmúlt 16 év hazugságaival és féligazságaival. Mi megtettük. Megtettük egymás között, zárt körben már májusban, és azóta megtettük nyilvánosan is".
És a beszédből most én idézek egy keveset:
"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. "

és akkor a teljes szöveg, hogy aki akar és mer, lásson tisztán:
http://nol.hu/archivum/archiv-417593-228304...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ezzel szemben az öszödi beszédet kukkoló(k) a jövő számára nincs mit leadniuk az Országos Levéltárnak, mivel be kell érnie a társadalomnak azzal, amiről a halfejbej csütörtökönként beszámol
.
---- kormányülések jegyzőkönyvei
.
Nagyjából 4 930 találat (0,34 másodperc)
.
https://www.google.com/search?q=korm%C3%A1ny%...
----------------------------
.
Kiragadva, mit is ír az újság a szégyenlősökről:
.
----- Kormányülések nyomok nélkül – immár a tartalom is eltűnik a titkosítás mögül (elemzés)
.
http://www.ekint.org/az-allam-atlathatosaga-i...
.
"""" Nem készülne kötelezően sem jegyzőkönyv, sem hangfelvétel a kormányülésekről. Állásfoglalás, elemzés.""""
-------------------------------------------------
.
És az még nem derült ki, hogy ki volt az aki az öszödi beszédet elpletyózta!!!.
.
???

.
Eladott Ország
A fidesz mindre képes, ezt már éppen elégszer bizonyították az elmúlt 30 évben. Az viszont, hogy egyszerre legyenek jobb- és baloldaliak, talán eddig még nem sikerült. De ami késik ugye… Most értettem meg! Kormányzás hiányában meg ezért b*sztatják az ellenzéket a "kormányzás" miatt.
ómió
Néztem, de az nem ünnep volt! Hacsak nem kizárólag efftársilag tűnt annak!
Klubtag
@kereső: 7:36...tökéletesen igaz, de nem is akadémiai székfoglalót akartam rittyenteni a jobboldaliság természetrajzáról...pontosításként akkor a mostani "kormányzati hatalomtechnikusok" (fidesz-kdnp) értékvesztettségét és züllöttségét kívántam kiemelni...
görbetükör
@Klubtag: Azért lett megbüntetve Gyurcsány, mert nem akart tovább hazudni. És nem a baloldaliak tüntettek ellene, hanem az akkori ellenzék. A baloldaliak csak magára hagyták. Nincs mire büszkének lenni.
Jobb oldal - baloldal -- ugyanannak az ördögi éremnek a két oldala.
A tisztesség nincs oldalakhoz kötve, ahogy a becstelenség sem. :(
Shikari
Gyurcsány Ferenc nem politikus, hanem bűnöző!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.