Jövőre lesz nyugdíjprémium is, valamint elindul a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Jövőre 3 százalékkal növelik a nyugdíjakat – derült ki a 2021-es költségvetési törvényjavaslat benyújtásakor. Most 142 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, vagyis ekkora járandóságnál havi 4 ezer forint pluszt kap egy nyugdíjas.

Emellett februárban jön egyheti plusznyugdíj

- írja a 24.hu.

Ezzel indul a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetése.

Februárban egy átlagnyudíjban részesülő 36,5 ezer forinttal magasabb összeget fog kapni a normál havi járandóságán (146 ezer forint) túl.

Novemberben pedig nyugdíjprémium is érkezik. A gazdasági növekedést jövőre 4,8 százalékosra tervezi a kormány, ha így lesz, akkor a következőképpen kell számítani az egyszeri nyugdíjprémiumot:

a 4,8-ból le kell vonni 3,5 százalékot (mert nyugdíjprémiumot csak 3,5 százaléknál nagyobb gazdasági növekedés esetén oszt a kormány),

ezzel az 1,3-mal meg kell szorozni a novemberi havi nyugdíj egynegyedét, de maximum 20 ezer forintot.

Magyarán: egy átlagos nyugdíj negyede 36,5 ezer forint, ez túl van 20 ezer forinton, tehát ebben az esetben 1,3*20 000 forint, azaz 26 ezer forintot kap egy átlagnyugdíjas novemberben a havi járandóságán felül.

Akinek viszont kisebb a nyugdíja, mint az átlag, tehát például havi 70 ezer forint a járandósága, annak a nyugdíjprémiuma novemberben 22 750 (70 000/4*1,3) forint lesz – összegzi a 24.hu

A zárószavazás július 3-ára vagy 6-ára várható az Országgyűlés elnökének elmondása szerint.

Forrás: 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Érthetetlen!! Ebből az évből eltelt 5 hónap, ebből 2,5 hónapja minden áll... nincs termelés, nem müködik semmi! Tehát ebben az évben a gazdasági növekedésnek "annyi"! Most ehhez képest vizionálják a 2021. évi 4,8 %-os gazd. növekedést, az éves költségvetést, az inflációt?! Nem kellett volna megvárni legalább, hogy ujra induljon a gazdaság és akkor majd talán látni lehet ennek az évnek a mutatóit és ugy megcsinálni a jövő évi költségvetést?! Lassan ujra lesz 3 és 5 éves terv... mi a fenének vacakolni évente ezzel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
@kokopelli: Igen egyetértek veled ebben, hogy ott erősek a szakszervezetek is viszont ne felejtsd el, hogy hagyták azt is lerombolni. Sajnos gyakorlatilag elmondható az egész mai magyar népről, hogy szégyen és gyalázat az a hozzáállás amit művel. Mit tesz a mai magyar nép? Panaszkodik, pampog, meg nagy ritkán ha kimeg tiltakozni az utcára, akkor ott is csak bohóckodnak, röhögcsélnek egy jót. A zöme tiltakozás ebből áll Magyarországon és ez mit jelent? Azt, hogy a mindnkori kormányokkal szemben nincsen semmiféle visszatartó erő. Ez nem helyes és egyáltalán nem demokratikus az ha a nép csak otthon ül ha meg kimegy akkor sem mutat fel semmiféle erőt és ellenállást csak vonulgat miközben röhögcsél. Nem arra gondolok, hogy borogassanak kukákat, égessék fel a várost...nem erre . Hanem arra, hogy ha kell csapjanak össze a karhatalmi erőkkel. Külföldön ez volt és ez van. Nem véletlenül nyomorog egy magyar nyugdíjas mondjuk egy francia nyugdíjashoz mérten is. Azért nyomorog, mert nem tett és nem tesz semmit annak érdekében, hogy szó szerint kiharcolja a jobb életet és ezáltal sakkban tartsa a mindenkori kormányokat. Mi a fészkes franctól fél? Attól, hogy beviszik a börtönbe? Na és akkor mi van? Semmi. Senki nem halt még abba bele. Ráadásul milliókat nem is tudnak már bevinni meg ilyenkor meg kell rohamozni a népnek a börtönöket is. A lényeg, hogy folyamatos nyomás alatt kell tartani az elnyomó kormányokat minden téren és az ország minden részén. Nem kell megijedni senkitől és semmitől.
kokopelli
@peterkelemen: ...engedd meg nekem,hogy ismerjem a német szakszervezetek erősségét! Az "IG.Metall" tagja
voltam sokáig! (A legnagyobb és a legütőképesebb szakszervezet,mert az "Elekrokamerádokat" is magába foglalja!
Semmit nem romboltak le!A munkaadók nem is tudják,hogy melyik,ill hány dolgozójuk tag a szakszervezetnél!A havi
tagdíjat a bankkontóból utalják át a tagok,és nem a bérből,vonatják le! (;-)) Igaz,hogy a munkaadók is szakszerveze-
tekbe tömörülnek! A mi ellenfelünk a "Gesamtmetall" volt ! (;-))
legott
Most kéne a segítség, ti állatok (a fideszesek már régóta nem emberek) !!!
Nem baj, majd jövőre háromszorosan fizeti vissza, Orbán "Ludas* Matyi" Viktor - azoknak, akik addig életben maradnak.
Akik meghaltak ellátás, gyógyszer, élelem, fűtés, stb. nélkül - nos, ők így jártak.

Mert végül az fog kijönni (sok osztás és szorzás után), hogy Orbán a ludas.
Eddig nem volt következménye szinte semminek, de amit Orbán művelt (a Tízparancsolat összes parancsolatát megszegve), az nem maradhat következmények nélkül - sem Magyarországon, sem Európában, sem a világon (sem a világűrben).
ómió
És 1-2 havi "haladó" nyugdíjlenyulás meg sehol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.