Lokális záporok, zivatarok: ezek jellemzik következő napjainkat, délutánjainkat is. Ennek oka a légkör magasabb szintjein keresendő, hiszen a tőlünk keletebbre lévő hidegörvény ugyan kezd leépülni, de északnyugat felől jön egy másik.

Északnyugat felől megint jön a magasban egy hidegörvény

A több órás napsütés mellett ma is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de szerdához képest némileg kevesebb helyen – szórványosan – valószínű záporeső, illetve zivatar

- olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

Ugyanakkor a nyugati határ menti megyék fölé zártabb felhőtakaró húzódhat, ott csak keveset süthet a nap. A csapadékot aprószemű jég és viharos szél kísérheti. A gyakran élénk északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik. A hőmérséklet kora délután 17 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékeket a tartósabban felhős nyugati tájakon mérhetik. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés:

Késő délelőttől a Duna mentén és ettől keletre számíthatunk nagyobb számban zivatarok előfordulására. Emellett délután északnyugat felől egy újabb hidegörvény közelíti meg hazánkat, emiatt a Kisalföldön és az Alpokalján is kipattanhat egy-egy zivatar. Ezekhez a zivatarokhoz elsősorban viharos széllökés (60-80 km/h), jégeső (aprószemű jég: <=1 cm) társulhat.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.