Épp csak véget ér a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet, máris itt az új forma, az egészségügyi válsághelyzet. A hvg.hu vette észre a szintén Semjén Zsolt által még kedden éjfél előtt benyújtott javaslatot, ami a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az „egészségügyi készenlétről” rendelkezik. Eszerint az országos tiszti főorvos javaslatára - miniszteri előterjesztés után -egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el a kormány, amiben különleges jogokat kapna,és nem lenne szükség parlamenti felhatalmazásra a féléves rendeleti kormányzáshoz. Az egészségügyi válsághelyzetet elrendelő kormányrendelet legfeljebb hat hónapig marad hatályban, kivéve, ha a kormány meghosszabbítja. A törvényben felhatalmazást kapna ugyanakkor a kormány, hogy egyes törvények alkalmazását felfüggesszék, törvényi rendelkezésektől eltérjenek, és más rendkívüli intézkedéseket is meghozhassanak.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az egészségügyi válsághelyzetet nem a kórház parancsnokok, kancellárok fogják megoldani, hanem a végeken dolgozók! Ahogy eddig is!
Szóval, átkeresztelik a gyereket, és marad minden a régiben! Lehet osztogatni, fosztogatni, és olyan rendeleteket elfogadni, amelyeknek semmi közük az egészségügyhöz! Tényleg ennyire ostobának nézik az embereket, és sajnos jogosan! Azt hiszem, megérdemeljük!
Nessy
Az egészségügyi válsághelyzetet nem a kórház parancsnokok, kancellárok fogják megoldani, hanem a végeken dolgozók! Ahogy eddig is!
Szóval, átkeresztelik a gyereket, és marad minden a régiben! Lehet osztogatni, fosztogatni, és olyan rendeleteket elfogadni, amelyeknek semmi közük az egészségügyhöz! Tényleg ennyire ostobának nézik az embereket, és sajnos jogosan! Azt hiszem, megérdemeljük!
Pálinkás Pál
Nos...kíváncsi leszek,ehhez mit szól majd az unió...remélem az ellenzékiek feljelentik ezt a büdös hordát!!!
Nyírfa
@Horizont: Most olvastam a HVG-ben. Ezek szerint folytatódik a diktatórikus kormányzás. Hogy mikor van válsághelyzet, azt Orbán dönti el, hat hónapig élhet vele, és, meghosszabbíttathatja a saját embereivel újabb hat hónapra. Egyértelmű, hogy azon mesterkedik, hogy megakadályozhassa az ellenzék mozgolódását, lehetetlenné tegye az ellenzéki önkormányzatok működését, oda tegye be a lábát, ahová csak akarja, legyen az intézmény, ágazat, akár személyes ingatlan. Az lesz kiemelt beruházás, amit megálmodik, ott, ahová a lázálma képzeli, ellenvetésnek helye nincs. Különleges jogrendre fáj a foga egészen a választásokig, és, ha ne adj isten megnyerné, akkor a demokráciának még a reményét is eltemetheti a magyar nép. Ugyan az abszolút felelősek mi vagyunk ezért az áldatlan helyzetért, de az Uniót sem értem.
Megütött ez a hír, az ember tudja, hogy Orbán mindenre képes, de , hogy következmények nélkül beletörölheti a lábát a nemzet nagy részébe, az végtelenül kiábrándító. Még hogy nem léphetünk bele kétszer ugyanabba a folyóba...
Pálinkás Pál
@Horizont: Azért ,mint a mellékelt ábra mutatja,ha belengetik nekik a pénzelvonást...egyből visszavesznek a pofájukból!!!
Nessy
A fenébe! Nyertem egy doboz bonbont! Épp a napokban mondtam, hogy a júniusból lesz dec.31. Annyiban tévedtem, hogy ez már az idők végezetéig marad! O.V. rájött, hogy neki nagyon jól jön ez a "rendeleti kormányzás"! Semjén meg biztos álmatlanságba szenved, mert csak az éj leple alatt tudja benyújtani az összes inkorrekt, megszorító javaslatot, amit Orbán diktál! Gondolom virágkosarat és lovagkeresztet küld a COVID 19 vírusnak! Aki ezt tisztességesnek tartja, arra nincs mit mondani! Neki biztos nyereséges a buli.
Oposit
@Horizont: én írtam korábban, hogy biztos valami furfang lesz ebben jogvisszaadási törvényben, mert sokáig írták. Egy sima jogvisszaadásit hamarabb meg lehet csinálni. A sok gondolkodó túlórázott jó pénzért, hogy összehoztak egy ilyen majdnem minden marad törvényt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.