A kormány elfogadta a városi otthonteremtési programot – jelentette be Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. A miniszter kiemelte: Budapest aranytartalékai a rozsdaövezetek, amelyen nagy lehetőséget jelentenek irodák, parkok és lakások létrehozására.

A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot

- közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. A kormány döntése alapján

a rozsdamezős területeken épülő új lakások vásárlásának áfája 5 százalékra csökken és gyorsabb lesz az engedélyezés, az építkezések megvalósítása.

Fürjes Balázs elmondta: a kormány az elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építésének ösztönzése, építőipari munkahelyek teremtése és megmentése, valamint a lepusztult városi rozsdaövezeti területek megújítása érdekében hozott döntéseket és tesz javaslatot a parlamentnek.

Azt javasolják az Országgyűlésnek, hogy a szaktörvényben hozza létre a barnamezős akcióterület fogalmát, csökkentse 5 százalékra az itt épülő új lakások áfáját, legyen továbbra is áfamentes a lakásbérlet, és a kormányt hatalmazza fel, hogy az önkormányzatokkal egyeztetve jogszabályban állapítsa meg a barnamezős akcióterületeknek minősülő konkrét városrészeket – közölte az államtitkár.

A kormány kétféle rozsdaövezeti akcióterület típust javasol:

- Azonnali: itt az építkezések azonnal indíthatóak, nincs hosszabb előkészítési folyamat

- Közép-, és hosszú távú: Olyan városi rozsdaövezetek, ahol a fejlesztések megkezdését hosszabb előkészítő munka előzné meg. Például a tisztítások.

A miniszterelnökség kiadta, hogy közép- és hosszútávon kezdjék meg e területek területrendezését, romeltakarítását, ez várhatóan több évnyi munka lesz.

A rozsdaövezet fogalmát is részletezte: ezek a területek átmeneti zónává váltak, egykoron raktárak, régi lakóházak, gyárak vannak itt és évtizedek óta használaton kívüliek. De jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek, így nagy lehetőséget jelentenek a rendbetétel után lakások, irodák, boltok kialakítására.

Az itt épülő lakások áfája 5 százalékra mérséklődne, emiatt azt gondoljuk, hogy ezek megfizethető árúak lennének

- mondta el Fürjes Balázs.

Forrás: MTI, Portfolio, VG.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Fürjes Balázst, ignorálom.
Ki a faszom ez a senki által megválasztott senki, hogy kijelentéseket tegyen?
A kurva anyád, Fürjes Balázs?
Ta zsidó vagy, vagy cigány, vagy székely, vagy magyar paraszt, vagy csak simán egy káder - butagén?

Nagyon tenyérbemászó a léted.
Még nem döntöttem el, hogy mikor baszlak pofán, te a fideszes gyökeret.
Legkésőbb, majd egyszer... de akkor mindenképpen !!!
tudode
Az a középtáv is túlzár, de a hosszútáv már félelmes Kisbalázs!
Eladott Ország
A barnamezős beruházások ( értsd jobb helyeken, a rozsda helyett ) az építőipart segítik = Garancsit és Mészárost . "Budapest aranytartalékai"-ból mára trombitaréz lett, illetve már az sem csak rozsda.
static.regon.hu/ma/2020/04/kepernyofoto2020-04-17-10_28.14.png
Én is nagyon aggódom a haveri kőművesbrigádokért, tényleg. A teljes magyar építőipart megütötte az áfaemelés már a koronavírus-járvány előtt. A járvány okozta válság erre csak rátett egy szívlapáttal, most egy áfacsökkentéssel próbálják menteni a menthetőt.
legott
Fürjes Balázst, ignorálom.
Ki a faszom ez a senki által megválasztott senki, hogy kijelentéseket tegyen?
A kurva anyád, Fürjes Balázs?
Ta zsidó vagy, vagy cigány, vagy székely, vagy magyar paraszt, vagy csak simán egy káder - butagén?

Nagyon tenyérbemászó a léted.
Még nem döntöttem el, hogy mikor baszlak pofán, te a fideszes gyökeret.
Legkésőbb, majd egyszer... de akkor mindenképpen !!!
Eladott Ország
"Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t." Sok szép mondat van még a közleményben, bevallom, meg is hatódtam nagyon. Az a baj, hogy gyanakvó vagyok. Ezért aztán az az érzésem, hogy Orbán valamiféle árnyék-városvezetést tervez. Igyekszik kivenni Karácsony Gergely kezéből a gyeplőt, a főpolgármester és a kerületi polgármesterek nélkül döntéseket akar hozni. Ne legyen igazam. De mindenesetre igen különösnek találom, hogy Vitézy Dávidnak véletlenül sem Krácsony Gergellyel, hanem Fürjes Balázzsal kel együtt dolgoznia. Lehet persze úgy tenni, mintha Orbán markában lenne a főváros gyeplője – lehet zsarolni is a fővárost, csinálja is lelkesen -, de úgy gondolom és azt remélem, Karácsony Gergelyben emberére akad. Sajnálom, amiért képtelen vagyok segítős szándékot vagy bármi pozitívat feltételezni a kormányról. Nem én tehetek róla. Fürjes Balázs azt nyilatkozta, hogy Budapest nem lehet csatatér. Ez rendben is volna, de akkor miért hozták létre Vitézy Dávid vezetésével az önkormányzatot támadó sereget?!
tudode
Megtekintve az operatív törzs termelési értekezlettel egybekötött beszámolóját, elképedve látható az, hogy Fürjes Balázs sem képes saját kútfőből elmondani mondókáját, olvasgat, makogva
.
index.hu/belfold/2020/05/27/koronavirus_operativ_torzs_sajtotajekoztato_elo_kozvetites/
.
A felolvasottakból az értelmezhető, hogy az egész országban fog rozsdáztatni őfélesége akaratyábú, ezzel beindítani szándékozik a gazdaságot, másfél évvel a bukása, vagy felmagasztalása előtt, az 5%-os áfájával, nem gondolva azokra a fiatal házasokra, akik kénytelenek MAMAOTTHONBAN meghúzni magukat a szociális lakásépítés reményével!
.
Az operatív törzs beszámolója már olyan lapos, mint a síkság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.